Michael Jackson - Immortal (2011)

R&B / Pop

16. Scream / Little Susie *
  17. Gone Too Soon *
  18. They Don't Care About Us
  19. I'll Be There *
  20. Immortal Megamix: Can You Feel It / Don't Stop Til You Get Enough / Billie Jean / Black or White
  21. Man in the Mirror
  22. Remember the Time / Bad *
avatar van Ducoz
Niet alle originele nummers ken ik, moet ik eerlijk bekennen. Veel wel.
Ik pik er even een paar uit om te bespreken.
Maar er veel aan vinden doe ik niet. Ben is opzich best aardig, maar te bombastisch en met z'n jungle geluiden en alles...
Smooth Criminal is ook gek bombastisch en alle toegevoegde geluiden vind ik ook geen echte toegevoegde waarden hebben(zoals het laden van een pistool en het breken van glas).
Ik vind het maar gekke remixen, net alsof iemand achter de knoppen heeft gezeten die er iets zo absurd mogelijk van wou maken..
Wat ze met Thriller hebben gedaan is mij ook een raadsel... Al die geluidseffecten, doen de originelen echt geen eer aan.
Bij Beat it vind ik het ook irritant dat er stukken gesproken tekst in zitten gemixed, al is dat op veel nummers zo. En de overgang naar Bad is ook volkomen onlogisch.
Planet Earth vind ik dan wel oke, de geluidseffecten passen daar opzich wel mee.
Man in the Mirror is ook best lekker, wel iets minder dan het origineel.

Ik heb een beetje het gevoel dat ze een verkeerd persoon achter de knoppen hebben gezet.
Iemand zonder hart voor de muziek, geen gevoel voor overgangen en toevoegingen.
90% van de toegevoegde geluidseffecten zijn ook volkomen overbodig. De overgangen van bepaalde nummers naar elkaar zijn echt volkomen onlogisch. Wat ik ook erg storend vind zijn de zogenaamde gesproken stukken van Michael over sommige nummers heen.. gatver.

Nee, erg goed vind ik het niet... Wat wel positief is, op zich, is dat bij deze producties de nummers wat meer naar voren springen.. wat helderder en van een beter volume.

avatar van Film Pegasus
De muziek van Michael Jackson kwam van een man die vooral goed wist waar hij mee bezig was. Je hoort een evolutie van zijn Jackson-jaren tot zijn laatste echte album Invincible. Niet alleen als zanger en performer, maar ook muzikant en producer.

Op het album Immortal wordt het oeuvre van Jackson gereduceerd tot een hoop popliedjes waar een eentonige sound over gegoten wordt. Dan klinkt een gewoon verzamelalbum nog beter. Sommige tracks zullen het wel goed doen op feestjes met een paar pinten op, maar als album doet het toch onder voor de kwaliteit van de King of Pop.