Tonedeff - Archetype (2004)

Label: Freshchest

13. Children (5:23)

met Anetra

14. Case Closed (3:32)
  15. Gathered (5:22)
voor elke emotie zit er wel een nummer tussen, tonedeff heeft erg sterke teksten
4.5/5

avatar van MJ_DA_MAN
Heb hem nu eindelijk na lange tijd. De man toevallig ontdekt door de bekende track (Peruvian Cocaine) van IT zoals velen , omdat hij verruit de vetste verse had in die track. Maar toen ik ook wat battles had gezien op Youtube begon mijn interesse echt sterker te worden. Wat een geweldige stem heeft deze man zeg . Maar ik heb de tracks al wat snel doorgeluistert en ik merkte op dat dit een toch wel serieus album is (op het eerste gezicht) dus ik denk dat hij wat serieuzer zal klinken. Maar Tonedeff is echt op zijn best op het podium (gok ik), check deze. Zó vet .

avatar van MJ_DA_MAN
Na een paar luisterbeurten nu wel zo'n beetje beoordelen. Mijn conclusie is: een erg compleet album. Deze plaat bevat echt alles. Emotie (Porcelain), nummers waar je niet op stil kan blijven staan (Let's Go), humor (Quotables) en het bewijs dat Tone ook een geweldig snelle en vette flow heeft (Pervert). Zelf zingen doet ie (Gathered), alleen vond ik dat een beetje overbodig , hoewel hij het toch redelijk kan. Maar dat alles bij elkaar maakt dit album een verdiende 4*, precies genoeg lijkt me. Deze man heeft zich nu al ontwikkeld tot een van mijn favo MC's (ook voor zijn battles, check het door mij gegeven filmpje). Porcelain is denk ik mijn favoriet, wat een prachtig gevoelig nummer is dat. Quotables behoort ook tot mijn favorieten, vooral door de erg leuke gastrappers (The Mad White Rap Allstars heten ze bij elkaar dacht ik) en hilarische lines:

[Substantial]
Lyrically deep like the teachings of confucious
Spit ridiculous shit, Like a nipple-less tit - you're useless
But hang around anyway hoping to get felt
Lyrically acidic when I spit it, making mics melt
I should change my name to phillip cause I'm screwing you up
Like chicks with tongue piercings I'm assuming you suck
Plus, I'm the chosen one, you're feeling me like trinity
But you ain't ready to see me lose it, like your daughter's virginity

[Wordsworth]
Now these are similes, stop mixing the two
An asshole - no talent - that's a metaphor, a description of you
You said it was reviews in newspapers that pushed your album back
But it wouldn't have come out quicker if you induced labor
If you said something doper, I'd probably quote ya
But nothing sticks, like putting the opposite sides of magnets closer
The demographics of where my rap hits
Towers of above my peers, from where I control air traffic

[PackFM]
Eargasmic lyrics - multiples is what my verses give
You ain't a fan? Then I'm serving educational purposes
You always enter tournaments, always lose in round one
Somebody must have lost a wack MC cause I just found one
It ain't like you're trash - but you're far from dope, man
You're somewhere in the middle, chillin with Monie & Malcom
Your label's fronting on the dough, and they ain't paying
You couldn't get burn if satan gave you rotation on his station

[Session]
Words travel like Magellan does, you on top? Dead it cause
If you're over me - you must have fell in love
Puff an L and bug, cause I won't be swatted
I can't be seen - I'll be a dalmation and still won't be spotted
Cause in raps, you're played
Your piece of shit raps get bitch-slapped
till it's all pitch black like Satchel Paige
Session - and I must be dissing a tramp

[Supastition]
Man, nobody likes me, I performed two songs and most hate it
I'm despised by the heavens, my tombstone is post-dated
I told flex he had to wait to get my album, but I guess he can't
Cause they caught him and Clue breaking in the pressing plant
I'm smacking ya, cause you ain't really said nothing spectacular
'Yo! You heard what he said?' - NOPE! I just remember how wack it was
Who the fuck did your vocals? Man, what studio you pay
They made it sound like your mic was six studios away

[Rise]
Man, if you seen one MC on the scene, that's at least three
When they say the man is holding them down, they mean me
I'm like, "Lemme find out" things I already know
Like writers have to take a vote with what line to quote
That's horribly said - In, on, or off of your head
You gets no love! Who would talk you off of a ledge?
Because it looks and sounds like what you're spitting is hard
Special effects make you tougher like the Wizard of Oz

[Tonedeff]
Question..How do you call an MC nice, via the phone line?
Pick up and at the sound of the tone, just dial 3 four times
And speak after the beep or chime
And leave more mixed messages than, um
Tony Hawk's dentist, when telling him, "Please Don't Grind"
I reach bold heights that Sikhs won't find
Give guide dogs to rap wannabe's on sight, cause I tend to I beat foes blind
Don't mind your eyebrows, that'll regrow fine
As far as your life.I got a leash on yours and a new lease on mine
As far as your wife.well, she's easily occupied
You see, your girl got a lazy eye, and she's seeing me on the side
Quote me up in your thesis, I deserve a trophy for some of these quips
You're surrounded by pussies like you're the only brother of 3 kids
Whoa! Holy Mother of Jesus! you got a soccer mom?
I'm the goalie tucked in her cleavage.yelling 'Defense!'
You'd think your sense of listening was sent to prison
Cause I captivate minds with the strength to hold a genie against his wishes
I'm genius with these renditions mental attrition
Known for flowing longer than the Lord of the Rings director's cut special edition
So, step to the front, next if you're wishing
Claiming you got heart, but in regards to your flow, it seems there's a ventricle missing
Crab rappers with no clause in their contract and their genitals itching
Got me saying 'Pause' more than any general Vets assistant
So I go solo with no problem
While you got so many guests appearances, that you made a cameo on your own album

Echt geweldig . 4* dus voor deze sterke/leuke plaat.

Artiesten zoals deze heer en K-os brengen nieuwe frisse hiphop en zorgen ervoor daat het m'n favo genre blijft. Ontzettend afwisselende en sterke plaat.

Relax
Neh, ik trek dit niet, #1 is heerlijk maar daarna word het TE afwisselend, top teksten hoor dat wel! maar nee die stem en style vind ik niet zo fijn om aantehoren als muziek.
3,5. maar toch een dikke 3,5.

eazyfan
Momenteel 3,5*. Archetype is echt een vette track Quotables ook, de rest is ook zeker niet slecht, bedankt MJ voor het aanraden. Nog wat meer luisteren. Tonedeff is een erg goede MC, dit kan zeker nog stijgen. Wat waarschijnlijk zeker zal gebeuren.

avatar van Niek
Ik geef voorlopig ook een 3,5. Porcelain vind ik echt een briljante track. Vind deze plaat op het eerste gehoor ook beter dan zijn voorganger..

avatar van thomzi50
dutchboi schreef:
voor elke emotie zit er wel een nummer tussen

Dat kan wel zo zijn, maar ik vind refreinen als dat van Dissapointed toch wel ergerlijk simpel; "This is just another sad song, at times like this when everything is wrong"

eazyfan
Een van de beste albums van de voorbije 5 jaar, elke track heeft wel iets leuks, Archetype en Quotables zijn erg sterk en natuurlijk Porcelain ook. Een echte aanrader voor wie nieuwe, frisse goede hiphop wil, tekstueel kan deze man het vooral erg goed brengen en zijn flow is ook opmerkelijk goed. De productie mag er ook 100% zijn. 4* geworden. Dankzij MJ ontdekt en bedankt daarvoor.

positief verrast. fijne sfeer inderdaad fris. zelf tegen aan gelopen in cdwinkel maar sinds ik hem heb altijd een paar keer per week geluisterd. goed afwisselend. favo tracks: archetype, pervert, porcelain, en quotables. hoog algeheel niveau. 4*

rico-bballer
Ken alleen heavyweight en dies is zo vet!! Hij heeft echt een geniale flow.

avatar van FunkyMonk
Ben niet zo'n fan van zn producties hier en daar. Hij had beter beroept op Kno (van CunninLynguists). Inderdaad wel een te gekke flow dat hij heeft. Aangenaam om naar te luisteren.

avatar van J.M.
Ik vind vooral zijn stem en flow erg origineel en aangenaam klinken. Vind niet elk nummer goed maar het meeste toch wel. In het begin deed dit me erg denken aan Atmosphere, vooral op de manier van vertellen. Maar de teksten van Tonedeff vind ik toch vele malen beter. Ik vind Loyal een van de betere tracks. Het eerste en laatste nummer vind ik ook mooi gedaan, vooral die intro vind ik erg mooi om mee te beginnen, klinkt lekker.
4*, daalt niet meer en stijgt niet meer gok ik

eazyfan
Ik gooi dit naar een héél nipte 4,5* momenteel, erg aardig album, de Conscious Teksten worden hier op een unieke manier gebracht met leuke onderwerpen. Tonedeff is een van de meest getalenteerde MC van de nieuwe generatie, bewijst hij met erg vette one-liners en vette flow. Alle tracks zijn erg geslaagd maar vooral Quotables en Porcelain zijn pas geniaal, Archetype is hier 3de favo maar elke track is gewoon vet De producties klinken alles behalve commercieel of wat dan ook, erg leuke moderne producties die fijn passen bij z'n flow en zorgen voor goede sfeer. Dit album behoort tot de moderne classic vind ik.

SinX
Dit is toch 1 van mijn favo hip hop albums van tegenwoordig.
Ik wilde 4,5* geven, maar ik vind het toch nog wel meer waard.
duss 5*

eazyfan
Toch terug naar 4*, topplaat zonder mindere tracks en paar erg dikke tracks, maar algemeen niveau vind ik niet 4,5* waard.

Hypno
Wat een muzikaal wonder is die Tonedeff toch

KSPR
Erg dikke flow en geweldige stem, maar het word wel héél afwisselend hoor, eigenlijk te afwisselend. Ik bedoel, een erg mooi nummer als Porcelain, en dan krijg je Issaawn erna. Een heel ander nummer, en ik vind dat niet klinken.

EPMD
geweldig album... geweldige beats en Tonedeff flowt echt lekker... ik bestel em zodra m'n andere cd's binnen zijn...

avatar van MurryMusic
ik ken alleen disappointed en porcelain maar beide tracks klonken heerlijk..

Hypno
Deze man kan niet alleen als een Emperor rappen hij kan ook nog Eens geweldig zingen zo goed zelfs dat als hij niet kon rappen hij Nog een geweldige zangcarriere gehad zou hebben ik ben echt Verslaafd aan dit album man draai het nu ongeveer 1x per week en Heb bij bijna elke track kippenvel dit is kwaliteit mensen beter dan Dit is moeilijk te vinden Tonedeff kan alles you name it he got it.

avatar van Kos
Kos
Echt zo'n album wat het op MuMe goed doet, ik heb er helemaal niks mee.

Ongetwijfeld intelligente teksten maar samples, beats, energie en gewoon lowdown hiphopgevoel krijg ik er niet van.

avatar van MurryMusic
wow heb hem tijdje geleden binnengehaald en dit album blaast me gwn helemaal weg! Echt een vd beste albums van deze tijd! Beats zijn goed, niet briljant ofzo, maar wel goed. Toney zelf komt wel met goede teksten en hij heeft egt lekkere flow en soms dropt hij die machinegun flow, egt vet! Porcelain, Heavyweight en case closed me favo's! 4*

avatar van LoG
LoG
Geweldig album.
Ik ben al langer fan van CunninLynguists en dan kom je toch vrij snel uit bij Tonedeff en iedereen was vol lof over zn album dus ik dacht laat ik m maar gewoon kopen. (ze zijn overigens erg moeilijk te verkrijgen, ik had mijne via zo'n ebay shop ofzo)

Anyway, briljant album gewoon, ik had mn twijfels en ik vond Heavyweight niet zo goed, maar Porcelain weer wel (beide op youtube), maar toen het eerste nummer begon......... DAMN
Masochist is ongetwijfeld mijn favoriet in het geheel, al vind ik bijna alle nummers goed.

En bij het album zit ook een DVD waar hij uitlegt hoe hij alles heeft gemaakt etc, maakt het album alleen maar nog 1000 keer vetter.

4.5 en een plaats in mn top10

avatar van GarnalenPeller
Ik vind zowel de raps en de beats hierop toch erg zielloos klinken Ik kon er echt totaal niet naar luisteren.
Mischien over een tijdje weer proberen, maar ik betwijfel of ik dit ooit goed ga vinden.

avatar van Kos

avatar van J.M.
Hier niet.

avatar van LoG
LoG
De gene die dit album niet goed vinden zouden gewoon is voor de grap het album moeten kopen, er zit namelijk een dvd bij waarin Tonedeff bij elk nummer hoe die is gemaakt en hoe hij de beat heeft gemaakt. Dan HOU je van het album. Tenminste dat is wat ik heb ervaren.

En luister anders gewoon is naar Porcelain of Masochist, vind ik totaal niet zielloos. Ik meot niet zeggen dat ik eigenlijk niet eens elk nummer zo vet vond, maar als je ziet hoe verslaafd hij is aan zn eigen muziek dan snap je wat ik bedoel..

Hypno
De mensen die dit album zielloos vinden zijn volgens mij zelf Zielloos.