Lucifer - As We Are (1975)

Label: EMI

1. I Can See the Sun in Late December (6:08)
  2. Heather Ann (4:23)
  3. Mr. Professional (3:26)
  4. Scarlet Lady (4:20)
  5. A Fantasy (2:28)
  6. House for Sale (4:43)
  7. So Sad (3:39)
  8. Could It Be Magic (3:53)
  9. Side Step (3:24)
  10. To Know You Is to Love You (7:49)
avatar van lebowski
Een mooi vaderlands plaatje, met het melancholieke openingsnummer (fraai intro!), het swingende jam-achtige Mr. Professional en natuurlijk House for sale. En La Eshuijs kan natuurlijk wél zingen!

avatar van sq
sq
Leuk dat deze er nu ook bij staat. Ik zag dat je meer mid-seventies had geplaatst, en deze is zeker geen niemendalletje.

avatar van rudiger
lucifer , leuk bandje uit de seventies met henny huisman op drums , was hij dat maar blijven doen .

Bekendste LP van Lucifer rondom Margriet Eshuijs en Henny Huisman. Er hangt een lekker, haast mysterieus Rainbow Train-achtig sfeertje op dit album. Niet gek, want hij is door de hele Train ingespeeld waar (toen al?) helemaal geen geheim van werd gemaakt.

Wat een composities! Luister eens naar 'I can see the sun in late December' of 'Heather Ann' bijvoorbeeld. Ook Julio Wilson heeft net als Margriet een geweldig strot dat goed tot uiting komt in bijvoorbeeld 'Could it be magic' (jawel, een cover van...).

avatar van Snakeskin
met het klassieke "house for sale"dat ik nooit meer op de radio hoor. De hoes in ogenschouw nemend is er van mevrouw Eshuijs een mooie foto te maken, prachtige vrouw.

tim_eaf schreef:
Lucifer rondom Margriet Eshuijs en Henny Huisman.

Muzikaal had Huisman helemaal niks in de melk te brokken. Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee waarom hij überhaupt achter de drumkit zat want hij stelde niet veel voor als drummer. Heb menig schoolbandje gezien met betere .......

avatar van Omsk
Snakeskin schreef:

Hé, ik hoorde hem gisteren nog op de radio .

avatar van musician
Ik vind dat er complimenten mogen worden gemaakt voor dit album.

Nog steeds ken ik I can see the sun in late december van Stevie Wonder niet, maar Eshuijs & Co laten het dusdanig klinken dat elke hunkering naar het origineel van Wonder vooralsnog achterwege blijft.

Ik herinner mij bij dit nummer de kou van december 1975 nog als de dag van gisteren, het tijdstip dat I can see the sun in late December in de Top 40 stond. Als derde single, na House for sale (ook monumentaal) en Scarlet lady.

Het drumwerk van Huisman neem ik maar voor lief, het zit ingebed in het sentiment. Could it be magic vond ik ook mooi gecoverd, blijkbaar wilden velen dat in die tijd. Eén van de betere Nederlandse zangeressen die geheel op eigen kracht een prima carriére heeft ontwikkeld.

Stijn_Slayer
Hé Lucifer op MuMe? Dat moet ik maar eens gaan herbeluisteren dan.

avatar van musician
Ja, goed idee. Heb je de oude LP nog liggen, op cd is dit album nauwelijks nog te vinden (behalve bij Fonos)?

avatar van kort0235
Heb enige jaren geleden deze LP gekocht voor 0,80 eurocent bij een kringloopwinkel en in prima staat. Binnenkort zal ik Margriet weer eens aanhoren, maar nu even niet, want ik zit in mijn Bob Dylan sferen!

avatar van rock-rick
Is dit ergens op cd te bemachtigen, desnoods op LP. Ik moet(!) House for Sale gewoon in huis hebben, wat een prachtig nummer.

avatar van musician
Als je niet een of ander verzamel cd-tje bedoeld maar echt iets van Lucifer en/of Margriet Eshuijs: www.fonos.nl. Cd's van Nederlandse bands die niet meer regulier zijn te verkrijgen.

Stijn_Slayer
musician schreef:

Pa had dit album vroeger opgenomen op cassettebandje, dus helaas heb ik ook geen tastbaar exemplaar. Ik heb het album daarom maar gedownload, de kwaliteit is gelukkig behoorlijk goed.

Het is vreemd dat ik pas de tiende stemmer ben, aangezien deze plaat destijds goud is gegaan. Daarnaast is Hans Vermeulen toch ook niet echt een onbekende (het doet soms ook wel wat aan Rainbow Train denken). Tel daar 'House for Sale' bij op en je zou toch meer bekendheid verwachten.

Toch vind ik het geen vergeten topper. De strijkers gaan vaak te ver, en Henny Huisman is een flutdrummer. Het niveau is verder simpelweg niet altijd even hoog (op kant A).

'Mister Professional' vind ik wel van hoog niveau en 'House For Sale' is ook een leuk nummer. 'So Sad' en 'Side Step' vind ik ook fijne, opzwepende nummers en 'To Know You is To Love You' krijgt een leuke nieuwe draai mee. Op kant B is eigenlijk weinig op te merken, alleen ben ik niet zo dol op 'Could it Be Magic'.

Het kan helemaal geen kwaad om eens in onze eigen muziekgeschiedenis te duiken om dit soort albums op te zoeken. Ik zal 'm met tegenzin op een cd-r branden, en hopelijk kan ik hem een keer op LP vinden, of ooit nog op toekomstige cd uitgave. Enkele Ekseption, Supersister, Alquin, Cuby en Earth & Fire albums zijn onlangs opnieuw uitgegeven, als dat succesvol blijkt te zijn volgen bands als Lucifer misschien ook nog?

avatar van musician
De uitgever van die serie maakt natuurlijk een inschatting, qua verkopen. En hij zal waarschijnlijk denken meer originele albums te verkopen van de groepen die je noemt dan van Lucifer.

Ik geef ook toe, Earth & fire, Supersister, Alquin hebben erg goede Nederpop albums uitgebracht, dus het is natuurlijk niet anders dan prima dat die albums opnieuw verschijnen.

Sommigen Nederlandse bands, Eksepstion, Earth & fire en de Golden earring (die niet aan de serie meedoet) bijvoorbeeld, hebben in Nederland hun albums altijd goed weten te verkopen. De meer experimentele Supersister en Alquin minder. Lucifer zit daar een beetje tussen in.

Maar net als alle albums van Shocking blue (zit ook niet in de serie) zou As we are zich wat mij betreft wel lenen voor een digitaal geremasterde heruitgave. Al was het alleen maar voor de klassieker House for sale, een echte kraker uit het Nederlandse rockmuseum.

Stijn_Slayer schreef:
'To Know You is To Love You' krijgt een leuke nieuwe draai mee

Dat was live naast de hitjes hun beste nummer, geweldige sfeer zetten ze daarmee neer ..........

avatar van matthijs
Mooie plaat met veel goede nummers (6 van de 10: 2/4/6/7/8/10= voor mijn begrippen een erg hoge score). Mooie melodieen, goed uitgevoerd. Er wordt hierboven gezegd dat Henny geen topdrummer is, maar hij is zeker niet slecht, Belangrijker: samen wordt er iets moois gemaakt, de liefde voor muziek is goed te horen, mij raakt t.

matthijs schreef:

"Geen topdrummer" is het understatement van het jaar......... Ik denk eigenlijk dat ze voor de opnames gebruik gemaakt hebben van een studio drummer .....

avatar van matthijs
Bedoel je dat je over andere bronnen dan dit album beschikt om te twijfelen of het Henny is?

avatar van Droombolus
Ik heb met mijn band regelmatig in het voorprogramma gestaan van Lucifer en de drummer op de plaat klinkt als een stuk betere drummer, da's al .......

avatar van lebowski
Op de hoes worden twee drummers vermeld: Henny Huisman en Shell Schellekens (van Rainbow Train) en nog een percussionist: Julio Wilson. Het zinnetje "We are very proud to have Rainbow Train performing on this album" is ook veelzeggend...

Droombolus schreef:

Dat klinkt zeker als een betrouwbare bron!
In welke band zat je eigenlijk?

Die Shell Shellekens die produceerde begin jaren 80 ook nog albums van o.a. de Earring, helaas niet mijn cup of tea van productie (hoewel ik de Earring hoog heb zitten). Dus geloof dat ik m liever als drummer hoor! (Jaap Eggermont, nog zo'n drummende producer...)

lebowski schreef:
een percussionist: Julio Wilson....

Julio is de surinaamse / antilliaanse jongen die deel uitmaakte van de band .......

matthijs schreef:
In welke band zat je eigenlijk?

Capricornus ........ af en toe staan onze singletjes nog wel eens op Marktplaats, maar voor de rest zijn we opgeslokt door de geschiedenis ......... we zouden met Lucifer op tour door Duitsland voor 3 weken toen de band ontplofte en Julio, Henny en Job ( de gitarist ) verder gingen als Match.

avatar van matthijs
Maakt me wel benieuwd! Probeerde via youtube of google iets van jullie te kunnen horen maar helaas.

NB: Een ontploffende Lucifer? Laat de keuringsdienst van waren het maar niet horen!

Fedde
Uniek album van onze eigen Zaanse Margriet & band. Toch wel iets om een beetje trots op te zijn. Vanaf 8 augustus verkrijgbaar in de goedkope 2-for-1 editie van Universal (10-12 euro), samen met opvolger 'Margriet' uit 1977.

avatar van musician
Kijk, dat zijn goede berichten!
Ik heb deze cd nooit kunnen vinden en Margriet Eshuijs zei ooit zelf tegen mij dat ze niet wist waar de opnames waren gebleven, waar de rechten lagen en hoe het ooit opnieuw zou moeten worden uitgegeven.

Dus de aanschaf is wel gerechtvaardigd. Ik hoop dan vooral dat Eshuis daar ook nog wat aan overhoudt. En dat ze dan gelijk wat van deze cd's kan verkopen bij haar concerten.

edit: inmiddels besteld

avatar van musician
Prachtig setje van twee cd's, As we are en Lucifer. Voor eigenlijk geen geld. De opnames zijn mooi. De cd's zien er net zo uit als de oude LP's, netjes en met het platenlabel EMI.
De albums waren lange tijd niet te koop; ik zie wel dat ze zijn te vinden op Spotify, misschien sinds kort.

Maar de investering in de cd's is altijd het geld waard. Het is bij Nederlandse bands ook altijd maar afwachten hoe lang cd's op voorraad zijn, gezien de kleine afzetmarkt.

avatar van caravelle
Op instigatie van musician ook het setje van twee cd's aangeschaft. Leuk hebbedingetje maar het ging voornamelijk om de cd As we are. House for sale en Scarlet lady waren mij al bekend maar omdat Hans Vermeulen en Rainbow train ook met deze lp te maken had moest ik deze in huis halen. De lp In the meantime I will sing van Anita Meyer vind ik persoonlijk geweldig en daar heeft Hans & co natuurlijk ook alles mee te maken. Dit zou dus geen miskoop kunnen zijn. Dat is het ook niet maar vind deze minder sterk dan Anita haar lp maar ruim een voldoende. I can see the sun in late december is een prachtige opener. Geschreven door Stevie Wonder. Zijn versie nooit gehoord en dat is ook niet nodig. Heel sfeervol neergezet en bleek ook de 3e single te zijn geweest van deze longplayer na de eerder genoemde House for sale en Scarlet lady. Tussen 4,00 en 4,30 is het zelfs hemels mooi. Zeg ik daar ongeevenaard ? Beslis zelf maar. Heather Ann is ook een mooie ballad en Mister professional is een knap nummertje met een verrassende overgang naar hoogtepunt twee van deze plaat, Scarlet lady. Daarna komt A fantasy, ik zeg skippen. House for sale behoeft geen uitleg met die heerlijke laatste uithaal. So sad, Side step en To know you is to love you zijn allemaal top alleen Could it be magic strand in goede bedoelingen en valt ook uit de toon. Dit nummer en A fantasy zijn ook niet gezongen door Margriet Eshuys (volgens de hoesinformatie) en dat maakt nu net het verschil tussen middelmaat en top. De stem van Margriet Eshuijs tilt een aantal nummers naar een hoger niveau. Voeg de toegevoegde waarde van Hans Vermeulen en Rainbow train daaraan toe en je komt tot een uitstekend Nederlands produkt. Rest mij nog te zeggen dat de drummer........

avatar van musician
Vermeulen was arrangeur/producer maar wat heeft Rainbow train en/of Anita Meijer verder met Lucifer te maken?

Beide acts zijn van sowieso na As we Are.

Verder is Vermeulen een verdienstelijk Nederlands muzikant en producer maar we moeten het natuurlijk niet gaan overdrijven.

avatar van caravelle
Ik doel op de muzikanten en achtergrondkoortjes die meedoen op beide platen. De sfeer en muzikale omlijsting heeft zeker raakvlakken.