Motorpsycho and Ståle Storløkken - The Death Defying Unicorn (2012)

Alternatieve titel: A Fanciful and Fairly Far-Out Musical Fable

Noorwegen
Label: Stickman

1. Out of the Woods (2:40)
  2. The Hollow Lands (7:36)
  3. Through the Veil (16:01)
  4. Doldrums (3:06)
  5. Into the Gyre (10:22)
  6. Flotsam (1:33)
  7. Oh, Proteus - a Prayer (7:35)
  8. Sculls in Limbo (2:21)
  9. La Lethe (7:53)
  10. Oh, Proteus - a Lament (1:04)
  11. Sharks (7:56)
  12. Mutiny! (8:33)
  13. Into the Mystic (7:04)
avatar van itchy
Eerste samples te beluisteren

avatar van Stalin
Kopen

avatar van Don Cappuccino
Die samples klinken heel erg goed. Ik ben echt heel benieuwd naar dit album.

avatar van jurado

zucht......ben bang dat het daar wel weer op uit zal draaien.

erg erg veel zin in....

avatar van AOVV
Jammer dat ie geen twee dagen eerder uitkomt. Anders had ik 'm meteen voor m'n verjaardag kunnen vragen. Al enkele samples beluisterd (normaal gezien niet mijn ding, maar dit is Motorpsycho), en dat klinkt natuurlijk erg goed. Veel leer je er niet uit, maar toch. Ik ben benieuwd.

avatar van itchy
AOVV schreef:

Hier drie dagen

avatar van crosskip
Samples van Motorpsycho... als er bij 1 band samples compleet nutteloos zijn is het bij deze wel.

avatar van AOVV
Eergisteren heb ik 'm besteld. Kijk er al naar uit, Motorpsycho heeft me tot nu toe nog nooit echt ontgoocheld.

avatar van Fianosther
Op papier lijkt dit in ieder geval een droomplaat. Ik ben een groot fan van het werk van Ståle Storløkken, met name in Supersilent en Elephant9. Van Motorpsycho staan ook al de nodige platen in de kast.

avatar van ariedirk

ariedirk schreef:
Staat op de luisterpaal

Ik ga gewoon geduldig afwachten tot de postbode 'm hier komt brengen, en dan naar de muziekinstallatie hollen.

ariedirk schreef:
Staat op de luisterpaal

Dank u voor de tip. Ga meteen luisteren.

avatar van crosskip
Beetje jammer wel dat Luisterpaal er een paar nummers dubbel op heeft gezet =p

avatar van Don Cappuccino
Op de Luisterpaal klopt er echt helemaal niks van. Ik wacht wel totdat hij uitkomt.

Don Cappuccino schreef:

Ze hebben 2 keer cd2 geupload, 1 t/m6 zijn hetzelfde als 7 t/m 12 =p

crosskip schreef:

Ze hebben 2 keer cd2 geupload, 1 t/m6 zijn hetzelfde als 7 t/m 12 =p

Jammer. Dan maar cd2 luisteren.

avatar van robbizzel
hij is er al weer af gehaald hehe

avatar van Gloeilamp
Besteld

avatar van Poepgezicht
Yes, hij staat weer op de luisterpaal. Volgens mij nu wel goed.

Is er nog iemand die deze plaat zo 'James Bond-achtig' vindt klinken?

Op het eerste gehoor vind ik CD2 een stuk beter dan CD1.

avatar van tbeest
Eerste luisterbeurt. CD1 wat beter dan CD2, maar mijn hemel, wat een briljante plaat dit. Behoorlijk anders met al die jazz/klassiek invloeden maar volgens mij is dit gewoon weer een enorm meesterwerk....

avatar van [WZ]
Welke nummers zijn CD 1 en welke CD 2? Want ik heb 'em zojuist van begin tot eind op luisterpaal gehoord, en ben zeer positief verrast! Weirde, avontuurlijke CD, goeie shit!

avatar van Poepgezicht
Eerste 6 nummers zijn CD1.

avatar van kobe bryant fan
Ik moet dringend wat meer Motorpsycho platen beluisteren, ik ken nu alleen nog maar deze en Timothy's Monster en die heb ik allebei op een 4,5*. Een schitterende plaat met een erg sterk en boeiend concept. De Jazzy invloed dankzij Stale Storlokken voegt zeker wat toe.

De afwisseling tussen lange en epische tracks en de kortere sfeerschetsen houden de plaat in balans en zorgen er voor dat hij me niet verveelt. Through the Veil is voorlopig mijn favoriet, tot nu toe ook mijn favoriete track van 2012. Ook al ken ik nog maar 4 platen uit 2012, mag Motorpsycho zich (voorlopig) de nummer 1 uit dat lijstje noemen.

avatar van Don Cappuccino
Ik wilde hem net eens in zijn geheel gaan beluisteren, hebben ze het album verdomme van de Luisterpaal afgehaald!

avatar van Nakur
Ik ga dit album blind kopen. Als Motorpsycho liefhebber én als fan van Stale (Supersilent, Box, Elephant9 en diverse gastrollen) kan dit niet mis gaan.

avatar van Kronos
Ik koop deze ook blind.

Sinds gisteren in de winkels maar ik heb 'm nog niet zien liggen. (Dat heb je als je blinde speelt.)

avatar van robbizzel
2 keer geluisterd en nu al geniaal, meteen maar even kaartjes besteld voor de show in de Vera 13 April. als het goed is gaan ze de hele plaat spelen, kan niet wachten!

avatar van skinnyvinnie
Ik ben hier zo benieuwd naar! woensdag kan ik hem luisteren op lp.
(ik kan me niet voorstellen dat hij me heel erg tegen gaat staan en anders is het gerechtvaardigd om de boel compleet te houden)

avatar van kobe bryant fan
Don Cappuccino schreef:

Hij staat er nog altijd op hoor. Ik ben hem nu weer aan het beluisteren via Luisterpaal.