Elton John - Friends (1971)

Score / Rock
Label: Paramount

1. Friends (2:26)
  2. Michelle's Song (4:24)
  3. Seasons (3:59)
  4. Variation on Michelle's Theme (A Day in the Country) (2:49)
  5. Can I Put You On (6:00)
  6. Honey Roll (3:09)
  7. Variation on Friends (1:46)
  8. I Meant to Do My Work Today (A Day in the Country) (1:39)
  9. Four Moods (11:03)
  10. Seasons Reprise (1:39)
avatar van BoyOnHeavenHill
Honeyroll is één van de twee nummers (naast Can I put you on) die John nog had liggen en aan de producers gaf om op de soundtrack te gebruiken ("I really regret that because, fuck, I would have wanted to put them on our own album."). Ondanks de haast waarmee de plaat gemaakt werd en de druk waaronder hij moest componeren ("You have to write forty seconds of music and if you don't write forty seconds it's a disaster. I'd never ever do it again.") was hij toch wel tevreden met de plaat, op één aspect na. Hij vond (terecht) dat hij altijd wel fraaie hoesontwerpen had, maar de mensen van de filmmaatschappij zeiden dat ze wel met wat beters op de proppen zouden kunnen komen dan bijvoorbeeld de "rubbish"-hoes van Tumbleweed connection. "There you go. Their 'better thing' was that fucking pink massacre."