Team Sleep - Team Sleep (2005)

Label: Maverick

1. Ataraxia (3:17)
  2. Ever (Foreign Flag) (2:51)
  3. Your Skull Is Red (3:41)
  4. Princeton Review (5:09)
  5. Blvd. Nights (3:08)
  6. Delorian (1:34)
  7. Our Ride to the Rectory (4:40)
  8. Tomb of Liegia (4:56)
  9. Elizabeth (3:47)
  10. Staring at the Queen (3:05)
  11. Ever Since WWI (3:30)
  12. King Diamond (3:45)
  13. Live from the Stage (5:30)
  14. Paris Arm (1:43)
  15. 11/11 (3:18)
avatar van james_cameron
Ligt eigenlijk niet zo ver af van de sound van Deftones. Iets rustiger en minder duister, maar de zanglijnen en songstructuren zijn vaak hetzelfde. Helaas is het songmateriaal lang niet zo sterk als op een willekeurig album van Deftones. Hier en daar een sterke song, maar de meeste songs blijven niet hangen en blinken uit in nietszeggendheid.

avatar van Suicidopolis
Wat mij betreft staan er een paar knallers op deze plaat, maar evengoed een paar missers die ze er voor mijn part beter hadden afgelaten.

Bij de knallers vermelden wij graag: Ataraxia, Ever, Princeton Review, Blvd. Nights, Our Ride To The Rectory, Elizabeth en Live From The Stage.

Bij de missers: Your Skull Is Red, Delorian, Tomb Of Liega, King Diamond en Paris Arm.

De overige nummers zweven daar zo ergens tussenin.

Het valt me op dat het vooral de, vaak interlude-achtige, nummers die door Team Sleep zelf geproduced zijn geweest (3,6,10,14, en ook Ataraxia, maar die vind ik dus wèl goed) zijn die mij veruit het minste doen. De nummers die door Terry Date zijn geproduced (Tomb Of Liega en King Diamond) doen mij ook maar bitter weinig. Het is vooral het overige, door Greg Wells en Ross Robinson geproducete (of hoe vervoeg je dat ww?), werk dat mij iets doet.

Het valt ook wel enigzins te merken dat dit "maar" een nevenproject is. De productie is verre van slecht, maar duidelijk ook niet zo afgelikt als pakweg Deftones' "Saturday Night Wrist" album. Toegegeven, die laatste blinkt op dat vlak ook echt wel uit. Echter lijkt het mij wel dat de heren zich hebben geamuseerd met het maken van dit album. Er springt zo'n zeker gevoel van... err... alsof het er allemaal niet zo nauw op aan komt, en ze zich dus ook iets meer vrijheid kunnen permitteren. Het gaat er allemaal wat meer relaxed aan toe, zeg maar.

Blvd. Nights had overigens evengoed op eerder vernoemde "Saturday Night Wrist" kunnen staan, lijkt mij.

Al bij al verre van slecht, maar ook wel enigzins wisselvallig, album, met hoge pieken en diepe dalen. Maar voor de belachelijke prijs die ik er voor betaald heb (nog geen 3€) hoor je mij zeker niet klagen!

PS: ik vraag me overigens af of ze het expres hebben gedaan om het nummer "Elizabeth" te laten volgen door "Staring At The Queen"...

avatar van frolunda
Redelijk sterk side project van Chino Moreno dat nog geeneens zoveel verschilt van de Deftones (de zeer herkenbare stem,tja) alleen de nadruk bij Team sleep wat meer op sfeer en elektronica en een stuk minder op rock.
Het album begint sterk met onder andere Ataraxia,Ever en Princeton Review maar in de tweede gedeelte begint het wat in te zakken,mede doordat de composities niet meer het gewenste niveau bereiken en soms verzanden in oninteressant geneuzel.
In zijn totaliteit niet slecht (een voldoende haalt ie wel) maar veel voegt het allemaal niet toe.