A$AP Rocky - Live. Love. A$AP (2011)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Palace (2:43)
  2. Peso (2:48)
  3. Bass (3:17)
  4. Wassup? (2:38)
  5. Brand New Guy (4:48)

met ScHoolboy Q

6. Purple Swag, Chapter 2 (2:47)

met A$AP Nast en SpaceGhostPurrp

9. Keep It G (3:50)

met Chace Infinite en SpaceGhostPurrp

10. Kissin' Pink (3:31)

met A$AP Ferg

11. Houston Old Head (4:19)
  12. Acid Drips (2:44)
  13. Leaf (4:52)

met Main Attrakionz

14. Roll One Up (2:40)
  15. Demons (3:01)
  16. Out of This World (2:48)
avatar van luc011190
Ja, was ook mijn eerste reactie toen ik dit hoorde, zit echt een soort trancelaag in die beats. Sowieso een van de sterkste hiphopalbums die ik ken dit

avatar van Jurrien
A$AP Rocky, That Pretty Muthafucka, Pretty Flacko of hoe hij zichzelf ook noemt, deze muziek is hard. Palace is een keihard intro en vanaf dat moment blijft de muziek sterk. A$AP heeft vooral een geweldige sound. Ook is is een Rocky een geweldige karakter, wat ook blijkt uit zijn videos.

Toffe vernieuwende (als ik het internet moet geloven) hip-hop met hele vette beats. De teksten boeien me niet echt, maar zijn stem klinkt wel stoer.

avatar van woutorrmusic
Tering, wat een gruwelijke nummers staan hier op! Ben normaal gesproken niet zo dol op hip-hop, al luister ik albums als Tussen Licht en Lucht en Illmatic graag, maar dit vind ik echt vet. Vooral de beats, met die meesterlijke bassen en, zoals luc011190 al eerder zei: een soort van trancelaag, maken het geheel zo goed.

avatar van Koston
Trance-laag
Deze soort rap wordt ook wel Cloudrap genoemd omwille van zijn zweverige beats en slome ritmes. Clams Casino zijn beats zijn uiteraard cruciaal

toris
Fantastische beats met een fijne A$ap Rocky. Toppertje.

avatar van Flipm0de
Erg fijne tape! Staat nog regelmatig op. Iets te veel fillers, maar staan genoeg toppers op.

avatar van hond racisme
Bwah, er zijn interessantere rappers dan A$AP Rocky. Sowieso doet ie al erg belachelijk recentelijk (Raider Klan gedoe) maar dat terzijde. Clams Casino draagt sowieso z'n steentje bij aan deze debuut mixtape. Zonder beats als Demons, Bass en Palace, basically de nummers die het album domineren, zou het nogal lame zijn. Maar ok, ik wacht wel af voor het debuut album, al weet ik niet hoe A$AP zich red zonder CC.

GCITY050
Wat is die nieuwe saai vergeleken met deze... Hier staan echt 5,6 parels op in tegenstelling tot die Long Live A$AP

avatar van Koston
Bwa, ik vind dat er buiten de CC nummers veel brol tussen zit. LLA is consistenter naar mijn oordeel, maar bevat geen echt knallers zoals Palace of Wassup

avatar van WeztSide
Ik heb deze een nieuwe kans gegeven en heb daar zeker geen spijt van. Ontzettend sterke mixtape, behoort tot de beste hiphop van 2011. En ja, hij is beter dan Long. Live. A$AP.
De beatkeuzes zijn heerlijk, de gastbijdrages van vooral Schoolboy Q en Spaceghostpurrp zijn van hoge toegevoegde waarde en de hele sfeer die over de tape hangt is heerlijk relaxt.

Tot nu toe vind ik deze nog steeds beter dan zijn album. De beats op deze mixtape vind ik veel toffer, stem ook maar even verhoogd.

avatar van bennerd
Ik denk het omgekeerde. Zijn album is zo veel leuker dat ik mijn score voor deze tape verlaagd heb.

avatar van hond racisme

Woaaah nu je het zegt!!!

FelipeGutiérrez
Dit is de eerste keer dat ik de hele mixtape luister, en het eerste dat opvalt is dat hij heel erg vaak ''I be that pretty motherfucker'' zegt. haha. Ben bij track 09 en begrijp de hype rondom de tape niet echt. Ik vind het allemaal op elkaar lijken. Toch zitten er wel een paar lekkere tracks tussen.

avatar van Raul
lekkere tape, vind deze iets beter dan zijn officiële debuut.
heb vaak bij A$AP dat er een paar nummers bovenuit steken, die zijn dan erg goed, maar de rest is dan niet zo bijzonder...
3,5 sterren voor deze.

avatar van BabaGanoesj
Prima tape. Wel minder dan Long Live A$AP. Op deze tape is veel minder verscheidenheid te vinden dan op zn album. Tracks als Fashion Killa, Long live A$AP en 1 train hebben voor mij het album echt gemaakt. Op deze tape vind ik het allemaal inderdaad wat op elkaar lijken. Ook minder energieke raps. Veel in de trend van Get Lit, al vind ik dat een erg lekker nummer.

avatar van lowieke
A$AP Rocky’s Live. Love. A$AP Coming to Streaming Services for the First Time | Pitchfork

Yesssssss wat fijn. En tegelijk schrik ik dat dit meesterwerkje alweer 10 jaar oud is.. bizar hoe weinig ik dit heb geluisterd/kunnen luisteren voor zo'n tof album

avatar van bennerd
Oh, dat is goed nieuws. Dit en de EP voordien is toch echt zijn fijnste moment. Hele dikke hype ook destijds.