Di-rect - Time Will Heal Our Senses (2011)

Label: EMI

1. Still Life (5:01)
  2. Young Ones (3:55)
  3. Reach (4:14)
  4. Holiday (4:50)
  5. Shadows of the Night (5:51)
  6. Broken (3:53)
  7. Equal to God (3:16)
  8. The Chase (3:37)
  9. Say Something (4:39)

met Kern Koppen

10. Long Way Home (4:08)
  11. Ships & Shivers (2:48)
  12. Time Will Heal Our Senses (7:28)
avatar van tsjong
Vervelend album met maar een paar leuke nummers. Diepte punt voor mij The Chase, heel irritant nummer. Ik denk dat het album niet minder is als hun vorige, maar dat vond ik ook niks.

Wat is dit een fantastische plaat geworden zeg!!
De band zit vol energie en creativiteit!!

Di-rect 2.0 heeft zich wederom weer weten te vernieuwen!
En wat ben ik blij met de komst van Marcel!

Er zit zoveel diepgang in deze plaat!
Je proeft gewoon de sfeer van elk nummer!
Elk nummer neemt je mee door prachtige intro's en bouwt zich op tot een qlimax die niet in woorden is uit te drukken dat moet je gewoon met eigen oren horen!

Wil je 100% genieten van deze plaat moet je de hele plaat van het begin tot eind luisteren want er zitten zoveel geniale dingen in verstopt!!

Een van mijn favoriete trackt (tot nu toe) is Holiday!!
Prachtige intro en halverwege tot na het einde toe is gewoon geniaal!!

Man wat hebben we toch een prachtige muziekjaar

avatar van tsjong
Dan zijn wij elkaars tegenpolen. Het zal er ook wel mee te maken hebben dat ik Marcel zijn stem niet geweldig vind. Hij kan wel geweldig zingen, maar geeft me het gevoel wat ik ook heb met Miss Montreal

Hahah ik denk het ook!!
Maar wat Miss Montreal betreft snap ik je volkomen!!
Ze kan wel zingen maar er zit niets bij ofso!
Maar Marcel zijn stem vind ik daarintegen te gek!!

Ach ja smaken verschillen en dat is maar goed ook

wat een ongelofelijk goed album, helemaal geweldig. Echt nederlands beste band.

avatar van Bardt1980
Ok, ik ben geen liefhebber van Dir-rect. Maar ik moet eerlijk toegeven dat dit hun beste album tot nu toe is. Er zit meer sfeer in de nummers dan ooit tevoren.

Maar wel jammer dat duidelijk te horen is dat ze wel heel erg goed naar Arcade Fire en Coldplay hebben geluisterd. Wederom hangt het album van jatwerk aan elkaar. Maar goed, als het er niet in zit... beter goed gejat dan slecht zelf gemaakt moeten de heren gedacht hebben.

avatar van Dungeon
Kom op zeg. Direct is toch wel een stuk beter dan dat suffe Coldplee.

Bardt1980 schreef:

Ze hebben zich eerder laten inspireren door (misschien) wel Coldplay net als zoveel andere bands tegenwoordig!

Maar dit albums is echt zeker geen jatwerk!

avatar van Bardt1980
De invloeden van Coldplay zijn op dit album iig een stuk minder dan op het vorige album. Maar ze zijn nog wel aanwezig (oooohooohooohooo - stadion geluid) Veel duidelijker is de invloed van Arcade Fire. Luister maar eens naar bijvoorbeeld Rebellion en dan naar The Young ones op dit album.

avatar van Gloeilamp
Time Will Heal Our Senses is zeker een aardig album, waarmee de heren vooral live goed uit de voeten kunnen door de vele meezing-koortjes.
Dit komt een beetje ten nadele van het album, maar er staan zeker een paar aardige nummers tussen met als uitschieter The Chase.

avatar van blur8
Doeltrefende power-rock van onze Haagse Helden.
12 sterke nieuwe songs, die nauwelijks voor elkaar onderdoen.
De composities zijn uitgewerkter dan hun vorige album, met meer kop en staart,
sfeerwisselingen en klankkleur tussen de songs.
Ook opvallend: Spike heeft minder gitaaluitbarstingen.
Jamie drumt avontuurlijk. Er klinken meer synths.

avatar van Mctijn
bossie20 schreef:

Maar dit albums is echt zeker geen jatwerk!

Alsof Coldplay het genre uitgevonden heeft
Geloof me, het Coldplay van nu is geen inspiratiebron voor bandjes meer....

Ontopic: Heel aardig album, net zoals het vorige. De nieuwe zanger heeft de band goed gedaan.
Als ze die "boyband naam" veranderen, kunnen ze nog jaren mee...

avatar van Mark17
Ik ben nu halverwege en ben Coldplay nog altijd niet tegengekomen, maar luister even naar het begin van Still Life. Hoor ik daar The Doors? Komt mij zo bekend voor...

@bossie20 Holiday heeft inderdaad een prachtig einde, had ik niet verwacht na dat suffe begin. Ja, dit kan nog weleens de verrassing van het jaar worden wat betreft Nederlandse popmuziek.

avatar van Bartjeking
Ik heb nooit bewust een album van Direct gedraaid, want ik vond ze altijd maar een verwijfd stel jongens met slappe-hap kant en klare rock. Maar toen ik ze afgelopen week bij DWDD zag, stonden er mannen met baarden. Die nieuwe gast heeft klaarblijkelijk een positieve invloed op de band die nu wat minder tienermeisjes zullen lokken, maar nu misschien wel eens een keer door de échte kenners zal worden gewaardeerd en erkent als band. Wat zeg nu eerlijk, durfde jullie (als man zijnde) ervoor uit te komen dat je Di-rect geweldig vond? (als dat zo is dan behoor je sowieso niet tot de categorie waar ik mijn berichtje op richt en raad ik je aan om de nieuwe van Jan Smit nog maar eens op te zetten)

De essentie: ik ga nu voor het eerst zonder vooroordelen een plaat luisteren van deze Haagse Boys. Ben erg benieuwd hoe het klinkt. En ja, dit berichtje is verschrikkelijk vooringenomen van toon, maar ik ben eigenlijk een hele lieve jongen; wil gewoon even een punt maken.

avatar van Don Cappuccino
Ik ga hem vanavond toch maar eens beluisteren. Ook voor mij het eerste Di-rect album wat ik helemaal ga horen.

avatar van Don Cappuccino
Dat had ik toch niet verwacht. Di-rect heeft een album gemaakt wat ik erg goed vind.

Dit klinkt volwassen en ligt niet gelukkig helemaal in de lijn van de eerste single The Chase die trouwens wel erg goed is. Het is een vrij rustig album en zoals de bandleden zelf zeggen: Het is een luisterplaat. Hoogtepunt is toch wel Shadows Of The Night. Dat nummer heeft een geweldige sfeer, bijna Tarantino-achtig. De nummers zijn gelaagd en spannend en liggen erg lekker in het gehoor. En de zang is echt geweldig. Ik wacht nog even met een beoordeling, waarschijnlijk 4 sterren of meer.

avatar van ozwald
werd eveneens getriggerd door die 1,5 minuut bij DWDD.

Dit klinkt behoorlijk volwassen en puur. Muzikaal zit het goed in elkaar (met inderdaad Shadows of the Night als hoogtepunt).

Zanger heeft in de verte wel wat weg van Steve Perry. Niet iets waar ie zich meteen voor hoeft te schamen...

avatar van snarf349
Waarschijnlijk wordt dit album door veel MM-ers overgeslagen en dat is dan jammer voor hun. Verrassend album met heel goed materiaal.

avatar van NewYorkCityLight
Las van de week een interview met Tim Akkerman (ex-zanger) in De Pers en daarin leek het er naar mijn idee op dat hij uit de band is gestapt vanwege creatieve verschillen - hij wilde meer de alternatieve kant op en minder tienermuziek maken. Laat dat nou precies zijn wat Di-Rect ook is gaan doen na zijn vertrek. Ik ben bang dat Tim hier aan het kortste eind zal trekken. (Zijn album komt overigens in december uit als ik het goed heb onthouden).

avatar van Bartjeking
Ja het klopt! Dit IS een goed album. Begin jaren '00 was ik de grootste DI-RECT-hater van Nederland. Later is dat bijgetrokken omdat ik me er niks meer van aantrok. En nu hebben ze het voor elkaar; Bartje draait zonder schaamte een Di-rect plaatje. Ik toon me hiermee een groot man te zijn al zeg ik het zelf . Ik durf het zelfs aan om hem in mijn top-100 op te nemen (een lijst waar een handvol mensen toch naar uitkijkt; 1 of 2 gekken denk ik) en het risico te lopen om persona non grata te worden. I don't give a **** deze plaat snijdt hout.

avatar van pos
pos
Ik heb/had helemaal niks met een band als Di-rect. Op hun vorige nummers die ik weleens voorbij hoorde komen viel me al op dat ze een stuk volwassener klonken. Deze nieuwe cd is echter een grote verrassing voor me. Wederom toevallig gehoord bij iemand in de auto. Prima plaat met een aantal prachtige gelaagde nummers en lekkere seventies invloeden.

avatar van Music_
Deze moet ik ook even checken hun vorige vond ik ook wel leuk.... Eerst was ik helemaal geen fan van Di-rect toen tim er nog inzat vond ik het zelfs afschuwelijk, met marcel is de band helemaal compleet de laatste twee platen hebben zelf internationale allure

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
4*-recensie op nu.nl

avatar van Deheerbaltjes
Het is net alsof ik naar een mix van Arcade Fire en Coldplay luister. Ik vind dit opzicht wel degelijke Di-rect maar ik mis de originaliteit. Het is dat ik zo ben maar ik kan daar niks aan doen, ik hou van bands die expirimenteren en proberen anders te zijn.

Young Ones klinkt gewoon precies als Rebellion van Arcade en dat vind ik gewoon jammer. Durf te expirimenteren.

Ik moet het nog even een flinke luisterbeurt geven maar het is mijn tot nu toe gewoon erg simpele muziek.

avatar van Gloeilamp
De link met Arcade Fire zie ik zelf niet zo.

De nieuwe zanger heeft de band veel goed gedaan, Time Will Heal Our Senses blijft beter hangen dan This is Who We Are.

Gloeilamp schreef:
De link met Arcade Fire zie ik zelf niet zo.

Ik heb het een aantal posts eerder al precies hetzelfde aangegeven. Leg die 2 nummers eens naast elkaar, als je dan geen gelijkenis hoort heb je poep in je oren.

avatar van Gloeilamp
Je bedoeld hier alleen Rebellion? Dan snap ik het inderdaad wel, maar over het hele album vind ik het echt wel meevallen.
Ik zal wel poep in mijn oren hebben

avatar van Bardt1980
Ik heb het hier specifiek over Rebellion ja. Toch vind ik zelf dat veel andere nummers qua songstructuur en opbouw ook tegen Arcade Fire aanleunen. Maar dat vind ik persoonlijk.

avatar van Mctijn
Mctijn schreef:

Als ze die "boyband naam" veranderen, kunnen ze nog jaren mee...

Ik moet even terugkomen op mijn eerste oordeel.
Ik vind dit album aanzienlijk minder dan het vorige. Veel te voorspelbaar en overvol van pop/rock-cliches. Ik heb 'm 2x beluisterd en er gaat geen 3e keer meer komen....

avatar van Headphone1st
Op dit moment op de headphone : The Polyphonic Spree , moest ik even aan denken toen ik T.W.H.O.S. van Di-Rect opzette . Maar de vergelijking ontspoort helemaal ...

Vorig jaar of het jaar daarvoor - 'k weet al niet meer - zag ik dit bandje op Noorderslag en het moet gezegd ze kunnen wel musiceren ; hecht , strak en ze komen boven de composities uit .

Op deze plaat beginnen ze - bijna -elk nummer veelbelovend te spelen en dan spits ik natuurlijk weer de oren maar zodra de zanger invalt is het gedaan met de pret .

De melodie-lijnen zijn niet interessant , komen zelfs te bedacht over en de zanger zit denk ik ook niet in zijn ideale toonsoort . Met uitschieters , zelfs , naar vals ..

Ik denk dat ik maar naar een Karaoke -versie van deze plaat op zoek ga ..jammer..

( trouwens dat andere bandje heeft "Lithium " prachtig gecoverd ., kan zo bij een Mis tijdens de Kerst worden opgevoerd .. .)