Nickelback - Here and Now (2011)

Canada
Label: Roadrunner

1. This Means War (3:18)
  2. Bottoms Up (3:40)
  3. When We Stand Together (3:13)
  4. Midnight Queen (3:09)
  5. Gotta Get Me Some (3:38)
  6. Lullaby (3:35)
  7. Kiss It Goodbye (3:31)
  8. Trying Not to Love You (4:13)
  9. Holding on to Heaven (3:51)
  10. Everything I Wanna Do (3:24)
  11. Don't Ever Let It End (3:51)
  12. Burn It to the Ground [Live at Summer Sonic 2010] * (4:15)
  13. Something in Your Mouth [Live at Summer Sonic 2010] * (4:12)
  14. Photograph [Live at Summer Sonic 2010] * (4:57)
avatar van Ducoz
0,5
Tja, de productie is in principe te doen..

De metal kant van de band komt goed terug in "This Mean War", wat keihard is voor Nickelback begrippen.
In feiten doen ze het zelfde op "Bottoms Up", maar dan op de commerciële tour, party nummertje kan zelfs tussen de harde productie door op de radio worden gedraaid.

"When We Stad Togther" , met zo'n 'driving' bassline klinkt het best aardig
Maar dit trucje kennen we en klinkt ook dit nummer erg commerciële, was geloof ik ook een single.
"Midnight Queen" pakt op waar "This Means War" is gestopt, weer iets ruiger dus. Dat is misschien maar goed, want "Bottoms Up" en "We Stand Together" vind ik echt helemaal niets. In de verte doet mij dit nummer een beetje denken aan Slash's Snakepit.
Nu Metal? Zo klinkt "Gotta Get Me Some" een beetje als hij los barst. Apart, zo'n funky basslijntje. Het stampt lekker rond, maar overtuigd mij niet.

"Lullaby", gaat het dan toch nog gebeuren? Dit begint veel belovend.. Balladachtige song in de trant van "Gotta Be Somebody" van het Dark Horse album.. maar helaas.. rond dit toch uit in een saaie top-40 powerballad.
"Kiss It Goodbye" is een beetje het zelfde als "Gotta Get Me Some"(Alleen veel softer), alleen dan nog 'slechter', dit zou zomaar een Ke$ha party nummer kunnen zijn, en dan maak ik echt geen grap..:(

Rock/power/Ballad honder zoveel, "Trying not to Love You", al klinkt het beter dan de vorige poging.. Verschrikkelijk poppy, en een standaard structuur waardoor dit ruikt naar andere nummers. Plat gemixte rotzooi, blijft het dan bij 1 goede track?
"Holding on to Heaven", precies zo'n nummer als het vorige, plat gemixte rommel. De teksten worden er ook niet beter op, bedroevend slecht..

"Everything I Wanna Do", nou dit begint nog enigszins aardig. "Sheee's got A Dirty Mind" Tja, typisch Nickelback. instrumentaal is t nog oke, maar voor de rest is dit niets. Jammer jammer jammer.
En wat is dit nou weer? "Don't Ever Let it End" Backstreet Boys op z'n Nickelbacks? Ja, zo klinkt dit...

Is het verstandig om dit album aan Sinterklaas te vragen dit jaar?
Nee, tenzij je gewoonlijk al graag naar de top-40 luistert, dan is er helemaal niets mis met dit album.

Het begon veel belovend met "This Means War", maar dat houden ze niet aan en loopt dit album vast op een zandbank van commercie.
Het beste aan dit album is waarschijnlijk de hoes, die je ook nog als onderzetter kan gebruiken, maar ook gewoon omdat de foto best aardig is.

avatar van james_cameron
Ik vind het toch wel weer een aardige plaat, vol lekkere ongecompliceerde rocksongs en op maat gesneden ballads. Natuurlijk, het is allemaal erg bedacht en gladjes, maar de band weet nog steeds met gemak hitgevoelige songs te schrijven die al snel in je hoofd blijven hangen. Al met al niet beter of minder dan eerder werk.