Billy Corgan - TheFutureEmbrace (2005)

Alternatieve titel: The Future Embrace

Label: Warner Bros.

1. All Things Change (3:59)
  2. Mina Loy (M.O.H.) (3:53)
  3. TheCameraEye (3:04)
  4. To Love Somebody (4:00)

met Robert Smith

5. A100 (4:23)
  6. Dia (4:20)
  7. Now (And Then) (4:43)
  8. I'm Ready (3:44)
  9. Walking Shade (3:14)
  10. Sorrows (In Blue) (2:48)
  11. Pretty, Pretty Star (3:46)
  12. Strayz (3:31)
avatar van FeZ
FeZ
FeZ schreef:

Geen van beide zo te zien

In ieder geval ben ik ook wat minder verheugd over dit album, zal wel rond de 2,5 worden voor mij.
Ik heb gehoord dat mijnheer Corgan er achteraf ook niet zo "tevreden" mee was, om het zachtjes uit te drukken. En hij zit er nu serieus aan te denken om z'n volgende plaat een Smashing Pumpkins plaat te laten worden. Als dat maar goed gaat...

FeZ schreef:
Geen van beide zo te zien

Klopt

Echt een miskoop is het niet: er staan een paar aardige momenten op, maar daar heb je het dan mee gezegd. Even dacht ik dat het er aan zat te komen, maar momenteel irriteert het album me weer wat meer. Meesterwerk dus 100 % zeker weten van niet ! Dan heb ik nog liever zo'n (zoals velen het hier noemen) "commerciele" stap zoals een Coldplay of Royksopp die gemaakt hebben.
Dit is vlees noch vis helaas.
Mijn 3 neigt wat meer naar 2,5 dan andersom .......

avatar van bonothecat
Ik heb ooit de pumpkins wel leuk gevonden. Maar ik kan niet zo goed meer tegen de jankerige stem van Billy Corgan....Met pijn en moeite de cd een keer uitgeluisterd. 2 sterren

avatar van Dielie
Mja, ik vind het geen slechte plaat, paar leuke momenten, paar mindere. Had hem beter verwacht, alleen om het feit dat Corgan en loodzware gitaar samen gaan, en dat vind ik hier niet terug.

Langs den andere kant vind ik het leuk dat hij een geheel andere weg inslaat, een apart geluid en het past hem wel maar mij overtuigt het geen volledig album nee, jammer.

Ik zie deze plaat als een tussenstap naar beter (gitaar)werk en daarom hou ik er dan wel van.

edit: maw, ik weet het dus zelf niet

nee, 3 sterrekes

avatar van gemaster
De recensie in de Nieuwe Revu was vernietigend. Ik ga dit in ieder geval niet luisteren.

avatar van Gizzmann
Poeh, wat een negatieve reacties en wat een lage score. Ik ben geen muziek criticus, noch een kenner, gewoon een liefhebber, maar de samples die ik heb gehoord vond ik eigelijk ontzettend goed.

Verlaagd naar 2,5. Het zeurt maar door helaas
Het zijn de uitzonderingen die er nog 2,5 uit kunnen slepen

avatar van Dielie
ik denk dat ik je toch wel meer en meer gelijk moet gaan geven aERodynamIC, deze plaat blijft voor mij dus maar doorgaan op hetzelfde niveau, ik wacht altijd op een climax maar die komt er maar niet,

het doet zelfs pijn

Even dacht ik dat het bijtrok, maar dan hoor ik het op mijn I-pod en dan gaat het irriteren. Jammer hoor. Over de stereo heb ik het iets minder.

dit album heb ik nu 2x beluisterd en het heeft (helaas) nog weinig indruk op me kunnen maken en op zulke momenten mis ik gewoon de pumpkins...

Ik kan het niet helpen, maar ik ga weer een halfje omlaag.
Voor mij dé flop-cd van het jaar. Ik keek er erg naar uit, maar het bleek een grote teleurstelling.
Mocht er een teleurstellings-top 10 gemaakt moeten worden over 2005, dan is dit mijn nummer 1.

0,5
Suffe plaat van een gevallen ster, eigenlijk na adore geen aansprekende muziek meer gemaakt mijns inziens,maar wel siamese dreams en mellon collie gemaakt daarvoor eeuwig hulde en respect!!!!!

Inderdaad: dit is mijn teleurstelling-cd van 2005.
Helaas, maar waar.....

avatar van Hermy
Ik durf het, gezien alle reacties hierboven, bijna niet te zeggen, maar ik vind dit eigenlijk helemaal niet zo slecht. Het doet me zo af en toe denken aan 'Adore' en dat vind ik nog steeds een goed album (al moest ik daar in het begin behoorlijk aan wennen). Oké, er staan een paar gewoonweg saaie nummers op, maar daarentegen ook veel mooie momenten.
Ik zal het gemiddelde is wat verhogen met mijn 3,5*.

Helaas moet k toegeven dat k nog nooit echt Billy Corgan gehoord heb (op vroegere cd dan...). Kheb wel eens smashing Pumpkins gehoord, maar nog niet zoveel dat ik me een liedje echt herinner, laat staan herinner het totaal plaatje klonk (als je dat zo kunt zeggen =S). Maar kvind dit wel een te gekke cd!!! Staan over het algemeen wel wat zwakkere nummers op, maar voor de rest kan k m toch wel erg goed aanhoren!!!

cijfer: 3.5

avatar van Dielie
das dan omdat je de Pumpkins niet echt kent, als ware Pumpkins-fan (inclus mij) kan je dit moeilijk slikken zo lijkt uit de posts,

en terecht,

Billy, Billy toch, had beter geluisterd naar u moeder

avatar van Justinx
The Smashing Pumkins is een beetje voor mijn tijd geloof ik. Ik heb er nooit echt om gemalen. Ik heb dit album niet helemaal gehoord, maar hij heeft zo wel zijn goeie nummers. Mijn persoonlijke favoriet is Mina Loy (M.O.H.). Voor de rest heb ik geen idee. Allemaal leuk en aardig, maar ik hou het toch maar hierbij.

avatar van Premonition
Ik zal wel worden afgeslacht in deze topic, maar ik vind het een mooie plaat. Sfeervolle liedjes. Nou moet ik zeggen dat ik nooit een echte fan van de Pumpkins ben geweest. Mellon Collie, pfff wat een lange zit....
Het klinkt allemaal behoorlijk eighties op de Future (??) Embrace. Het lijkt soms of Robin Guthrie van Cocteau Twins meespeelt op gitaar, laat dat nou mijn favoriete band uit de eighties te zijn.
Tot overmaat van ramp zingt Robert Smith ook een refeintje mee op het prijsnummer, nota bene een cover van The Bee Gees (jawel, mijn favoriete..... geintje).
Kortom klasse plaat!!!

Ik hoop niet dat je wordt afgeslacht. Ik deel je mening absoluut niet, maar stel een andere mening wel enorm op prijs.

avatar van Dielie
hanee, iedereen heeft een mening, zolang het maar geene zever wordt

on-topic:

Corgan moest een solo-debuut als 'Adore' afgeleverd hebben, ging meer succes gehad hebben voor enerzijds Billy, als solo-artiest en anderzijds ging die plaat niet zo 'slecht' onthaald worden als Pumpkins-plaat, want dat was toch zo? Of voel ik dat alleen maar zo aan?

Ik denk dak wel een punt heb hier

0,5
Verschrikkelijk. * 1/2

avatar van Dielie
nog eens proberen dan maar, ik zou graag hebben dat ik hem goed vind, maja, mss sta ik er nu anders tegenover, wie weet

avatar van Justinx
Niet echt onder de indruk nee, van dit album. Best wel 3x niks... Mina Loy (M.O.H.) is wel wijs maar daar houdt het wel een beetje mee op.

Dielie schreef:

Hier ook hoor Dielie: het is niks en het wil niks worden

avatar van StuF
ik dacht eerst na dit hierzo te lezen dat de hoge verwachtingen de beoordelingen wat onderdreven. het contrast met de pumpkins is wel zo groot. maar nee, het album opzich kan ik ook niet anders beoordelen dat zeer slecht.

avatar van StuF
naja.. 'zeer slecht'... ik heb er nog wel 2 ster voor over, dat is nog te pruimen.

Blijkt toch wel weer dat Billy Corgan iemand is met een grote mond. Als hij beweerd dat hij alle nummers van de Pumpkins van begin tot einde gemaakt heeft, hoe kan hij dan als solo-artiest met zo'n tegenvallend album komen. Volgens mij had hij bij de Pumpkins een rol als dictator; waarbij de rest van de band wel een groot aandeel had, maar waar niemand tegen de Heilige Corgan durfde in te gaan. Waar ik bij de Pumpkins altijd genoot van Corgans stem gaat hij hier vaak irriteren.
Ook de muzikale omlijsing klinkt veel het zelfde, en bijna tegen het valse aan.

avatar van moedermaria91
Het is mss een rare vraag, maar heeft Billy een wijnvlek op z'n hand?