Poliça - Give You the Ghost (2011)

Electronic / Rock
Label: Totally Gross

1. Amongster (4:00)
  2. I See My Mother (4:26)
  3. Violent Games (4:12)
  4. Dark Star (5:01)
  5. Form (3:42)
  6. The Maker (4:19)
  7. Lay Your Cards Out (4:04)
  8. Fist, Teeth, Money (3:20)
  9. Happy Be Fine (4:39)
  10. Wandering Star (5:04)
  11. Leading to Death (2:56)
Wat een betoverend mooie muziek heeft Polica op haar debuut gemaakt. Electronische dancerock, die door de stemvervorming en de mooie klanken ook wel wat weg heeft van een snellere steviger Bon Iver. En dat is geen slechte vergelijking.

Sommigen hierboven noemen het ééntonig, maar dat kan ik niet volgen. Daarvoor zitten er alleen al veel te veel details in de muziek en onderlinge verschillen tussen de songs. Ook zijn er regelmatig mooie ritmeversnellingen te horen, zoals bijvoorbeeld op Violent Games.
En hoor je allerlei verschillende ritmes en instrumenten, ook Afrikaanse. Dat is mogelijk te verklaren vanuit het artwork van het album, waarop twee foto's te zien zijn uit 'Tanzania 1962'. Luister bijvoorbeeld eens naar het fraaie Dark Star. Ook worden die verschillende ritmes weer door elkaar gebruikt, wat aparte grooves oplevert.

Dit Give You the Ghost is naar mijn idee gevuld met originele, aparte, vreemde en erg mooie muziek. Een sterk en prachtig debuutalbum van Polica.