Rory Gallagher - Blueprint (1973)

Ierland
Blues / Rock
Label: Polydor

1. Walk on Hot Coals (6:29)
  2. Daughter of the Everglades (5:27)
  3. Banker's Blues (4:45)
  4. Hands Off (4:34)
  5. Race the Breeze (6:54)
  6. Seventh Son of a Seventh Son (7:55)
  7. Unmilitary Two-Step (2:49)
  8. If I Had a Reason (4:29)
  9. Stompin' Ground [Alternate Version 10"] * (3:31)
  10. Treat Her Right * (3:59)
avatar van Ronald5150
Weer een prima plaat van Rory Gallagher. "Blueprint" is een lekkere rockplaat met een vleugje blues. Dat vleugje had van mij wel iets meer mogen zijn. Het is naar mijn mening wat meer rock georienteerd en ik mis daardoor het echte intense gevoel dat ik bij Gallagher's debuutplaat wel heb. Dat doet overigens verder niets af aan dit album. Gallagher combineert songschrijversschap met afwisselend en veelzijdig gitaarwerk.

avatar van AdrieMeijer
Ik heb deze weer eens opstaan na lange tijd. Dat sommige fans "Seventh Son" als favoriet nummer opvoeren verbaast mij wel. Wat een irritant geestdodend nummer is dat, zeg. De plaat begint met "Walk on Hot Coals" heel sterk, "Daughter Of The Everglades" is zowaar een plezierige popsong, maar dan hebben we de hoogtepunten wel gehad. Zoals Droombolus en bikkel2 al terecht opmerkten: Rory was een live-artiest en minder een studiomuzikant. En die Lou Martin.... tja, ik heb daar genoeg op afgegeven bij andere RG-platen. Voor mij verpest hij de hele sfeer met zijn blikkerige getingel.