Michael Jackson - Immortal (2011)

R&B / Pop

16. Scream / Little Susie *
  17. Gone Too Soon *
  18. They Don't Care About Us
  19. I'll Be There *
  20. Immortal Megamix: Can You Feel It / Don't Stop Til You Get Enough / Billie Jean / Black or White
  21. Man in the Mirror
  22. Remember the Time / Bad *
avatar van Angelo
Er werd gezegd dat er nog veel onafgewerkte “nieuwe” nummers van Michael Jackson op de planken liggen, en dan komen ze aan met een album met remixes? Ze hebben niet eens de moeite genomen om een mooie hoes te ontwerpen! Ik heb het album Michael gekocht, maar deze laat ik aan me voorbij gaan. De originele versies zijn goed zoals ze zijn, dus ik zie de toevoegende waarde hier niet van in.

Jocharo-T
Het is vergelijkbaar met het Love album van The Beatles. De nummers in deze versie zijn/worden voor de Show van Cirque du Soleil gebruikt. Michael stond zelf achter dit project van Cirque du Soleil en zou er bij betrokken zijn geweest. Het Love album van The Beatles vond ik in ieder geval zeer geslaagd, ben dus benieuwd hoe dit uitpakt.

Ps. Wel vreemd dat de Intro na Working Day and Night komt.

avatar van ThePrinceOfPop
Natuurlijk zullen deze versies niets zijn vergeleken met de orginele, maar ik verwacht er wel iets goeds van. De shows zien er in ieder geval goed uit . De cover vind ik wel mooi, maar het heeft iets van EK logo´s vind ik .

Maar wat ik het leukst vind is dat er verassende nummers erop gaan zitten oa. Somebody´s Watching Me, Childhood en State Of Shock.

Ik verheug me er in ieder geval wel op, en volgend jaar komt ook Bad 25 en ook een album met nieuwe materiaal (oa. A Place With No Name en hopelijk Slave To The Rythm).

avatar van Ducoz
Nee he, gaan we nu weer met deze onzin strooien zoals op "Michael"(2010)..

Over die EK logos heb je gelijk...

Doet me daar aan denken... Alleen dan zou het meer zo;n wereld cup zijn..

avatar van ThePrinceOfPop
Ja...EK en WK logo´s lijken best veel op elkaar .

Wat bedoel je precies met deze onzin?

Het is weer oktober, de geldkranen kunnen weer open...

avatar van IntoMusic
0,5
...en het einde is nog lang niet in zicht. Zielig deze release.

ThePrinceOfPop schreef:
Ja...EK en WK logo´s lijken best veel op elkaar .

Wat bedoel je precies met deze onzin?

Nou dat het allemaal leuk en aardig is voor de echte fans, maar dat Micheal hier niet achter had gestaan. Zo gok ik ook voor het vorige album. Had misschien wel uit gekomen, maar zeker in een andere vorm dan dat wij hem kennen...

Tja, makkelijk verdienen. Voor veel mensen blijft het een "held", geld opleveren doet het toch wel.

avatar van MJ_DA_MAN
Ducoz schreef:
Lees jij andersmans wel of wil je alleen maar aangeven hoe oneens je het met dit ''album'' bent (niet dat ik hier in geïnteresseerd ben)?

Ducoz schreef:

Dit soort albums maken ze voor veel grote artiesten die zijn overleden, dan kan je er naar luisteren en eerlijk een mening geven of niet luisteren kan ook .

IntoMusic schreef:
...en het einde is nog lang niet in zicht. Zielig deze release.

Ducoz schreef:
Nou dat het allemaal leuk en aardig is voor de echte fans, maar dat Michael hier niet achter had gestaan. .

Michael had al meerdere gesprekken gevoerd met Cirque du Soleil. Dit was dus ook uitgekomen als hij nog geleefd had. Er werd ook argwanend gereageerd toen het Love album van The Beatles uitkwam (exact hetzelfde concept) en dat is in mijn ogen toch echt een zeer geslaagd album geworden.

Ben het wel met je eens dat het abum waarschijnlijk van een ander niveau zouden zijn als Michael het hele project af had mogen maken. Maar goed, wie weet wordt het net zo'n geslaagd album als die van The Beatles.

avatar van rkdev
Op de site van Cirque du Soleil staat een mooie trailer van de show: Michael Jackson THE IMMORTAL World Tour | Touring Show | Cirque du Soleil - cirquedusoleil.com Ziet er goed uit.
Ook zie ik dat ze Greg Phillinganes hebben aangetrokken als Musical Director, dat geeft me al een beter gevoel bij dit project/ Greg was een vriend van Michael en is bij veel van z'n muziek (studio en tour) betrokken geweest.

avatar van ThingMan
Mja, wat moet ik hiervan denken. Dit is geen nieuw materiaal zoals gezegd werd. Immortal versies! Ik neem aan dat dit gewoon opnames zijn van o.a. live optreden aan de tracklist te zien. Ben wel benieuwd naar sommige dingen. Maar dit had van mij niet gehoeven. Michael draait zich nog om in zijn goude kist.

Jocharo-T
Lees jij andermans berichten wel? Het is hier al lang en breed vertelt wat voor een versies het gaan worden. Heeft niets met opnames van liveoptredens te maken. Het kan zijn dat er wat gesampled wordt uit liveoptredens, maar het gaat voornamelijk om studioversies die opnieuw gemixt zijn speciaal voor de show van Cirque du Soleil. Exact hetzelfde concept zoals George Martin en zijn zoon gedaan hebben met de nummers van The Beatles op het Love album. De nummers van Michael worden/zijn natuurlijk gemixt door andere personen. Ik denk dat de trailer hierboven wel representatief gaat zijn voor de de versies die te horen zijn op het album. Het swingt als een malle en het lijkt me met respect gebracht.

Michael zal zicht trouwens niet omdraaien in zijn gouden kist, want hij was op de hoogte van dit concept en heeft er zijn goedkeuring allang aan gegeven.

avatar van Kos
Kos
Rare titel.

Kos schreef:
Rare titel.

Het lijkt wel bijna te willen suggereren dat de naam Michael Jackson oneindig kan worden leeg getrokken...

Maar als ik bepaalde users er zo over hoor, zou dit best nog eens ene aardige plaat kunnen worden.

Al vind ik de Beatle vergelijking maar minimaal, aangezien Paul(een van de belangrijkste) Ringo en George Martin nog leven/leefden.

Ducoz schreef:

Michael was er inderdaad niet meer bij om zijn eindoordeel erover te geven, maar de vergelijking die ik maakte was meer bedoeld om aan te geven in welke richting je dit album kunt plaatsen. Het concept is namelijk identiek aan die van The Beatles. Nu is het natuurlijk afwachten of dit album hetzelfde niveau haalt als dat van het Love album, maar in de trailer klinkt het in ieder geval lekker funky.

George Martin en zijn zoon hadden er op het Love album natuurlijk een hoop liefde in gestopt en wie dit uiteindelijk gemixt heeft is bij mij nog onbekend.

avatar van IntoMusic
0,5
ThePrinceOfPop schreef:

Je wilt zeggen dat dit een geweldig album is dat nog iets toevoegd aan zijn collectie? Zoja, dan heb je een mooi kadootje onder de boom

Jocharo-T
De stem van IntoMusic staat al vast lijkt wel. Eerst maar even afwachten hoe de nummers zijn geworden. Wel jammer dat Cirque du Soleil tot op heden alleen maar met deze show aan het touren is in de United States en Canada. Zou hem wel graag willen zien.

Nummer 14 is al te luisteren als promotie:

YouTube - Michael Jackson -- The Immortal Megamix [New 2011]

Als alles er ongeveer zo uitziet, ben ik er heel blij mee , het kan natuurlijk nooit als de echte versie´s zijn .

Veel plezier!!!

Jocharo-T
Als het daadwerkelijk zo gaat klinken ben ik er totaal niet blij mee. Ze lijken echt hun best gedaan te hebben om zijn songs compleet om zeep te helpen.

Ze hadden iemand achter de knoppen moeten zetten met liefde voor Michael (Quincy Jones!?!). Net zoals George Martin deed bij het Love album van The Beatles. Ik hoop niet dat dit nummer representatief is voor de rest van het album, want dan ga ik daar echt zwaar ongelukkig van worden.

Na pakweg 2:30 afgezet. Wat wordt ik hier droevig van

avatar van ThePrinceOfPop
1e indruk van They Don´t Care About Us : YouTube - Michael Jackson - They Don't Care About Us (Immortal Version)

Hele nummer, Wanna Be Startin Somethin: Listen to Another Track from IMMORTAL | The Official Michael Jackson Site - michaeljackson.com

WBSS: Is wel leuk, maar als de orginele wordt die natuurlijk niet .

TDCAU: Beste tot nu toe van wat ik heb gehoord.

Nog maar een ´paar´ dagen, kan niet wachten .

avatar van rkdev
Dat koor in 'They Don´t Care About Us' is inderdaad erg gaaf. Jammer dat dat de uiteindelijke versie op HIStory niet heeft gehaald.
Verder, tja ook 'Wanna Be Startin Somethin' doet me niks in deze versie. Ik geloof meteen dat het erg gaaf is als je dit zo hoort binnen de show van Cirque du Soleil, maar als los MJ album doet het me niks.

Jocharo-T
Wanna Be Startin' Somethin' hebben ze trouwens echt verpest, wat een complete bagger. Het koortje bij They Don't Care About Us kennen we natuurlijk al lang van remixen uit 1996. De maxi single stond er toendertijd vol mee. Wel een mooi koortje, dat wel.

avatar van Ducoz
Niet alle originele nummers ken ik, moet ik eerlijk bekennen. Veel wel.
Ik pik er even een paar uit om te bespreken.
Maar er veel aan vinden doe ik niet. Ben is opzich best aardig, maar te bombastisch en met z'n jungle geluiden en alles...
Smooth Criminal is ook gek bombastisch en alle toegevoegde geluiden vind ik ook geen echte toegevoegde waarden hebben(zoals het laden van een pistool en het breken van glas).
Ik vind het maar gekke remixen, net alsof iemand achter de knoppen heeft gezeten die er iets zo absurd mogelijk van wou maken..
Wat ze met Thriller hebben gedaan is mij ook een raadsel... Al die geluidseffecten, doen de originelen echt geen eer aan.
Bij Beat it vind ik het ook irritant dat er stukken gesproken tekst in zitten gemixed, al is dat op veel nummers zo. En de overgang naar Bad is ook volkomen onlogisch.
Planet Earth vind ik dan wel oke, de geluidseffecten passen daar opzich wel mee.
Man in the Mirror is ook best lekker, wel iets minder dan het origineel.

Ik heb een beetje het gevoel dat ze een verkeerd persoon achter de knoppen hebben gezet.
Iemand zonder hart voor de muziek, geen gevoel voor overgangen en toevoegingen.
90% van de toegevoegde geluidseffecten zijn ook volkomen overbodig. De overgangen van bepaalde nummers naar elkaar zijn echt volkomen onlogisch. Wat ik ook erg storend vind zijn de zogenaamde gesproken stukken van Michael over sommige nummers heen.. gatver.

Nee, erg goed vind ik het niet... Wat wel positief is, op zich, is dat bij deze producties de nummers wat meer naar voren springen.. wat helderder en van een beter volume.

avatar van ThingMan
Ik ga deze cd nog geen cijfer geven. Maar ik vind het niet goed. Het zijn gewoon veelal de concert mixen zoals ik ze vaker heb gehoord. Cirque Du Soleil of niet. Als ik er een beeld bij heb lijkt het me wel leuk, maar gewoon als audio vind ik het storend dat de nummers opgehouden worden door tussenstukjes en geluiden waar je eigenlijk beeld bij nodig hebt.
Gelukkig klinkt Michael Jackson wel normaal en niet zoals op het album Michael dat hij een andere stem heeft.

Jocharo-T
Gisteren dit album dan eindelijk geluisterd en het is totaal niet geworden wat ik ervan verwacht had. Door het Beatles project van Cirque du Soleil in 2006, genaamd Love, waren mijn verwachtingen voor dit album toch best wel hoog gespannen. Dit album maakt echter duidelijk dat het een wereld van verschil maakt wie je achter de knoppen zet. Bij de Beatles waren dat George Martin met zijn zoon Giles Martin, en dat kon je ook wel horen. De liefde droop er vanaf en kritieken waren redelijk lovend. Op dit album hebben ze er een (voor mij in ieder geval) redelijk onbekende hippe producer op losgelaten en dat is dan ook te horen. Ik bespeur erg weinig liefde voor Michael's nalatenschap.

De nummers zijn niet mooi in elkaar overgemixt, waardoor het niet als een geheel klinkt. Tevens hebben ze er ook een hoop lelijke en harde geluiden doorheen gemixt. Bij vlagen klinkt het echt als een zeer slechte remix van Michael's nummers en dat is niet waar ik op gehoopt had. Ik heb al eerder gezegd op dit topic dat het voor mij onbegrijpelijk is dat ze niet voor een producer gekozen hebben die ontzettend veel liefde voelt voor Michael en zijn muziek. Daarbij gingen mijn gedachten gelijk uit naar Quincy Jones. Ik durf er mijn complete Michael catalogus om te verwedden dat het dan veel beter had geklonken.

Nu is er geen nummer blijven hangen. Het luisterde allemaal wel vlot weg, maar dat kwam vooral omdat ik Michael's muziek wel kan dromen en het altijd fijn is om hem te horen praten/zingen. In het begin van het album zijn er stukjes uit interviews of speeches van Michael doorheen gemixt. Dat paste ook niet echt en het leek op simpel knip en plak werk. Toch wisten die stukjes mij te raken, maar dat kwam meer omdat ik heilig geloof in de oprechtheid van Michael, en om die reden kwamen die stukken tekst ook bij mij binnen. Ik durf echter te stellen dat als ze die stukjes tekst erin hadden verwerkt met wat meer liefde, dat ik hier op de bank in huilen was uitgebarsten.

Er zitten best nog wel wat stukjes in die leuk gemixt zijn, maar het heeft me nergens van mijn stoel geblazen. Ik kan mij erg goed voorstellen dat het tijdens zo'n show allemaal net iets anders ervaren wordt en dat de mixen dan wel binnenkomen, maar zo op het album werkt het niet. Dat was bij het Love Album van The Beatles wel anders, dat album zet ik nog geregeld op, dat zal ik bij dit album niet snel doen. Het is een ongelofelijk slordig geheel geworden en dat is jammer, het had zoveel beter kunnen klinken. De vraag waar ik uiteindelijk mee blijf zitten is: Hoe hebben ze in godsnaam Quincy Jones over het hoofd kunnen zien.

Amen.