Starship - Knee Deep in the Hoopla (1985)

Rock / Pop
Label: Grunt

1. We Built This City (4:57)
  2. Sara (4:53)
  3. Tomorrow Doesn't Matter Tonight (3:42)
  4. Rock Myself to Sleep (3:28)
  5. Desperate Heart (4:06)
  6. Private Room (4:53)
  7. Before I Go (5:32)
  8. Hearts of the World (4:24)
  9. Love Rusts (4:57)
avatar van starbright boy
Met het ver-schrik-ke-lij-ke We Built This City. Om duistere redenen nog steeds een favoriet nummer van de Radio 538 muzieksamenstellers.

omdat het een prettig in het gehoor liggend nummer is

avatar van BlauweVla
Ik vind dat een gaaf nummer hoor 538 draait vaak slechtere.

avatar van gemaster
Oh nee, dat is echt ZO'N slecht nummer. Het komt inderdaad redelijk vaak langs op de radio en dan is vaak mijn werkdag weer verpest.

avatar van starbright boy

Ik ben niet de enige met een pesthekel aan dat nummer. Ik typte bij Google worst song ever in en de eerste link verwees naar We Built This City.

avatar van gemaster
Ja dat klopt. Er was laatst een lijst gepubliceerd van slechtste nummers ooit en daar stond ie terecht op nummer 1.

avatar van BlauweVla
Maar wat is er dan zo slecht aan precies?

avatar van gemaster
ALLES! Ze proberen in dit nummer bandjes die een commercieel gaan ervan te overtuigen dat dit slecht is. En dat doe je dan met 1 van de meest commerciele kutriedeltjes allertijden.

Voor de rest is het trouwens gewoon ook een kutnummer. Dit ontstijgt het K3 niveau niet.

avatar van gemaster
En dan te bedenken dat dezelfde band ooit 'Somebody To Love' maakte. Hoe laag kun je zinken?

avatar van BlauweVla
Waarom is "Somebody To Love" zoveel beter? Dat is ook maar een simpel popliedje en ook gemaakt om een hit te scoren, dat was in de hippietijd echt niet anders volgens mij.

avatar van gemaster
'Somebody To Love' is een perfect popnummer met een lekker rauw randje. 'We Built This City' is een verschrikkelijk jaren '80 nummer waar echt alles fout aan is.

En het feit dat beide liedjes zijn gemaakt om een hit te scoren is natuurlijk een kulargument.

avatar van Poeha
Wat een gezemel over de meest verschrikkelijke nummers!
Het blijft gewoon een kwestie van smaak.
Persoonlijk vind ik We Built... nog steeds een lekker nummer en vooral Sara is een geweldig nummer.
De rest ken ik eerlijk gezegd (nog) niet. Misschien komt dat nog.

Normaal geef ik een album niet snel sterren zonder het in zijn geheel (een aantal keer) gehoord te hebben, maar ik geef dit album toch alvast 2,5* alleen al voor de 2 fijne hits die erop staan.

avatar van Nicolage Rico
Poeha schreef:

Hoe kan je dat nou doen? Nu geef je een laag "cijfer", omdat er 2 goede nummers opstaan. De rest ken je nog niet....

teutoon
gemaster schreef:

Lijkt me niet. Ooit Who Dunnit van Genesis gehoord.

Zie www.blender.com voor de top 50 slechtste nummers ooit

avatar van BlauweVla
En wat een onzin lijst is dat toch zeg...

avatar van Saldek
Nou, een hoop gezemel over bepaalde troep, maar enfin. Echt waar, ik vind dit ook 3x niets. Maar ach....als ik het op de radio hoor vind ik het prima. Het is gewoon weer zo'n popnummertje, who's givin' a ....?

anathema
Ik, omdat er dan geen ontkomen aan is; da's het vervelende van bagger die populair wordt.

avatar van ArthurDZ
nou, ik hou wel van deze commericele plaat. we build this city is toch een leuk nummer? ik zou niet weten wat er slecht aan is. en sara en before i go vind ik ook zeer goed.

avatar van Janz
starbright boy schreef:

Bernie Taupin, die wij allen kennen van Elton John, schreef de tekst van dit nummer ....

avatar van titan57nl
Nou deze is toch gewoon absolute top.....

YouTube - jefferson starship - sara

avatar van musicfriek
We Built This City is idd niet bepaald een sterk nummer, maar om het nu af te doen als slechtste nummer aller tijden? Nee..

Dan vind ik Nothing's Gonna Stop Us Now 100x slechter. En Sara is een draak.

avatar van LucM
We Built This City en Sara zijn beslist geen favoriete nummers van mij net als Nothing's Gonna Stop Us Now en dat heeft veel te maken met die typisch jaren '80-productie (gladde synths, die afschuwelijk klinkende syndrums), maar het grootste gedeelte wat in de huidige top-40 staat vind ik nog een stuk slechter.

avatar van PEN15
Heh, als je nothing's gonna stop.. en we built.. al erg vindt, luister dan vooral niet naar deze hele plaat. Dat is nog veel erger. Ik kan het me grotendeels voorstellen dat We built.. je niet trekt, het is ook niet mijn favoriet, maar Sara vond ik altijd al een aardig nummer. En misschien kan ik het beter niet zeggen; tomorrow doesn't matter tonight vind ik nog steeds een top nummer. Die was toch best wel bekend en een single die de vaderlandse top40 haalde. Daarna wilde ik weten of de rest van die plaat nog wat aan was en ai-ai-ai wat was dat een tegenvaller zeg. Ik heb ze daarna nooit meer gevolgd.

Stijn_Slayer
'We Built This City' is echt één van de meest misselijkmakende nummers ooit. 'Sara' is al niet veel beter. Ik vind de hele plaat eigenlijk ontzettend slecht, en ook nog eens compleet verziekt door de productie.

avatar van LucM
De term gedateerd is hier op zijn plaats wat We Built This City betreft, zulke productie is niet meer van toepassing en klinkt nu storend (die drums!).

avatar van Edwynn
Klinkt nu storend? Vroeger niet en nu wel? Wat is er veranderd dan?

Sara vind ik overigens wel een lekkere ballade. Past goed bij een film als The Breakfast Club ofzo. Zwijmelen.

avatar van Metalhead99
Niet zo verschrikkelijk slecht zoals hierboven omschreven staat, het is opzich nog een best vermakelijke plaat.

avatar van spoiler
0,5
Vroeger, heel lang geleden in 1985 vond ik deze muziek als 14 jarig mannetje al ongelofelijk slecht. Wat is dit een bagger muziek en de radio gaat spontaan uit als het er op is!! Sommige dingen moet je gewoon even kwijt!!

avatar van Rinus
Redelijke AOR plaat, niet meer of minder. Met natuurlijk 2 grote hits erop.