WZRD - WZRD (2012)

Hip-Hop / Rock
Label: Universal

1. The Arrival (2:51)
  2. High Off Life (5:13)
  3. The Dream Time Machine (4:47)

met Empire of the Sun

4. Love Hard (4:37)
  5. Live & Learn (4:34)
  6. Brake (5:04)
  7. Teleport 2 Me, Jamie (3:58)

met Desire

8. Where Did You Sleep Last Night? (4:13)
  9. Efflictim (4:27)
  10. Dr. Pill (4:12)
  11. Upper Room (3:12)
avatar van MB23
Ik ben zeer benieuwd. Mooi zoethoudertje tot MOTM3!

De tracklist is geupdate:

avatar van Delars
Zin in!!!

avatar van Kid
Kid
Ik heb hier echt ontzettend veel zin in!

avatar van He$$el_01
Brake is best chill.

avatar van Game
De eerste paar nummers die zijn uitgekomen vond ik niet al te best, ik ben een rock liefhebber, maar ik was bang dat Cudi teveel ging experimenteren. Echter, na Teleport 2 Me, Jamie gehoord te hebben, krijg ik weer erg zin in dit album. Ook is het zo dat de nummers van Cudi bij mij altijd beter tot hun recht komen als ik het hele album geluisterd heb. Was bij voorgaande platen in iedergeval wel zo. Ik hoop dat Cudi en Dot Da Genius weer een uniek sfeertje gaan creeeren!

avatar van Game
Speciaal opgebleven om dit album te checken (vakantie, je moet wat) en na de eerste luisterbeurt moet ik concluderen dat dit een prima album is. Velen op dit forum die de vorige albums van Cudi dope vonden gaan dit gewoon kut vinden, dat weet ik zeker. Niet dat je een voorkeur van rock moet hebben om dit goed te vinden, maar het helpt wel. Die gitaarrifs op High Off Life bijvoorbeeld, echt heerlijk. Maar ik kan het begrijpen dat anderen het geen reet aan vinden. Ook de vele lagen in Love Hard vind ik knap gedaan.

Morgen maar weer verder luisteren, kan ik ongetwijfeld meer leuke dingen ontdekken

Lasers
Wat is Love Hard een ongelofelijk lekker nummer!

avatar van MB23
iTunes heeft het album al beschikbaar, morgen even downloaden!

avatar van Justinx
Ik ben benieuwd hoe mensen hierop gaan reageren, zeker de fans van de normale Kid Cudi-platen. Ik denk dat de voorspelling van 'Game' dicht in de buurt komt van de werkelijkheid:

Game schreef:

Een eerste indruk laat me een beetje beduusd achter. Ik vind de stem van Cudi niet passen bij wat hardere muziek. Sterker nog; ik vind dat hij te vaak verdrinkt in een aantal rocknummers. Een voorbeeld hiervan is High Off Life, zo chaotisch. De meer R&B-getinte nummers als The Dream Time Machine luisteren naar mijn mening veel beter weg. Ook Love Hard is inderdaad goed.

Ik wil deze plaat zeker niet afschuiven, misschien schaf ik deze zelfs nog wel aan. De eerste indruk is echter niet zo goed als de eerste indruk destijds van Man on the Moon.

avatar van Silky & Smooth
Ik weet het niet of Cudi-liefhebbers dit niet gaan waarderen. Ik in ieder geval wel. Hij blijft ook hier gewoon zichzelf, wat ik ook als zijn kracht zie op voorgaande albums. Mensen die puur zijn muziek leuk vonden kunnen dit echter wel jammer gaan vinden, ja. Ik geniet momenteel met volle teugen!

avatar van Game
Cudi fans zullen dit wel waarderen, maar op MuMe heb ik niet het gevoel dat er veel fans zijn.
Gezien de reacties op dit album.

Ben het ook wel met Justinx eens. De harde rocknummers passen niet écht bij Cudi's stem, maar luisteren wel lekker weg. High Off Life vind ik gewoon keihard, ook al is het chaotisch. De wat 'lichtere' rocknummers vind ik dan weer beter bij hem passen, zoals de Nirvana cover, Where Did You Sleep Last Night?. Maar een nummer zoals Teleport 2 Me, Jamie past het beste bij Cudi. Daar mogen we ook wel Dot Da Genius voor complemeteren, er wordt zo'n meesterlijk sfeertje neergezet. Ik vind dat een van de beste nummers die ze de laatste jaren hebben gemaakt.

avatar van Silky & Smooth
Teleport Me is inderdaad een fijn nummer en Where Did You Sleep Last Night behoort ook tot mijn favorieten! Ik snap Justinx wel, maar toch heeft het wel wat, Cudi's stem over hardere beats. Misschien komt het gewoon omdat hij lekker zijn eigen ding is blijven doen, op mij heeft dat meestal een positieve werking.

En inderdaad complimenten voor Dot da Genius. Sommige nummer klinken gewoon zoals het hoort (in hoeverre ik daar over mee kan praten). Volgens mij heeft ook Kid Cudi delen ingespeeld. Las op Twitter wel dat hij gitaar heeft leren spelen en dat het ook op dit album kwam etc.

Grappig trouwens; Kid Cudi bracht tijdens zijn concert al een rocknummer ten gehore. Hij helemaal los en niemand uit het publiek wist echt wat ze ermee moesten!

avatar van Game
Ja, bij een Cudi concert ga je denk ik ook niet een moshpit starten, zou wel vet zijn

avatar van Jurrien
Teleport Me klinkt prima. Paar dagen geleden is er een track gelekt, genaamd 'Dose of Dopeness' (Klik). Dat nummer heeft de sound van A Kid Named Cudi (zijn eerste mixtape), dat is de Cudi waar ik van hou. Dit klinkt niet slecht, maar is heel erg wennen.

avatar van Jordyp
Heel chaotisch album, hiphop/rock/R&B/pop alles komt er wel in voor, maar goed is het eigenlijk nergens. Hopelijk komt die weer snel met een album als Man on the Moon II!

@Jurrien Dope of Dopeness is inderdaad een heerlijk nummer!

Lasers
Wat wordt er mee bedoeld dat het album chaotisch is? Draai nu al een paar dagen het album en vind het een prima album, skip maar 1 nummer en dat is Brake!

avatar van He$$el_01
Lasers schreef:

haha, Ik vind Brake het enige goede nummer tot nu toe.

avatar van Kid
Kid
De eerste helft geluisterd en ik moet zeggen dat ik het wel vet vind allemaal! Heel anders als de MOTM serie, maar wel respect dat Cudi z'n eigen ding doet.

na een paar dagen geluisterd te hebben moet ik zeggen dat ik dit toch wel een erg vet album vind. Had hier eerst mijn twijfels bij, maar het is een lekker trippy plaatje geworden! Vette producties en lekkere gitaar rifs!

avatar van kobe bryant fan
Jammer, ik had gehoopt dat de combinatie Cudi+rock goed ging uitpakken maar niets is minder waar. De drums klinken goed, maar de gitaarriffjes vind ik maar matig, en passen totaal niet bij Cudi's stem. De gitaren en Cudi zijn duidelijk de zwakke schakel op de plaat.
Want de productie is namelijk erg goed dat ruimtelijke en nachtelijke van de MOTM platen blijft behouden. P.O.S. heeft ook een Hip-Hop/Rock plaat gemaakt maar dat deed hij stukken beter, zijn gitaarriffjes waren erg sterk en zelf rapte hij er erg sterk over.

Cudi blijf ik hier maar matig rappen, hij past niet in het geheel. De instrumentale opener is daarom ook mijn favoriet. De cover van Nirvana, is origineel veranderd en ze hebben echt er hun versie van gemaakt. Ook Teleport 2 Me, Jamie is nog redelijk. Efflictim is ook sterk, en gevoelig. Maar de rest kan me gewoon niet boeien.
High Off Life is te chaotisch en de achtergrond zang is erg matig, ook de vele R&B invloeden storen me. 2*

kobe bryant fan schreef:

Dit is wel iets heel anders. P.O.S. is toch voornamelijk hiphop, hij gebruikt alleen veel rock samples en hardere drums. Hier zijn de rock en andere genres, zoals dance, vele malen prominenter aanwezig. Het doet me qua idee eerder aan Rebirth denken, al is dit veel beter. Of ik het ook echt 'goed' vind weet ik alleen nog niet, ben tot dusver nog niet erg onder de indruk.

Cudi blijf ik hier maar matig rappen

Waar hoor jij hem precies rappen? Volgens mij zingt hij alleen maar.

avatar van Thomas91
Kan me eigenlijk wel vinden in de mening van Kobe Bryant Fan en JordyP. Combinatie van wat electronica, hiphop, r&b en rock die helaas nergens indruk maakt, maar eerder gewoon irriteert. Ik vind het wel leuk dat hij zich als artiest blijkbaar wil ontwikkelen, maar hier is dat niet gelukt naar mijn mening. Overigens wel grappig dat er best grote verschillen zijn. Op een ander forum waar ik zit heb je ook zo'n ''kamp'' wat het goed vindt en een groep die er maar weinig mee heeft.

Ik ga zelf nog een stapje lager met de beoordeling.

avatar van MB23
Ik ben trouwens nog geen winkel tegengekomen die het album had liggen... de NL iTunes store had het album de 24ste al maar ik wil graag ook nog het complete kunststuk hebben.

avatar van Anne Maaike
MB23 schreef:

In dit artikel wordt daar wel het één en ander duidelijk over gemaakt.

avatar van niels94
Moeilijk album om in te komen, wordt wel beter naarmate je hem vaker beluisterd. Inmiddels vind ik het een heel aardig album, al heeft het ook een aantal missers.

avatar van niels94
Lees hier mijn recensie van dit album voor Hiphopleeft.

niels94 schreef:
Lees hier mijn recensie van dit album voor Hiphopleeft.

Grappig ik vind de zwakke punten die jij beschrijft juist leuk en leuk bedacht!

avatar van T. DiNozzo
Ik ben een groot Kudi fan maar dit album pakt me toch nog niet zoals ik gehoopt had. Het is zeker niet slecht maar misschien moet het nog groeien. Nog een paar luisterbeurten