Gravediggaz - 6 Feet Deep (1994)

Alternatieve titel: Niggamortis

Label: Gee Street

1. Just When You Thought It Was Safe (0:10)
  2. Constant Elevation (2:30)
  3. Nowhere to Run, Nowhere to Hide (3:55)

met Kurious

4. Defective Trip (Trippin') (5:04)
  5. 2 Cups of Blood (1:24)
  6. Blood Brothers (4:47)
  7. 360 Questions (0:33)
  8. 1-800-Suicide (4:18)
  9. Pass the Shovel * (3:39)
  10. Diary of a Madman (4:34)

met Shabazz the Disciple en Killah Priest

11. Mommy What's a Gravedigga? (1:44)
  12. Bang Your Head (3:24)
  13. Here Comes the Gravediggaz (3:44)
  14. Graveyard Chamber (4:57)

met Dreddy Kruger, Shabazz the Disciple en Killah Priest

15. Death Trap (4:36)

met Masta Ace

16. 6 Feet Deep (4:36)
  17. Rest in Peace [Outro] (2:01)
avatar van j.b.b.l
Rapt Masta Ace niet mee op Death Trap?

avatar van MJ_DA_MAN
Hij doet de intro. Gastartiesten kloppen sowieso niet op deze playlist, en Pass the Shovel hoort op nummer 9 te staan met een sterretje.

avatar van Kos
Kos
Quizvraagje: wie weet van welke rapper het Suicide it's a Suicide.. oorspronkelijk is?
Ik kwam er net langs toevallig namelijk, wist het ook niet.

avatar van MJ_DA_MAN
Op Serial Killa van Snoop Dogg (maar die zal wel niet de eerste zijn geweest, het is een erg bekende zin in de hiphopwereld)?

Edit: heb er op Google even naar gezocht en het is dus inderdaad niet origineel van Snoop. Eens kijken of iemand het antwoord weet (zonder te ''spieken'').

avatar van Seedorf
Ik had het al een keer opgezocht, ik zal mijn mond houden .
Respect voor degene die het raad zonder te ''spieken''.

avatar van Niek
Scarface dacht ik. Klopt dat?

*rood licht*

Hmm...

avatar van P Jay
KRS-One ?

avatar van MJ_DA_MAN
Jup , maar nu nog de titel en artiest (KRS is namelijk gastartiest op dat nummer).

avatar van Kos
Kos
Het is idd KRS-one (wat ik al niet wist).

op de track Moshitup van Kool & Deadly

Dit nummer dus.

avatar van misja82
Wat is "diary of a madman" toch een heerlijk bruut nummer. Doet wel erg Wu Tang-achtig aan, maar zie dat als compliment. Kan iemand me vertellen of de rest van dit album in diezelfde lijn ligt?

Ik merk dat ik die midden jaren negentig wu tang stijl af en toe toch wel erg kan waarderen.

Hypnotick
misja82 schreef:

Nee helaas zijn de andere tracks van dit album niet van het niveau van Diary Of A Madman, dus afgezien van Diary Of A Madman heeft dit album eigelijk weinig meer te bieden. alleen RZA laat zich op dit album van z,n sterkste kant zien. de andere rappers zijn verschrikkelijk. dus nee dit album valt niet aan te raden. alleen als je hardcore fan bent van RZA is het wellicht te moeite waard.

Gewoon checken, misja82!

avatar van Jorge-E
Ik ben niet zo'n hardcore fan van Wu Tang Clan of RZA en iedereen errond.
De reden dat ik deze gecheckt heb is omdat ik wel van horrorcore hou. En het is me goed uitgekomen.

@Misja82 Ik zou hem checken als ik van jou was. Ik weet niet of het wat voor jou zal zijn, maar gewoon doen.

Harco
Gewoon luisteren dit album.

avatar van misja82
Nou, vind het toch best een lekker plaatje. Lekkere lome beats (zoals bijvoorbeeld op nummer 15, 6 feet deep). Defective Trip is ook goed, iets sneller en lekker old skool, scratchje hier en daar.
Nou goed, over het algemeen na zo'n luisterbeurtje toch wel oke hoor.
Diary of a Madman blijft favoriet, maar er zit gelukkig veel meer goeds bij.
Moet ineens denken aan dat andere album van Rza, Bobby Digital. Vond ik ook altijd zo'n gaaf nummer. Nu opzoeken.

grimy_jason
Hypnotick schreef:

Wat een bullshit, Grymm Reaper is zeker even goed (al dan niet beter) dan RZArectah op deze cd....

En 1-800 Suicide is zeker even goed als Diary of a Madman.

grimy_jason schreef:
En 1-800 Suicide is zeker even goed als Diary of a Madman.
Beter!
Evenals Constant Elevation en Detective Trip..

grimy_jason
Niek schreef:
Beter!
Evenals Constant Elevation en Detective Trip..

Ja 1-800 Suicide is mijn favorite track op heel deze cd.

Relax
Soms lijkt het er wel op alsof een paar rappers op dit album ODB te graag wilt nadoen... erg jammer.

avatar van JLjuju
Wel een dope album. Maar ik had alleen wat meer duisterheid verwacht. Horrorcore albums hebben toch meestal wel duistere beats. Ik wist ook niet dat RZA bij Gravediggaz zat, totdat ik 'm hoorde. Lyrics vind ik wel dope en de stemmen van de rappers ook cool om naar te luisteren.

Dus zeker wel een dope album ,maar had ik alleen meer van verwacht. 3,5*

avatar van Kill_illuminati
Dit is precies de Hiphop die ik leuk vind. Duistere teksten met dito beats. Gelukkig is het niet zo extreem als Brother Lynch Hung.

avatar van Niek
Geniale plaat. Constant Elevation, Detective Trip en 1-800-Suicide behoren tot de hoogste rangen der hiphopland. Heerlijk gek, gestoord en geniaal. Misschien dat die drie g's in GravediGGaz daarvoor staan..

avatar van Kill_illuminati
Ik vind vooral RZA hierop fijn. Hier heeft hij die typische rauwe 36 chambers ( à la Tearz en Wu-Tang Ain't nuthing Ta F' wit) flow.

avatar van Jorge-E
Kill_illuminati schreef:
Gelukkig is het niet zo extreem als Brother Lynch Hung.

Hahaha, nee, ik respecteer je mening man. Maar ik vind het juist spijtig dat er zo weinig zijn die zulke extreme teksten als Lynch hebben.
Maar met gewoon goede teksten als deze is dit nog steeds een goed album. Dit is een van mijn favoriete Eastcoast albums, en zonder twijfel mijn favoriet van de Wu-Tang related albums die ik ken, al ken ik er niet zo heel veel.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind het niet erg als er rappers zijn die net zo extreem zijn als Brotha Lynch Hung. Maar het is echter niet mijn ding. Daarom vind ik het een helle beademing als er horrorcore rappers zijn die iets minder erg zijn. De teksten zijn eigenlijk ook anders. En ieders uitgang ook.

avatar van Elohim
"be a witness, as I exercise my exorcism"
typische shabazz line, gebruikt ie ook in street parables op dat album lost scrollz: red hook day (of iets in die richting, ben slecht in namen) heb het album nog maar weinig geluisterd en tot nu toe vind ik het een heerlijk album, duistere beats met, ik blijf erbij, de beste verses geleverd door Shabazz, moet hem nog wat vaker naar luisteren maar ik ben sowieso wel een shabazz fan =]

avatar van He$$el_01
Waarom staat die Shabazz the Disciple niet als gastartiest bij Diary of a Madman? Is trouwens wel het beste nummer van het album trouwens, met als goede tweede 1-800-Suicide en daarachter Bang Your Head.

De rest van het album klinkt ook lekker. Duistere beats met een paar sterke rappers.