Ricknl schreef:
Goede jazzy/funky pop. Ligt regelmatig op mijn draaitafel. is De kwalitatief uitstekende Nederlandse persing komt bij destijds CBS/Sony in Haarlem vandaan. Helaas werd deze perserij begin jaren 2000 gesloten.
Helemaal gesloten is-ie nooit geweest, volgens mij. In 1998 ging de perserij verder als
Record Industry, aanvankelijk voor de dance-markt, maar inmiddels worden er gelukkig weer veel platen geperst in Haarlem. Goede persingen ook, zeker in vergelijking met wat er elders in de wereld soms wordt afgeleverd. Maar de Nederlandse CBS-platen van weleer zijn doorgaans ook uitstekend.
Gino Vannelli stond destijds trouwens op A&M, en dat label werd in 1974 nog gedistribueerd door Ariola, en pas vanaf 1975/1976 door CBS. Je hebt dus waarschijnlijk een (vroege) herpersing te pakken. Niet erg, want deze zal best goed klinken.
Over de plaat zelf: prachtige muziek, maar dat geldt voor zo'n beetje alle platen van Gino Vannelli in de jaren zeventig. Heerlijke jazzy akkoorden met die toen erg in zwang zijnde elektrische piano van Fender Rhodes, die ik altijd zo'n mooie klank vond hebben. De band is op dreef in het titelnummer en het hitje People gotta move, maar in de meer verstilde nummers bewijst Gino dat hij het ook (vrijwel) alleen af kan.