Manfred Mann's Earth Band - Manfred Mann's Earth Band (1972)

Label: Philips

1. California Coastline (2:48)
  2. Captain Bobby Stout (6:54)
  3. Sloth (1:27)
  4. Living Without You (3:36)
  5. Tribute (5:32)
  6. Mrs. Henry (4:32)
  7. Jump Sturdy (4:49)
  8. Prayer (5:41)
  9. Part Time Man (3:05)
  10. I'm Up and I'm Leaving (3:07)
  11. Living Without You [Single Version] [Mono] * (3:36)
  12. California Coastline [Single Version] [Mono] * (2:47)
  13. Mrs. Henry [Single Version] [Mono] * (2:39)
avatar van BoyOnHeavenHill
Een rare mix van pop, funkrock en prog, en waar dat bij sommige platen of bands nog wel kan worden gezien als een bewijs van veelzijdigheid levert het hier alleen maar een onsamenhangende lappendeken op. Absoluut niet slecht dankzij de professionele aanpak en het stevige spel (waardoor zelfs een vervelende cover van Dylans suffe Please Mrs Henry nog nèt beluisterbaar blijft), en met een paar sublieme hoogtepunten (Sloth, Tribute, Jump sturdy met die bizarre slotsolo, het voortdenderende Prayer), maar als geheel te heterogeen om echt te boeien. (Hoewel, té heterogeen voor mij – voor de band zelf was dit wellicht een mooie verzameling experimentele probeersels om te kijken welke richting ze uit wilden, en zoals bekend wierp dat later wel z'n vruchten af.)