CYNE - Wasteland Volume 1 (2011)

Label: Hometapes

1. Chapter I: Enter Killmore (10:04)
  2. Chapter II: Teeth. (9:59)
  3. Chapter III: The Rat Race (9:19)
  4. Chapter IV: An Introspection (10:24)
  5. Chapter V: Braces. (10:45)
  6. Chapter VI: I, Laserteeth (6:51)
avatar van kobe bryant fan
CYNE - Wasteland, Vol. 1

Ik heb nog al een dubbelgevoel bij deze plaat, langs de ene kant zijn de beats erg goed en vervelen ze me geen moment. Maar toen ik hoorde dat de nummers een speeltijd van ongeveer 10 minuten gingen hebben was ik wel eens benieuwd hoe ze dat gingen doen want ik denk dat dit een van de eerste Hip-Hop platen is met tracks die rond de 10 minuten duren.
En jammer genoeg zit er geen samenhang in de songs, elke song kun je haast verdelen in 15 kleine instrumentals.

Ik hoopte op tracks met elk een thema, maar hier krijgen we gewoon om de 15 seconden een andere beat. Wel zijn de korte beats stuk per stuk erg goed, er wordt erg sterk gesampled en de drums klinken erg fris en goed. Maar ik had gewoon ofwel de stukjes wat langer laten duren en er een paar uitknippen ofwel gewoon wat meer samenhang tussen de songs gemaakt.

Want door die constante verwisselingen van beat zit je eigenlijk haast nooit in die song en kun je je moeilijker inleven. De raps van Cise Star in het begin van iedere song zijn erg goed, ik stoor me er ook niet echt aan dat hij alleen maar in het begin een aantal minuten rapt. Want ik geloof dat het de bedoeling was om een instrumentale plaat te maken.

Conclusie: ieder stukje zit erg goed in elkaar maar ik 'voel' de beat haast nergens door de constante veranderingen en het idee om songs van 10 minuten te maken was niet echt nodig ik had eerder instrumental gemaakt van rond de 5 minuten met wat meer samenhang en wat minder veranderingen.