Unisonic - Unisonic (2012)

Duitsland
Rock / Metal
Label: earMUSIC

1. Unisonic (3:27)
  2. Souls Alive (5:15)
  3. Never Too Late (4:29)
  4. I've Tried (4:55)
  5. Star Rider (4:19)
  6. Never Change Me (3:44)
  7. Over the Rainbow * (5:14)
  8. Renegade (4:38)
  9. My Sanctuary (4:17)
  10. King for a Day (4:10)
  11. We Rise (4:40)
  12. No One Ever Sees Me (6:16)
  13. The Morning After * (4:03)
  14. I Want Out [Live at Loud Park] * (5:34)
avatar van Dexter
Ik heb 'm sinds gisteren binnen en kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen.

Goed, het is niet meer de spontane powermetal van 25 jaar geleden, maar inderdaad een meer maar de AOR neigende hardrockplaat die je wel kunt verwachten van deze mannen op leeftijd.

Afgezien van het feit dat het muzikaal allemaal niet zo spannend en nieuw is, is de zang perfect en een feest van herkenning en staan de afzonderlijke nummers als een huis.

Het begint furieus met Unisonic, maar wordt naarmate de plaat vordert wel wat rustiger om te eindigen met No One Ever Sees Me. Normaal gesproken zou ik met een dergelijk rustig nummer als afsluiter met een leeg gevoel zijn achtergebleven, alsof de plaat is opbgerand als een nachtkaars, maar hier geeft het juist een gevoel van voldoening. Mooi, rustig, maar toch die ijzersterke zang van Kiske.

Een leuke verrassing.