Maxïmo Park - A Certain Trigger (2005)

Label: Warp

1. Signal and Sign (2:25)
  2. Apply Some Pressure (3:19)
  3. Graffiti (3:05)
  4. Postcard of a Painting (2:14)
  5. Going Missing (3:41)
  6. I Want You to Stay (3:44)
  7. Limassol (3:42)
  8. The Coast Is Always Changing (3:19)
  9. The Night I Lost My Head (1:51)
  10. Once, a Glimpse (3:03)
  11. Now I'm All over the Shop (2:23)
  12. Acrobat (4:42)
  13. Kiss You Better (2:05)
  14. Signal and Sign [Live in Tokyo] * (2:49)
  15. The Coast Is Always Changing [Live in Tokyo] * (3:27)
  16. Graffiti [Live in Tokyo] * (3:04)
  17. I Want You to Stay [Live in Tokyo] * (3:43)
  18. Limassol [Live in Tokyo] * (3:41)
  19. Once, a Glimpse [Live in Tokyo] * (3:15)
  20. Kiss You Better [Live in Tokyo] * (2:26)
Joyrex
Leuke muziek als je van het genre houdt, maar naar mijn mening niet echt iets nieuws onder de zon. Grootste raadsel is voor mij dan ook waarom het altijd vernieuwende en gerespecteerde electronicalabel Warp zich aan gitaarbandjes waagt. Ik begrijp natuurlijk dat er behalve hardcore electronica ook andere wegen ingeslagen kunnen worden, desondanks had ik Maximo Park liever bij een label als Domino gezien.

avatar van titan
titan (crew)
Joyrex schreef:

Hoezo, is dat een doodzonde dan?. Mag er op Warp niets anders dan electronic worden uitgebracht?

Warp brengt wel meer niet-electronica uit (bv. Gravenhurst). Ik zie het probleem ook niet echt.

avatar van Nautilus
In de loop van het jaar is dit album uitgegroeid tot één van mijn favorieten van 2005. Stem verhoogd naar 4,5*.

avatar van Judith
Mijn mening is stukken positiever geworden, vind het vier sterren waard en absoluut de beste band in dit genre, op Franz Ferdinand na. Ik loop dit album altijd erg hard mee te zingen, erg vermakelijk om te doen. Ben al benieuwd naar een tweede album.

Saai album, met als (enige) hoogtepunt 'Apply some pressure'.
Eventueel nog heel af en toe 'Signal & Sign' en 'Graffiti'.

Dit is het soort gitaarmuziek waar ik totaal niet van hou. Bij dit album stoort het me ook nog eens extra dat het geluid zo druk en hard is. Elke keer als een nummer start, komen de gitaren, drums en andere instrumenten meteen erbij en er lijkt geen enkele stilte te komen. Als ik dit album helemaal luister, heb ik al ergens voor de helft de neiging het af te zetten.
Er zitten zo heel af en toe leuke melodietjes in, maar ik vind het muzikaal eigenlijk niks.

avatar van Yanix
Ik ben dit album maar is gaan downloaden, omdat een hoop mensen toch wel met veel lof over praatten, vooral in het forum bij Arctic Monkeys.

Maar ik moet zeggen, de muziek die ze maken vind ik te veel lijken op Franz Ferdinand en de tekst die ze hebben zou ik ook nog hebben kunnen verzinnen.

Ik geef het een 2,0*

Erg tegenvallend album. Mss dat ik het gewoon beetje heb gehad met "dit soort bandjes" (Kaisers, Bravery...) Ik verwachtte er veel meer van, aangezien de media dit vaak helemaal ophemelt. Apply some pressure is superaanstekelijk, maar de rest doet me jammer genoeg niets.

Electro_
Sluit ik me bij aan, geef het 2,5*.

Ik heb het album nu een paar keer beluisterd, en het is een goed album, meer nog niet, Apply Some Pressure is een absolute uitschieter en op dit moment komen de andere nummers nog niet in de buurt, wellicht over een paar luisterbeurten wel...

avatar van mathias
Erg aardig begin, maar dan zakt het wat in elkaar. 3*

hm, apply some pressure & kiss you better zijn wel aardig.. de rest heb ik nog niet gehoord. maar aan de reacties te zien is dat ook niet echt nodig?

Dazzled Kid schreef:
maar aan de reacties te zien is dat ook niet echt nodig?

Jwel ik zou het zekr doen, lekkr album .

Ace
Yanix schreef:

Ik zou zeggen, waar wacht je op? Kan erg lucratief zijn hoor

Deze plaat is me altijd een beetje ontgaan, tot een tijdje geleden. Ik moet zeggen dat ik het een heerlijk album vind! Dit soort gitaarbandjes gaan er bij 'Ace de Sneue Indie Malloot' altijd lekker in hoor

heb inmiddels nog wat liedjes van dit album gedownload en ik moet zeggen, tot nu toe bevalt het me erg goed!

Een van de betere albums van 2005 misschien wel het beste album van 2005. Graffiti & Apply some pressure zijn geweldige nummers die toch wel boven de rest van de nummers staan die op het album staan. Vind ze eigenlijk helemaal niet lijken op Franz Ferdinand er zijn nog wel andere bandjes die hier meer op lijken. Maximo Park kan goed langs Franz Ferdinand bestaan en er misschien nog wel overheen.

Zou het vanwege het WARP-label zijn dat ze nu ook opeens op 5 Days Off staan?

avatar van Milanovic
ik heb dit album een jaar geleden blind gekocht, ze draaiden het in de virgin in londen ik vroeg wie het was "oh that's maximo park" ik had geen flauw idee wie ze waren en eerlijk gezegd dacht ik dat de verkoper zich versprak ofzo het was even wennen maar ik vind het een van de beste albums van 2005, geweldige muziek dit.

ik hoop echt dat ze door zullen breken, ze verdienen het, het sluit goed aan op de muziek die nu populair is (lees: franz, strokes, arctic etc.) maar er is iets aan de sound wat het erg uniek maakt, de zang en het veelvuldige gebruik van keyboards bijvoorbeeld.

mijn favoriete nummer is now i'm all over the shop, wat een geweldige hectiek, going missing is ook goed.

maximo park vergelijken met bands als the bravery etc. vind ik te laag, maximo park doet wel degelijk zijn best origineel te zijn en het lukt voor mij ook erg goed, bij vlagen vind ik dit zelfs beter dan Franz (lees: bij vlagen )

probeer met zoveel andere bands om je heen maar dit soort songs te schrijven waarin je geen 1keer hebt "hey heb ik dit niet ergens eerder gehoord", A Certain trigger krijgt van mij 3,5* sterren (gewoon omdat het heerlijke muziek is, niet de beste)

*Laura*
Dit is een zeer aanstekelijke plaat met een aantal zeer sterke nummers. De heerlijke drive die je door de hele cd raast, en het fantastische accent van Paul Smith hebben we helemaal in hun ban. Jammer genoeg is het geheel misschien een beetje te eentonig en teert Maxïmo Park een beetje teveel op dezelfde melodieën. Toch nog een dikke 3.5*

avatar van Pinsnider
Ben het wel eens met Lauran en Milanovic, maar ik wil er graag aan toevoegen dat ik mede zo enthousiast ben over de toch wel afwijkende liedjesstructuren: het is vaak niet couplet-couplet-refrein-brug-refrein, maar net even wat anders, zodat het spannend blijft. En mede daardoor hebben ze inderdaad meer te bieden dan FF en zeker de AM.

avatar van otherfool
Erg leuk plaatje. Vooral Once A Glimpse is zoooo heerlijk Eerst maar eens inzetten op 3,5*.

Wie waren de heersers vorig jaar op pukkelpop?
Niet FF hoor. Maximo Park in de marquee. Feest!

avatar van luc011190
Voegt naar mijn mening niets toe aan al bestaande Britse, gitaarmuziek. Ze hebben gewoon de mazzel dat er net een ongeloofelijke run was op Britse gitaarmuziek. Het 2e nummer kan ik nog wel waarderen, verder onvoldoende.

2,5 ster.

avatar van levenvergeten
obsessed schreef:
Daar noem je iets Er is een band in Engeland genaamd The Plimptons die een nummer hebben gemaakt dat noemt We R Franz Ferdinand 2 omdat ze de constante vergelijkingen een beetje zat werden.

maar bij het nummer Mother in Law zit een piano, dat zou de vergelijking gelijk niet kloppend maken. Maar als je de site betreed zie je idd The Plimptons are Franz Ferdinand 2. Het liedje We R Franz Ferdinand 2 is trouwens best leuk eigenlijk.

En over dit album: Het heeft een ietsje andere stijl dan de rest vand de indie-rammelrock bandjes maar net zo hoekig etc. Dit is gewoon een leuk album vooral Apply Some Pressure. 3,5*

Hoe kun je deze muziek nou verglijken met franz ferdinand.

Franz Ferdinand zul je niet op 5 days of zien staan. Bij franz ferdinand is allemaal gewoon goed.
Deze band is veel grappiger. Helaas pas 1 keer live

nee doe mij maar maxïmo park

Alsof Maximo Park op 5 Days Off had gestaan als ze niet op WARP hadden gezeten... WARP wil meer zijn dan een electronic platenlabel, maar bij de festivalprogrammeurs zien ze dat nog niet zo, geloof ik...

Daar moet ik je, denk ik, wel gelijk in geven.

Maar dan nog zou ik niet snel de verglijking trekken tussen maxïmo park en Franz Ferdinand.
Ik heb het idee dat Franz Ferdinand veel meer richting mainstream is, als je alleen al kijkt naar de hoeveelheid publiek bij een festival.

Ik verwacht niet dat Maxïmo Park zo bekend zal worden als hen.
MP zit meer tussen Franz Ferdinand en Infadels in. Ach ja en we zien wel waar het schip strand. Maar nee, niet het zelfde als FF

Mja, als Maximo Park zo was opgepakt als Franz Ferdinand, hadden de rollen ook wel omgedraaid kunnen zijn. Ik vind het ook niet echt klonen van elkaar (zeker niet), maar ze maken toch wel deel uit van dezelfde stroming wat mij betreft.

aidoo
Helemaal verslaafd geweest aan dit super catchy album.. mede door het coole accent van de zanger. Beste nummer: Once, A Glimpse.

4*, misschien in de toekomst hoger.

Ik ben een hevige fan van indie rock (zoals Franz Ferdinand, Yeah yeah yeahs, infadels, ...), maar Maximo Park staat bij mij toch veruit op nummer één.

Begin deze zomer heb ik hun CD grijs gedraaid en onlangs heb ik ze herondekt en ze blijven gewoon goed.

Wel moet er natuurlijk bij vermeld worden dat ze nog maar één CD hebben en goed mogelijk dat ze bij hun 2e CD al veel van hun pluimen zullen verliezen. Ik hoop in ieder geval van niet