Ik vond Death Magnetic al een heel aangenaam album, dus logischerwijs vind ik dan deze E.P. ook goed. Het is niet alleen tijdens dezelfde studiosessies opgenomen, het materiaal past meestal ook prima bij het albummateriaal. Hoewel ik op Just A Bullet Away zelfs wat lichte Opeth invloeden hoorde. Ik las dat Kronos en Goldhand dat ook al was opgevallen. Het klinkt goed.
Overigens krijg je wel waar voor je geld. Een EP van bijna een half uur, daar maken andere artiesten soms een album van.
Bij opener Hate Train vraag ik mij af, waarom deze niet op het album staat. Het is een geweldig nummer, wat zeker niet had misstaan. Bij Just A Bullet Away kan ik mij dat nog voorstellen, door die Opeth invloeden. Niet dat dat minder is, maar het klinkt net anders. Wat is dat tweede stuk van het nummer lekker zeg! Vooral de bas vind ik ijzersterk.
Op Hell and Back vind ik juist de gitaren erg prettig, fijne solo ook. Dit is eigenlijk meer een erg goed hardrock nummer. Rebel of Babylon is zo'n lekker snel nummer van Metallica met mooie tempowisselingen.
En zo heb je ineens een nieuwe Metallica van een half uur die meer dan de moeite waard is. Bedankt heren, leuke verrassing zeg!