Arena - The Seventh Degree of Separation (2011)

Label: Verglas

1. The Great Escape (4:38)
  2. Rapture (4:23)
  3. One Last Au Revoir (4:34)
  4. The Ghost Walks (3:19)
  5. Thief of Souls (3:52)
  6. Close Your Eyes (3:26)
  7. Echoes of the Fall (2:27)
  8. Bed of Nails (4:39)
  9. What If? (4:36)
  10. Trebuchet (3:40)
  11. Burning Down (4:29)
  12. Catching the Bullet (7:43)
  13. The Tinder Box (4:17)
TimZor
Na een aantal luisterbeurten zeer positief gestemd over de nieuwe cd van Nolan en consorten. Met momenteel de afsluiter Thinder Box als mijn favoriet.

avatar van vielip
Dit album is echt een groeiertje! Bij de eerste keer dacht ik; mwoah, wel aardig maar ik weet het niet... Nu na een aantal keren luisteren moet ik zeggen dat het echt een knaller van een album is! Nieuwe zanger Manzi heeft een prettig stemgeluid en zingt bij tijd en wijle ongelooflijk gepassioneerd. Ik begin met 4* maar dat kon nog weleens oplopen de komende weken.

Mind Ruler
Zeker een groeier.
Manzi's krachtige stem voegt daadwerkelijk een nieuw element toe aan het vertrouwde geluid van Arena en dat smaakt naar meer. Ik ben reuze benieuwd hoe het oudere werk met hem zal klinken, dat weten we aanstaande vrijdag.

Wat is er vrijdag?

avatar van Bluebird
Dan is het de 13e.

Thanks for reminding!

Mind Ruler
Rock Ittervoort met Arena als top of the bill.
Ik hoop dat ze One Last Au Revoir en What If? spelen!

avatar van Rockfan
Deze krijgt van mij de volle mep. Dit is denk ik toch het album van het jaar 2011.

Zaterdag in de Boerdrij. Ik ben benieuwd!

avatar van Bluebird
Dat Manzi nu geen Ipad als teksthulp nodig heeft? Ik ook.

Die Manzi zit in de lijn van DIO's stem. Toppertje!!
Nieuwe nummers klonken redelijk tot goed alleen leken ze mij iets aan de korte kant (voor Arena's doen). Zouden ze meer op singels gaan richten? (ik hoop het niet)

avatar van vielip
Arena en singles? Leg eens uit...

avatar van Brunniepoo
Zaterdag hebben ze het grootste deel van dit album gespeeld, wellicht wat overdreven als je bedenkt dat ze vorig jaar al tourden vanwege deze release, maar goed, het klonk allemaal prima.

The Tinder Box is overigens echt wel een Arena-klassieker in de dop...

vielip schreef:
Arena en singles? Leg eens uit...

Zoals ik al zei. Het concert stond (inderdaad) als een huis,maar de nieuwe nummers, die weliswaar goed klonken vond ik aan de korte kant. Nummertjes van pakweg 3, 4 minuten.
Alleen daarop is mijn vermoeden gebaseerd

avatar van vielip
Oké duidelijk! Ik heb persoonlijk liever nummers van 3 á 4 minuten die boeien dan nummers van 20 minuten waarbij je na 6 minuten in slaap valt. Ik dacht dat je bedoelde dat Arena een single band aan het worden is. En dat lijkt me stug aangezien ik niet zie gebeuren dat hun singles ergens gedraaid zouden worden.

Clive Nolan is een topper (maar zou wel een paar kilootjes kwijt mogen). Op 3 mei zie ik hem weer dqan met Pendragon (ook in de Boerderij)

avatar van vielip
Aah Pendragon, nog zo'n 'vergeten parel' uit de symfo/prog wereld!

avatar van namsaap
Na lange tijd dit album weer geluisterd. Ten tijde van de release was ik erg enthousiast over dit album, inmiddels is mijn enthousiasme wel iets getemperd... Het album klinkt toch wel een beetje belegen. The Tinder Box is wel een topnummer.

avatar van jorro
Ik ben het eens met de opmerking hierboven dat The Tinder Box een topnummer is. Dat nummer laat Arena horen zoals ik het graag heb. Het eind is wat abrupt, maar heeft wel wat.
De rest van het album is wel aardig, maar wederom te veel van hetzelfde. Zonde van zoveel talent.
Mijn 3,5* blijft 3,5*

Dit album is wel aardig, maar niet meer dan dat. Kan absoluut niet in de schaduw staan van hun meesterwerken The Visitor, Immortal? en Contagion. De afsluiter is prima idd. 3 sterren