Billy Corgan - TheFutureEmbrace (2005)

Alternatieve titel: The Future Embrace

Label: Warner Bros.

1. All Things Change (3:59)
  2. Mina Loy (M.O.H.) (3:53)
  3. TheCameraEye (3:04)
  4. To Love Somebody (4:00)

met Robert Smith

5. A100 (4:23)
  6. Dia (4:20)
  7. Now (And Then) (4:43)
  8. I'm Ready (3:44)
  9. Walking Shade (3:14)
  10. Sorrows (In Blue) (2:48)
  11. Pretty, Pretty Star (3:46)
  12. Strayz (3:31)
Solo-debuut van Billy Corgan. Er staat een cover op van het Bee Gees nummer "To Love Somebody". Dit doet hij met medewerking van Cure-zanger Robert Smith.
Ik ben benieuwd hoe hij het er van af brengt: Zwan was aardig, maar niet meer dan dat.

Zwan was inderdaad een grote tegenvaller. Toch ben ik wel erg benieuwd naar deze plaat.

avatar van T.O.
Smashing Pumpkins als alt. artiest? Is hij dat ooit in zijn eentje geweest dan?

avatar van gemaster
Ten tijde van 'Siamese Dream' in feite wel.

Maar het moet natuurlijk weg. Bij John Lennon staat ook niet als alternatieve artiestennaam The Beatles.

avatar van Zachary Glass
T.O. schreef:

Smashing Pumpkins als alt. artiest? Is hij dat ooit in zijn eentje geweest dan?

Eigenlijk wel - vind ik. Niet alleen "Siamese Dream", maar ook "Melon Collie ...", "Adore" zijn toch eigenlijk verkapte soloprojecten. Wat rest er nog van "groepsinspanningen"? Even denken, twee nummers en een half van James Iha. Da's toch niet echt een volwaardige "groep", nietwaar?

Sparklehorse da's toch ook geen groep, dat is Mark Linkous

Voor mijn part mag The Smashing Pumpkins er wél bij als alternatieve artiest

The Who = Pete Townshend/The Smashing Pumpkins = Billy Corgan. Da's toch ergens de logica zelve?

avatar van EmDee
Zachary Glass schreef:

Ik citeer Roger Daltry uit de Uncut van april 2005:

Pete's never understood that he'd never have made it without The Who, and that makes me feel sorry for him.

Ik ben erg benieuwd naar deze plaat. Was vroeger een grote Smashing Pumpkins-fan, maar Zwan kon me niet of nauwelijks bekoren...

avatar van Dielie
Wat kijk ik hier naar uit!!

avatar van FeZ
FeZ
Hier kan je de nieuwe video van Billy bekijken. Valt me wel wat tegen helaas.

FeZ schreef:
Hier kan je de nieuwe video van Billy bekijken. Valt me wel wat tegen helaas.

Link werkte niet, dit is een werkende

Beetje een jaren '80 geluid. Ik vind het niet slecht, maar kan er ook nog niet echt warm voor lopen. Maar mijn enorme liefde bekoelde sowieso al ten tijde van Adore.

avatar van Dielie
Ik vind het nummer alvast zeer goed, nog efkes wachten op het album!! :

Mijn geduld raakt op! :

Bijna volledig op!

Dat worden een paar lange weken dan voor je... Ach, zet je Mellon Collie toch nog een keertje op

*vreugde*

Wat ik tot nu toe gehoord heb valt me bitter tegen. Dit slaat totaal niet aan bij mij (en geloof me ik was een groot Pumpkins fan).
Ik wacht nog de cd zelf af, maar dit zou samen met de nieuwe Daft Punk wel eens kunnen belanden in mijn miskoop-afdeling van 2005

avatar van Dielie
nja, ik las zojuist een paar bevindingen op het net en naar het ziet er niet goed uit.

Ik ga hem zeker kopen, maar ik wacht er al zo lang op dat ik nu geen teleurstelling verwacht.

Ik heb hoop, want velen vonden Zwan minder tot slecht, ik vond de plaat prima ok, natuurlijk geen "Siamese Dream" meer, maja, beetje realistisch blijven.

Ik steun u, Billy, wat ze ook mogen zeggen.

Flauwekul natuurlijk: ook je favoriete artiesten kunnen soms met ongelooflijke k*t albums aan komen zetten. Vanwaar toch telkens zo'n kritiekloze houding ?
Zie ook de discussies rondom de nieuwe Coldplay momenteel.
Zowel Pumpkins als Coldplay staan in mijn top 10, maar de laatste albums van beide grootheden zullen dat nooit halen. Corgan solo valt me zelfs ronduit zwaar tegen. Dat moet kunnen hoor !
Maar goed: ik ga pas echt oordelen als ik hem ook op cd heb gehoord.

aERodynamIC schreef:

Maar goed: ik ga pas echt oordelen als ik hem ook op cd heb gehoord.

Dat was ik dus ook van plan, ik begrijp je reactie eigenlijk niet hoor , wat is er nu flauwekul aan mijn post?

Toch niet omwille van die laatste zin? Want die is ironisch.

En ja, velen vonden Zwan slecht, ik niet, dat mag toch?

Of begrijp ik u verkeerd?

neo
Iemand bekend met de tracks op deze cd?

Dielie schreef:

Of begrijp ik u verkeerd?

Denk het wel. Zwan noem ik niet eens, maar je geeft aan dat je na zo lang wachten geen teleurstelling verwacht.
Ik wacht er ook lang op, maar kan nu gaan concluderen dat ie zwaar tegenvalt.
Ik doelde dus vooral op die opmerking. Dat je het album goed vind (of gaat vinden) is natuurlijk helemaal prima: al ben je de enige op de hele wereld. Wat kan jou het dan schelen ?! Maar dat lang wachten samen gaat met geen teleurstelling vind ik vreemd.
Of misschien heb ik het verkeerd begrepen

neo schreef:

Iemand bekend met de tracks op deze cd?

Ik heb ze wel eens gehoord geloof ik: deed me niks. Maar ik kan er niet echt over oordelen dus

Hehe,

Ik bedoel dat ik er al een tijdje op wacht en dat uiteindelijk (na het lange wachten) een slecht album de teleurstelling groot zou maken.

En ik zeg nergens dat een artiest waar ik fan van ben geen slechte albums kan maken hoor, ik ben bv. fan van Frank Black maar kan gerust toegeven dat hij slechte platen gemaakt heeft hoor.

Nou dat is dan allemaal weer helder: wachten we nog even op de cd zelf en kijken we of de meningen blijven staan (en geloof me: ik had gehoopt op iets heel moois).

ok

Ik laat het weten wat ik ervan vind!

yuuuu

avatar van vanh
Gisteren nog even naar de Greatest Video's zitten kijken van de Smashing Pumpkins. Wat waren ze goed zeg. Als er mensen zijn die aangeven dat deze cd maar een beetje in de buurt zit.....koop ik hem!

avatar van Dielie
heel ander geluid wel, maar ik vind hem niet slecht nee

morgen is hij er!

Zeker een ander geluid, maar toch ook weer heel vertrouwd (zeker voor de liefhebbers van Adore).
Ik waag me nog steeds niet aan stem. Doorgaans kan ik die vrij snel bepalen, maar hier heb ik toch sterk het idee dat de nare smaak uit het begin wat aan het verdwijnen is. Langzamerhand kruipt dit album onderhuids. Ik gun het dan ook de tijd om het op me in te laten werken en zo te bepalen of ik het dan toch die miskoop vind of toch een ijzersterk solo-debuut.

avatar van FeZ
FeZ
aERodynamIC schreef:

Geen van beide zo te zien

In ieder geval ben ik ook wat minder verheugd over dit album, zal wel rond de 2,5 worden voor mij.
Ik heb gehoord dat mijnheer Corgan er achteraf ook niet zo tevreden mee was, om het zachtjes uit te drukken. En hij zit er nu serieus aan te denken om z'n volgende plaat een Smashing Pumpkins plaat te laten worden. Als dat maar goed gaat...