Rihanna - Talk That Talk (2011)

Barbados
R&B / Pop
Label: Def Jam

1. You da One (3:20)
  2. Where Have You Been (4:03)
  3. We Found Love (3:35)

met Calvin Harris

4. Talk That Talk (3:30)

met Jay-Z

5. Cockiness (Love It) (2:58)
  6. Birthday Cake (1:18)
  7. We All Want Love (3:57)
  8. Drunk on Love (3:32)
  9. Roc Me Out (3:29)
  10. Watch N' Learn (3:31)
  11. Farewell (4:17)
  12. Red Lipstick * (3:37)
  13. Do Ya Thang * (3:43)
  14. Fool in Love * (4:16)
  15. We Found Love [Calvin Harris Extended Mix] *

met Calvin Harris

rabbit
Rihanna is 'on a winning streak.' Na de fantastische singles van haar vorige album (op enkele ballads na heeft ze sowieso enkel sterke singles) heeft ze met We Found Love een van haar beste nummers tot nu toe gemaakt. Sowieso ook een toffe productie van Calvin Harris. Al is het vooral Rihanna, die haar stemgeluid ondertussen heeft weten te perfectioneren, die het nummer naar een hoger niveau tilt. Ik bedoel, hoe ze het nummer opent met 'Yellow diamonds in the light' is gewoon klasse!

avatar van NewYorkCityLight
Ben juist niet onder de indruk van de single. Ik vind dat Rihanna aardig wat sterke singles heeft (Umbrella, Pon de Replay, Man Down, Rude Boy o.a.) maar deze vind ik helaas niks hebben.

avatar van Gloeilamp
Ik vind de single ook niet zo goed.
Enkele nummers van Loud kon ik wel waarderen dus ik ga het album wel beluisteren.

Ik ben de dagen aan het aftellen ! heb net wat snippets gehoord en ik dnek dat het een van de beste albums van rihanna ooit gaat worden! als het album officieel uit is zal ik een uitgebreidde review doen. Vind dat We Found Love een geweldige single is! Perfect voor een eerste single en 'het nieuwe geluid'. Heb hem al gereserveerd dus hij ligt volgende week zaterdag bij mij in mijn kamer!

rabbit
Die snippets kun je trouwens hier beluisteren: klik!

Ik hoor onder andere samples van The xx en The Bloody Beetroots en een featuring met Jay-Z! Gebaseerd op de snippets lijkt het album een combinatie van Rated R en Loud te gaan worden. Ben benieuwd.

avatar van iSupremo
rabbit schreef:
Die snippets kun je trouwens hier beluisteren: klik!

Ik hoor onder andere samples van The xx

Inderdaad bij het liedje Drunk on Love is het liedje Intro van The xx gebruikt
heb ik ook op gemerkt

avatar van NewYorkCityLight
Gelekt.

Drunk on Love is de eerste die ik hoor en die klinkt wel leuk.

avatar van Waste Management
Ik vind ''We Found Love'' een fantastische dancenummer, alleen niet zo fantastisch als ''Only Girl (In the World)'' en ''Don't Stop the Music''

Ik ga hem zo voor het eerst opzetten. Ben erg benieuwd. Vorige album Loud was een heerlijk, divers popalbum. Met een prima zooitje aan singles die het stuk voor stuk ook goed gedaan hebben.

De eerste single We found love is niet helemaal mijn ding. Niet verkeerd maar klinkt me iets te makkelijk. Ik hoop dat het album niet te snel gemaakt is en dat het een waardige opvolger is.
We gaan erachter komen..

avatar van Silky & Smooth
Vooralsnog vind ik dit album niet van het niveau van Loud. Het klinkt net iets te makkelijk en simpel allemaal. We Found Love vond ik wel een vet nummer (al verpest Calvin Harris het wel met die 'versnelling'). Ik ben dus niet helemaal overtuigd. Cockiness is trouwens wel een heel slecht en vervelend nummer!

avatar van Arrie
Alwéér een nieuw album? Ik moet zeggen: ze is wel aardig productief, zeker als je bedenkt dat ze ook nog best veel aan het touren is.

avatar van Jordyp
Elk jaar komt ze met een nieuw album, maar de kwaliteit word er uiteraard niet beter op.

Op dit album staan een aantal echt hele slechte nummers; Cockiness, maar Birthday Cake bijvoorbeeld is niet veel beter, waar ik overigens alleen nog een snippet van heb, gelukkig!

Nummers als You Da One, Talk That Talk, Drunk On Love zullen echter weer goed gaan scoren, dus brengt ze opnieuw een album uit, van mij had ze echter wel wat meer tijd mogen nemen voor een nieuw album.

Heb hem nu ongeveer 4 keer beluisterd, en moet zeggen dat de eerste luisterbeurt echt geweldig was, een 'oorgasme' zeggen ze dan.. Ik ga zo een uitgebreide review geven over het album. Ik vind zeker niet dat ze dit maar even snel snel heeft opgenomen, ze was dag en nacht na een concert (ze is op een wereldwijde tour ook nog eens) nog aan het opnemen,liedjes aan het schrijven. Ze is niet voor niks opgenomen in het ziekenhuis,ze heeft echt haar best gedaan. Dit word een groots album, deze gaat de geschiedenis in geloof me!

Hier mijn uitgebreide review:

1.You Da One: dit is gewoon perfect. Tweede single van het album, en een verdiende single. Deze heeft alles erop en eraan ; haar accent, goede beats, de dubstep breakdown,het refrein is goed, goede tekst,.. Dit word een wereldwijde superhit! Het is 2 dagen nadat het is uitgebracht al aan het exploderen op de radio's & krijgt veel downloads. Zal me niks verbazen als dit haar twaalfde nummer 1 word. Meer heb ik hier niet op te zeggen, mijn stem : 5*

2.Where Have You Been : Dit nummer vergelijk ik met de opvolger van 'Don't Stop The Music', dit word ook zeker een single. Hoe de beat steeds evolueerd in iets wat onmogelijk is,haar stem is ook prachtig op dit nummer. Dat stukje techno na het refrein , de songtekst natuurlijk is ook weer super! Weer een supergoede prestatie van RiRi! Ik hoor ze nu al dit lied 100 keer draaien in de disco's. Toen ik eerst de naam van het nummer zag, dacht ik dat het een ballad was, wat het dus duidelijk niet is. Opnieuw 5*

3. We Found Love: Eerste single natuurlijk, die ik onderhand wel helaas al ben uitgeluisterd. Maar het blijft een heerlijk schijfje! Je kunt er lekker op tekeer gaan, en het laat je goed voelen. De zin 'We found love in a hopeless place' word natuurlijk ook wereldberoemd. De video geeft een heel belangrijk bericht, over dat je verliefd kan worden op iemand in een heel anders, verkeerd milieu. Min stem; 4*

4.Talk That Talk (ft. Jay-Z): Wederom een fantastisch nummer! Ook weer eens een titelsong van haar album, wat al 4 jaar geleden is. Jay-Z rapt er weer eens goed op los en Rihanna komt daar goed overheen met het refrein. Het refrein is zeer aanstekelijk en de instrumenten zijn goed gecompenseerd. Word ook wel een hit! Weet niet of het zo groots word als andere, maar dat is mijn mening. Een verdiende 4,5*

5.Cockiness(Love It) : Vind het niet echt geweldig. Las ook al dat de meningen hier verdeeld over waren. Het past wel bij de oude rihanna, van haar tijden met A Girl Like Me. Ze praat haar mond hier ook niet voorbij, waarmee ik bedoel dat ze grove taal gebruik! Mij stoort het niet hoor . Mijn stem; 3*

6.Birthday Cake: Vééééél te kort natuurlijk, anders had het nog wel een leuke oppepper kunnen worden voor als het album wat te saai begint te worden. Maar een oppepper is het sowieso al. Slecht vind ik het zeker niet, ik zal dit nummer echt niet overslaan. Meer valt er niet te zeggen eigenlijk: 4*

7. We All Want Love : De eerste ballad,vind het niet echt leuk. Het refrein is wel leuk, maar het word al snel saai. Deze sla ik al snel over, en dat betekent dat deze niet echt nodig was, in mijn ogen. Mijn stem : 2,5*

8.Drunk On Love: Sampled een nummer van the XX's (Intro) wat ik een geweldig nummer vond! Er is niet erg veel gedaan met die sample, het is al snel veranderd maar dat vind ik niet erg! Ik ben heel tevreden over dit nummer! Hoe het zacht begint, en dan het refrein.. daar gaat ze gewoon keihard voor. Heel mooie tekst ook! Deze gaan we later nog vaak op de radio's horen! Stem: 5*

9. Roc Me Out: Sowieso Rude Boy#2, een goede opvolger van rude boy, maar dan met wat meer rock erbij! Het heeft nog dezelfde beats ook. Dus ik verwacht ook weer zo'n sexy video van Rihanna! Hier gaat ze ook alweer vieze woorden gebruiken,wat ik wel leuk vind! Ze schaamt zich nergens voor, en dat is maar goed ook. Als ik het te vaak luister, word ik er wel moe van. Dus mijn stem word dan toch een 4*

10.Watch N' Learn : Dit is zo'n heerlijk zomerplaatje he! Een heel klein beetje beinvloed van reggae ook nog! Dit is weer zo iets van die tijd van het debuut van Queen RIrI. Dit heeft echt zo'n 'good-feeling'. Hier word ik helemaal blij van, dit is ook weer zo'n voorbeeld dat ze het echt niet snel-snel heeft afgewerkt hoor. Ook weer een lekker vies plaatje! Heerlijk! Deze ga ik nog vaak beluisteren, en daar ga ik geen spijt van hebben. 5*

11.Farewell: Een ballad dat bij mij wel erin gaat! Zeer emotionele tekst, dat schijnbaar over haar vader gaat. Als je dit luistert wanneer er een geliefde vertrekt voor een lange tijd, zullen de tranen snel vloeien. De instrumenten zelf zijn geslaagd en met haar stem is ook zeker niks mis. Mijn stem: 4,5*

Weer een geweldig album dus. Elk liedje is goed tot in de puntjes uitgewerkt. Voor iets wat eerst een re-release moest worden is het nog heel goed gelukt! Ik wil nog even zeggen dat dit mijn mening is, dus ik wil geen gezeik van 'Ja,rihanna is geen echte artiest dit-dat..'. Iedereen heeft zijn eigen mening, oke? Mijn stem totaal is : 4,2 wat ik dus omzet in een 4*.
Nu nog wachten op de deluxe, en ik ben vooral benieuwd naar Red Lipstick!

avatar van Boy
Boy
Omdat Loud een flink aantal nummers bevatte die prima weg luisterden en ik Rihanna's hitgevoelige singes altijd wel leuk vind, heb ik ook dit album een kans gegeven. En Echt slecht is het niet. Productioneel zit het - op Cockiness na - wel snor en Rihanna zelf is qua stemgeluid gegroeid van zeer beperkt naar beperkt (een ballad als Farewell kan ze nog altijd niet aan). Talk That Talk bevat wel veel minder hitpotentie dan haar vorige album. Daarnaast heb ik naast We Found Love en You Da One géén nummers gehoord die konden tippen aan de singles van Loud. Kleine terugslag, drie sterren.

avatar van CommercialPuss
You da one(L)

Leuk album, maar niet meer dan dat. Loud zat vol met verrassingen en diversiteit aan songs (Love the way you lie, S&M en Man down zijn totaal niet met elkaar te vergelijken).

Ik was bang voor een te snel geproduceerd album. Dat is Talk That Talk zeker ook weer niet. De nummers luisteren over het algemeen lekker weg, maar het mist de power van het vorige album.
Rihanna moet het maar is even een tijdje rustig aan gaan doen en over een paar jaar maar weer echt met een sterk album terug komen.

avatar van musicman13
Rihanna Talks her talk.

En hoe!

Vorig jaar bracht pop prinses Rihanna haar vijfde album LOUD uit, een fijn album met heerlijke popnummers maar mijn verwachtingen werden helaas verknopt na de geweldige only girl, S&M & who's that chick. Drie heerlijke electropop nummers die je niet snel laat liggen. Ik in iedergeval niet. LOUD was helaas té urban en verveelde snel. Het had niet het duistere karakter van Rated R of de heerlijke diversiteit van Good Girl Gone Bad. Twee albums waar Rihanna haar stempel officieel neerzette als pop artiest met de wereldhits Umbrella & Rude Boy.

Nu een jaar na de release van LOUD, is Rihanna weer terug (als ze ooit is weggeweest...) met haar nieuwe Talk That Talk. De promotie voor dit album begon met de release van de eerste single We Found Love. De 5 ster waardige single knalt nog dagelijks uit de boxen en is niet te ontlopen als je de stad in gaat om lekker los te gaan. De geweldige productie van Calvin Harris en de simple zang van Rihanna zorgen voor een extase van perfectie. Ja perfectie! Het nummer is enorm wennen, maar als je hem een paar keer gehoord hebt, wil je niks anders meer.
En zo begon de afwachtig op TTT! En nu is ie er. Dus hoe is dat nieuwe album?

Once again laat Rihanna zien hoe bad ze is! This bad girl never goes back! Het album opent met het typische Rihanna-geluid You Da One. Een catchy nummer over een geliefde. Met wat dubstep invloeden en haar dance-hall sound zingt Rihanna:

Cause you know how to give me that
You know how to pull me back
When I go runnin, runnin
Tryin' to get away from loving ya
You know how to love me hard
I won't lie, I'm falling hard
Yep, I'm falling for ya but there's nothin wrong with that

Lekker nummer, maar zeker geen hoogtepunt. De rest van het album is wel een extase van Rifectie! Where have you been is een geweldig techno nummer. Vocaal klinkt Rihanna geweldig en ook de productie is van top kwaliteit.
Roc me out is een heerlijk nummer, waar ook Rihanna vocaal goed bezig is. Het is een van die nummers die de toon van het album neerzet. SEX! Ok, in dit nummer houdt ze zich nog in, maar in de Bangladash produced Cockiness weet van geen ophouden. Ze gaat verder waar S&m stopt, op de geweldige interlude Birthday cake & Watch n Learn.En natuurlijk op bonustrack Red lip stick, het meest dirty van allemaal.

Let me grab my dick while you sit on top

Hou me tegen!!!! ARRGH! Rifection all over the place.

Anyway, het album. Andere hoogtepunten.
Drunk on love, een nummer waar Rihanna The XX's sampled. Arme hipsters. Maar wat een geweldig nummer. Het is zit perfect inelkaar en vocaal laat Rihanna weer horen dat ze het wel degelijk kan. Het is een heerlijk midtempo nummer en nu al een van mijn favoriete nummers. Een dieptepunt, even tussen de hoogtepunten door, is We All want love. CORNY. Ok het is een lekker nummer, maar het past er niet tussen. Het prachtige Farewell echter wel. Net als het heerlijk Talk that talk, jammer dat het nummer wat kort is. De andere twee bonustracks zijn ook erg lekker, Fool in love had zelfs voor mij We All want love mogen verplaatsen.

Rihanna is een zwaar onderschatte artiest, die wel degelijk talent heeft. Ze danst niet als Janet of gaat los op de piano als GaGa. Maar ze weet wel ieder album een eigen sound te geven, compleet met nieuwe look en nieuwe geluid. Rihanna is dé nieuwe Madonna! EAT IT! You know you love it. En dat laat Rihanna weer zien met haar zesde plaatje.

Al met al een geweldig album, wat beter in elkaar zit dan LOUD, maar net niet de perfectie behaald van Rated R & GGGB.

PS. sorry voor mijn overdreven enthousiasme.

avatar van Leander1991
1,0
Wat een weergaloos conceptalbum zeg! Verbazingwekkend hoe ze zichzelf steeds weer weet te vernieuwen.

5 sterren!

avatar van Mark17
Ik ben alleen te spreken over Roc Me Out en We Found Love. De rest is om te huilen zo slecht. Toen ik Cockiness en Birthday Cake hoorde besefte ik direct dat het dieptepunt bereikt was. Het is een wonder dat zoveel mensen haar adoreren, niet te begrijpen.

1.5/5

@bobsie Een 'oorgasme', eerder bloedende oren vanwege haar steeds irritanter wordende stem.

avatar van CommercialPuss
Album komt morgen binnen bij mij!

avatar van Emile93
1,0
Wat een afknapper dit, na haar goede album 'Loud'! Jammer zeg!
We all want love is wel goed!

avatar van tsjong
Lol bij video We Found Love

avatar van MJ_DA_MAN
Leander1991 schreef:
5 sterren!
Wat dacht je, nadat je haar vorige twee albums al met 1* had beoordeeld: dit moét wel een goede plaat zijn? Maar na ook het bekijken van je 0,5*-lijstje is het al duidelijk dat je puur dit soort muziek luistert om ons te kunnen laten weten hoe subliem je eigen muzieksmaak is.

avatar van kaztor
Nou, dat is dan weer mooi.

Heeft ze net 30 doodgedraaide singles van haar laatste twee albums uit in een tijdspanne van een jaar en nog wat waarvan de laatste 3 nog elk uur op 538 worden gedraaid, krijgen we weer een stortvloed aan muzikale onkunde over ons heen gekieperd...

Wanneer worden dit soort aandachtsgeile hypes nou eens terecht genegeerd en krijgen echte muzikanten weer eens een kans?

avatar van GrafGantz
MJ_DA_MAN schreef:

Amen.

Al is het wel naïef om te denken dat hij zulke albums ook daadwerkelijk beluistert.

avatar van Lovekellycl
Wat een teleurstelling na het geweldige Loud album en haar Rated R.. Enkel Fool in love, Drunk on love, Farewell en We found love vind ik erg goed. You da one, Do ya thang en We all want love kunnen er mee door, de rest is vreselijk... Ik had meer verwacht van dit album, het kon blijkbaar niet blijven duren. Rihanna kan wel beter dan dit

avatar van TonyT
Na een tweede luisterbeurt is dit nog lang niet zo slecht, alleraardigst gewoon!

Is ze niet helemaal lekker of zo? Ze doet zo raar met haar tong op de foto en zit met haar handen in het haar. Misschien moet ze toch eens bij de dokter langs...