Röyksopp - The Understanding (2005)

Noorwegen
Electronic
Label: Wall of Sound

1. Triumphant (4:20)
  2. Only This Moment (3:55)

3. 49 Percent (5:11)

4. Sombre Detune (4:52)
  5. Follow My Ruin (3:51)
  6. Beautiful Day Without You (5:29)
  7. What Else Is There? (5:17)

met Karin Dreijer

8. Circuit Breaker (5:24)
  9. Alpha Male (8:11)
  10. Someone Like Me (5:23)
  11. Dead to the World (5:20)
  12. Tristesse Globale (1:24)
  13. Go Away * (3:52)

14. Clean Sweep * (5:17)
  15. Boys * (4:45)
  16. Head * (5:03)
  17. Looser Now * (6:04)
  18. Curves * (5:07)
  19. Only This Moment [Röyksopp's Forsiktige Massasje] * (4:58)

met Kate Havnevik

20. Only This Moment [Alan Braxe & Fred Falke Remix] * (6:35)

met Kate Havnevik

21. 49 Percent [Angello & Ingrosso Remix] * (9:19)

avatar van T.O.
Da's helemaal een vreselijke term

Electro_
Alle termen zijn sowieso verschrikkelijk, het is gewoon Röyksopp (cliché).

Toine Rorije
deze cd vind ik dan juist weer heel erg on-royksopp

Electro_
Maar ze hebben 2 albums, hoe kun je dan weten welke de "echte" is?

Lekkere muziek!

Alpha Male is een prachtig nummer

3.5 ster.

avatar van T.O.
Mensen die dit album niks vonden (ik behoor tot die stroming) moeten eens op zoek gaan naar de Trentemöller-remix van "What Else Is There?", geweldige plaat.

Electro_
En anders de Vitalic-remix van What Else Is There!

En Thin White Duke Remix.

De Vitalic-mix is zeker leuk, maar hij heeft betere remixes gemaakt (bv. Who Is It van Bjork).

Electro_
Die is wel iets beter ja. Ik heb net de Trentemöller-remix geluisterd. Die lijkt, op de tekst na, in geen één opzicht op het origineel. Beetje jammer maar hij klinkt wel lekker.

avatar van titan
titan (crew)
T.O. schreef:

What else is there is juist 1 van de weinige nummers op dit album dat uit zichzelf al goed is.

Toine Rorije
Dat is waar, maar de trentemöller mix is echt de moeite waard. De andere twee genoemden ook wel, maar in mindere mate.

Electro_
De Thin White Duke-remix geeft een compleet andere kant van het nummer. Volledig disco, doet me ook erg denken aan Daft Punk.

Electro_
Die Thin White Duke-remix is echt een vreselijk goed nummer. Ik zou haast zeggen; "Beter dan het origineel!" maar dat is eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Die remix is gewoon een regelrechte club-hit. Vele malen beter dan de Trentemöller-remix.

avatar van Zwammer
Oh ik vind de Trentemöller-remix één van de beste nummers van 2005, echt een heerlijke plaat. Dus ik zal die andere remix dan ook wel even gaan luisteren

avatar van T.O.
Mja, Thin White Duke is helemaal niet mijn stijl.

Nou, Electro, ik denk dat je alle andere TWD-remixen dan ook maar 's op moet zoeken.

Zal ik doen!

Electro_ schreef:
Zal ik doen!

Ze zijn allemaal ook zo lekker disco, maar de Röyksopp-remix en Starsailor-remix springen er wat mij betreft nog wel het meest uit.

De Trentemöller-remix begin ik ook iets genialer te vinden. Vooral in het stuk waarin ze werken naar de climax en de stem 'vast zit'. Geweldig gore synthesizer!

Electro_ schreef:

Hmm, die van Starsailor vind ik misschien wel een van de mindere... Ik zou wel een top 10 kunnen posten van zijn remixen, maar daar open ik wel een keer een apart topic voor.

Welke remix had je trouwens te pakken van Royksopp? Op de single van What Else Is There? Staat volgens mij een edit van 4, 5 minuten en ik heb er hier eentje van 7 of 8 minuten...

Electro_
Ik heb zowel van Trentemöller als TWD een remix van ongeveer 7/8 minuten. Ik weet trouwens ook wel wat het is dat ik die TWD-remix zo leuk vind, er zit namelijk een soort sample in die erg lijkt op Digital Love van Daft Punk, één van m'n favoriete DP-nummers.

avatar van The Voice
Ik heb het album wel een paar keer moeten beluisteren, voordat ik het begon te waarderen. Sommige nummers zijn inmiddels al vriendjes van mijn oren geworden zoals "Someone like you" en "beautiful day without you" Sommige nummers hadden wel wat meer in de sfeer van Melody AM mogen zijn, maar voor de rest een lekker album. 3,5 *

avatar van narva77
Ik hou helemaal niet van Dance, House of Electronic ofzo, maar ik heb via vrienden kennisgemaakt met het nummer "What Else Is There?" van Röyksopp, en dat vind ik toch wel een heel relaxte song. Vooral als je een paar biertjes op hebt, of een jointje hebt gerookt!

avatar van mstb
Ik heb hem mij ook aangeschaft. De nummers Triumphant, What else is there en Someone like me had ik ooit eens afgehaald en die konden mij best bekoren. De cd zelf dan vind ik best goed. Hij krijgt van mij 3.5 sterren.

Vind er niet zo veel aan, alleen What else is there en Alpha Man kan ik waarderen. Dit is denk ik niet echt mijn smaak/genre/band

jieuwst
chille muziek

Ik heb me laten vertellen dat Radiohead zich bij Kid A heeft laten inspireren door Royksopp. Dus gelijk maar even de nummers van deze band bijgehaald. Vindt het wel lekker loungemuziek. Heerlijk om gewoon chilled te zitten en weg te filosoferen op nummers zoals Triumphant, Beautiful Day Without You, What Else Is There en Someone Like Me. Rest niet uitvlakken hoor, maar daar filsofeer ik weer wat minder op . Fijne 3,5 punt cd!

avatar van monique
heerlijke muziek,dit album is net zo goed als zijn voorganger(melody A.M.)

What Else Is There? Wat een heerlijk nummer vooral met die stem van Karin Dreijer van The Knife. Want The Knife is ook al zo'n geniale band uit Scandinavië.

Electronic+Scandinavië= Super fijn

vondeich
Moonbootleg schreef:

Waar heb je dat gelezen dan? Kid a is uit 2000, en melody am komt uit 2001 (naar zover ik weet het eerste album van royksopp)

Sven Bersee
vondeich schreef:

Ze zijn in 1998 gestart dus het zou prima kunnen.