Rihanna - Talk That Talk (2011)

Barbados
R&B / Pop
Label: Def Jam

1. You da One (3:20)
  2. Where Have You Been (4:03)
  3. We Found Love (3:35)

met Calvin Harris

4. Talk That Talk (3:30)

met Jay-Z

5. Cockiness (Love It) (2:58)
  6. Birthday Cake (1:18)
  7. We All Want Love (3:57)
  8. Drunk on Love (3:32)
  9. Roc Me Out (3:29)
  10. Watch N' Learn (3:31)
  11. Farewell (4:17)
  12. Red Lipstick * (3:37)
  13. Do Ya Thang * (3:43)
  14. Fool in Love * (4:16)
  15. We Found Love [Calvin Harris Extended Mix] *

met Calvin Harris

avatar van Mitsiooh
(Ze heeft zelf gezegd dat ze de 'lelijkheid' in de foto juist heel mooi vond. Het hoeft niet altijd zo perfect...Iets in die richting zei ze dit xD)

Een dikke 'mwha'. Only Girl had mij gelijk bij de strot en ik vond vooral het dance erin heel leuk. De duizend uitgebrachte singles vond ik stuk voor stuk leuk en daarbij ook de ballad 'California King Bed', ook al is die door velen gehaat. Opvolger voor deze ballad: Farewell, die ik persoonlijk 10x beter vind!. Hoewel ik 'We Found Love' wat eentonig vind (Ik word echt niet blij van herhalingen van teksten) is de rest van het album niet vernieuwend, maar wel Rihanna. Haar vlakke stem doet niet zo moeilijk en daarentegen vind ik dat haar stem helemaal niet erger wordt. Vergeleek haar live optredens (+gewoon haar liedjes) met die van vroeger, zoals Pon The Replay. Ik ergerde me dood aan die stem!
Roc Me Out en You Da One zijn m'n favorieten! Maar ik zal nog een paar keer luisteren naar de rest, want dat is zovaak bij Rihanna, na één of twee keer luisteren worden ze alleen maar beter.

avatar van Collaborator
Stomme eerste single met saaie productie van Calvin Harris.

De rest is gelukkig wel heel goed te pruimen. Met Birthday Cake en Cockiness als unieke uitschieters en Where Have You Been als absoluut hoogtepunt. Alleen Watch N' Learn is zeer matig.

ps. Drunk on Love helemaal vergeten. Hoe maak je van een enorm suf nummer van een suffe 'band' een toptrack.

Choo Choo
Ken dit album niet, alleen "We found Love" en ken Loud ook niet, alleen de singles...

Maar als ik de single van dit album moet vergelijken met de singles van Loud dan is Loud toch echt 100 keer beter dan dit album.

Bij de eerste keer horen van de single dacht ik eigenlijk dat het een DJ was die een single uitbracht waar Rihanna was ingehuurd om dat zinnetje 20 keer per minuut te herhalen, puur zodat de single meer allure zou krijgen, maar helaas moet dit dus doorgaan als een echte Rihanna single...

avatar van niels94
Arrie schreef:
Alwéér een nieuw album?

Dat is precies wat ik dacht toen ik dit op de voorpagina van MuMe zag staan.

avatar van Taty
Ik was ooit enorm fan van Rihanna, ben naar een concert geweest en heb zelfs een poster in mijn kamer hangen.

Die poster heb ik gisteren weggegaan, omdat het mij echt begint te irriteren hoe vulgair Rihanna is geworden. Ik ben ermee akkoord dat seks drugs en drank een groot onderdeel zijn van de muziekindustrie, maar bij Rihanna ziet het er allemaal zo goedkoop uit tegenwoordig.

Haar clips zien er allemaal hetzelfde uit, niks origineel, geen kunst, ik zie eigenlijk alleen nog een goedkope hoer op tv die niet meer helder kan kijken of denken omdat ze zo stoned is. (Zo ziet het er toch uit)
En zingen? Ik vraag me af wat de bedoeling is van die zagerige half rap achtige stem die ze altijd opzet, al sinds Rated R, een poging om wat stoerder te zingen lijkt het, maar ik vind dat er niks meer inzit in haar platen, tis allemaal op het zelfde toontje.. Zoals in Man Down.. Gek word ik ervan.

We found love valt nog mee, maar ik ben iig fan-af. Ga dit album zelfs niet meer beluisteren.

avatar van Leander1991
1,0
MJ_DA_MAN schreef:
Wat dacht je, nadat je haar vorige twee albums al met 1* had beoordeeld: dit moét wel een goede plaat zijn? Maar na ook het bekijken van je 0,5*-lijstje is het al duidelijk dat je puur dit soort muziek luistert om ons te kunnen laten weten hoe subliem je eigen muzieksmaak is.

Pardon? Mag ik zelf nog beslissen welke muziek ik quoteer? Ik verwacht inderdaad na zoveel albums op rij dat Rihanna eindelijk is iets nieuws,fris of wat anders gaat doen.Ik vind het onbegrijpelijk dat radiostations deze grijs blijven draaien terwijl haar muziek met de jaren steeds slapper en duffer wordt. Blij te horen trouwens dat je mijn muzieksmaak subliem vind, maar als je de lijst eens nader zou bekijken merk je op dat ik (om nu maar een voorbeeld te noemen) albums van Madonna en Christina Aguilera 4 sterren geef en enkele platen van Pearl Jam of the Mars volta slechts een 1 toereik.

avatar van Madonna
Hap-slik-weg muziek....niets mis mee. Lekker makkelijk, geen nasmaak....op z'n tijd best lekker. ik zou zeggen: "op naar het volgende album!" (want productief is ze..)

Collaborator schreef:

....

avatar van progressive
Blegh nu moet ik dit weer de hele dag gaan aanhoren, omdat mijn broertje über fan van Rihanna is En als ik ergens een hekel aan heb is het wel Rihanna

avatar van CommercialPuss
Heerlijk album! Heel apart, ze is een zeer gevarieerde artiest, in Loud is t meer dance achtig, hier slaat ze toch wel de richting in van rap. beetje good girl gone bad ish en Rated R.
Birthday cake is een vrij apart nummer, ( nja nummer 1.18 minuut ) Uitschieter is voor mij toch wel echt "Where have you been" wat juist weer dance is. Ze laat heel veel stijlen horen op dit album, en dat bewijst dat ze niet bang is een album te maken wat misschien wat minder gewoontjes is.

CommercialPuss schreef:

Ik ben bang dat je het woord artiest hier verkeerd gebruikt. Entertainer zou wel juist zijn.
Of je gelooft echt dat zij haar muziek zelf bedenkt, schrijft en produceert etc etc?

avatar van bennerd
Dat boeit niet. Ze brengt muziek, dus ze is een artiest. Het is onnodig om die termen ('kunst' heeft daar ook last van) vanuit een zogenaamd kunstkritische blik te bekijken.

bennerd schreef:

Dat vind jij, maar ik niet.
Ik heb een stuk meer respect voor 'echte' artiesten.
Daarom beoordeel ik dit ook niet.

avatar van Collaborator
Freekje schreef:

....

Ga je me nou serieus vertellen dat The XX ook maar iets heeft gemaakt dat geschikt is voor situaties anders dan om bij in slaap te vallen? Wat een suffe scheit zeg. Ik hou best van rustige muziek af en toe, maar dit is echt de meest overrated band van de laatste 5 jaar. Live is het al helemaal niks meer. Produceren kunnen ze echter wel (of hun producer natuurlijk)

Ik vond de muziek van the xx eerst ook te saai, maar na meerdere luisterbeurten viel bij mij wel het kwartje. Ik vind namelijk dat er heel veel spanning in de muziek van the xx zit en dat komt denk ik juist door dat rustige/minimalistische aspect van hun muziek.

En ik vond het live echt geweldig, heerlijk die bass En ik weet niet in hoeverre the xx dit geproduceerd heeft want het klinkt eerder als een sample (net als op het album van Drake).

The XX bracht iets heel speciaals, fris. Door zijn minimalisme iets heel intiems.Vandaar ook het grote succes, vermoed ik.

avatar van Dungeon
Timo-otje schreef:
Maar de Beatles hadden muzikaal natuurlijk wat te bieden in tegenstelling tot de platte housebeats die weinig memorabel zijn. En verwijzen vind ik toch nog altijd iets anders dan gewoon zoveel mogelijk ordinaire stukken en een nummer krijgen, zoals vaak gebeurt in de hitparade muziek. Maarja we gaan behoorlijk off-topic nu!

Ik ben het in grote lijnen wel met je eens hoor. Al zijn er wel uitzonderingen. Ik durf te stellen dat sommige liedjes van Rihanne muzikaal intelligenter in elkaar zitten dan sommige liedjes van the beatles.
Verder moesten de beatles het een beetje stiekem doen. Het waren andere tijden. Op papier stond er gewoon Baby you can drive my car. Maar ze zongen toch echt hier en daar cock in plaats van car. Maar sorri mods, idd een beetje van het topic af dit.

avatar van Lovekellycl
Na meerdere luisterbeurten valt het album al wat beter mee, maar aan de voorgangers kan het album toch niet tippen

avatar van Style.Girl
Ik wist eerst niet dat ze alweer zo snel een nieuw album zou hebben, maar ik was alleen maar blij verrast. Ik ben meteen haar nieuwe album gaan beluisteren en mijn eerste indruk was meteen erg goed. Dat kan ook niet anders dan haar middelmatige Loud album.

We Found Love kende ik al, maar dat is ook niet zo gek, je hoort het bijna overal. Al is het wel 1 van de beste nummers op het album.

Where Have You Been, Talk That Talk, Cockiness (Love It), Birthday Cake (alleen jammer dat het zo kort is), Drunk On Love, Roc Me Out, Farewell, Fool in Love en natuurlijk We Found Love zijn stuk voor stuk leuke nummers en zijn dan ook de beste van het album.

You Da One en We All Want Love zijn ook prettig om naar te luisteren, maar hangen een beetje onder de bovenstaande nummers die ik net noemde.

Watch N' Learn, Red Lipstick en Do Ya Thang luisteren ik eigenlijk het minst en spreken me minder aan.

Fool in Love is echt het mooiste nummer van het album vind ik, geweldige afsluiter !! Echt onbegrijpelijk dat dit nummer als bonus track staat terwijl het toch echt beter is dan sommige andere nummers op het album.

Ben dus meer dan tevreden hier over Ben momenteel wel verslaafd aan dit album.

Als er 1 iemand is waar ik een bloedhekel aan heb is het Rihanna. Ze kan niets (zoek maar op live, als iemand een filmpje kan vinden waarop ze goed zingt, stuur aub), heb absoluut geen passie voor muziek. Ook dit album is gewoon harteloze radio-vriendelijke dreuntjes, alleen maar om hits te scoren en geld te verdienen. Afgrijselijk. Minpunten voor in mijn ogen 1 van de beste rappers (Jay-Z) voor het meewerken aan dit "album"

avatar van Style.Girl
Oke, je haat en dan maar opeens BAM: 0,5*!! ?

Waarom luister je het dan in godsnaam naar? Dat is altijd 1 van de eerste dingen die ik mij afvraag na de velen kritiek die mensen altijd geven.

Oke, ze is niet de beste zangeres en dat maakt mij ook vrij weinig uit, omdat ik het album gewoon erg goed vind. Als ik nou naar een concert van haar wilde dan maakte mij het wel uit of ze goed kan zingen.

Tja, in jouw ogen kan ze misschien niet zingen, en misschien kan ze dat ook niet maar het is haar wel gelukt om beroemd te worden en veel geld te verdienen. Dat houdt dus in dat je niet eens zo goed moet kunnen zingen om dat te bereiken.

avatar van Gloeilamp
Betwijfel of fruitella het hele album heeft beluisterd hoor Style.Girl

@gloeilamp @ Style.Girl

Ik heb zeker wel het hele album beluisterd, en het is gewoon niet goed. EN DAT IS MIJN MENING.
Heel kinderachtig om meteen aangevallen te worden als jouw mening anders is dan van andere. Ik dacht dat deze site daar voor was. Ik luister hierna, om goed te kunnen beoordelen. Ik vind dit albm veel te gehaast klinken. Dat is het. Mijn mening. Niets aan te doen

avatar van Jeroen65
fruitella schreef:

Ze is misschien niet de beste zangeres maar zeggen dat ze niet kan zingen is gewoon bullshit. Misschien ben je geen fan van haar stem, ze heeft een aparte stem. Sommige houden er van en anderen vinden het 10 keer niks. Zeggen dat ze niks kan is al helemaal belachelijk. Volgens mij heeft ze toch echt het talent om te performen/entertainen en schrijft ze elk album ook mee aan wat nummers.

En wie ben jij om te zeggen dat ze geen passie voor muziek heeft? Ken je haar persoonlijk?

Ik ken haar inderdaad persoonlijk. We zaten bij elkaar op de middelbare school.

avatar van Waste Management
fruitella schreef:
Ik ken haar inderdaad persoonlijk. We zaten bij elkaar op de middelbare school.
Wat een GILLER

avatar van KILLERBEE99
Aantal leuke nummers, vooral 1, 3, 4, 5

Rudi1984
Wat een ronduit perfect popnummer is dat 'Where have you been' toch weer! Ik kan daar zo van genieten, hoe gestroomlijnd het geschreven is. Ik begrijp aan de andere kant dat veel mensen het 'plat' vinden en Rihanna is inderdaad een performer die niet haar eigen nummers schrijft, maar dit is wel absolute topambacht van de songschrijvers achter haar hits.

Verder een prima album, niet meer en niet minder. Beter en samenhangender dan de vorige, minder dan 'Rated R'.

avatar van SilSugarSexMagik
1,0
Style.Girl schreef:

Oke, ze is niet de beste zangeres en dat maakt mij ook vrij weinig uit, omdat ik het album gewoon erg goed vind. .

Dat eerste vind ik altijd een van de domste dingen die je kunt zeggen,''waarom luister je ernaar?'' je zult er toch naar moeten luisteren om een mening te kunnen creëren. En kritiek geven mag niet?

En het tweede is natuurlijk wel erg belangrijk. Ze speelt geen instrument dus het enige wat ze invult in de muziek is haar stem, die is niet erg goed en toch gaat ze ervandoor met al de aandacht en het geld. Dit is natuurlijk gewoon oneerlijk tegenover echte muzikanten, maarja als jij het leuk vind klinken luister je er maar naar. Maar niet zo boos worden als iemand wel een beetje terechte kritiek in mijn ogen geeft.

avatar van Gloeilamp
Dat vind ik niet dom om te zeggen. Fruitella zegt dat hij een grote hekel aan haar heeft, dan snap ik niet waarom je toch 3 albums van haar beluisterd.

Als ik een hekel aan een artiest zou hebben zou ik er niet naar luisteren en lekker links laten liggen.