Killing Joke - MMXII (2012)

Alternatieve titel: 2012

Label: Spinefarm

1. Pole Shift (8:52)
  2. Fema Camp (4:59)
  3. Rapture (4:13)
  4. Colony Collapse (5:02)
  5. Corporate Elect (3:58)
  6. In Cythera (4:27)
  7. Primobile (4:42)
  8. Glitch (4:46)
  9. Trance (6:06)
  10. On All Hallow's Eve (3:21)
  11. New Uprising * (6:09)
Misterfool
Wat een lelijke hoes

avatar van Castle
Wel alltime actueel, dood en verderf door oorlogen en broeikas effect.
Eerste nummer gehoord (Rapture) en ik ben vol verwachting

avatar van Mr. B
Wat een gave hoes

Verschrikkelijke hoes
Geloof op een of andere manier nog niet in de albumtitel en hoes.
Zal niet de eerste keer zijn dat dit vlak voor de release gewijzigd wordt.
Rapture kickt in ieder geval ass.

avatar van The_CrY
Ik vind de hoes ook niet alles, maar Rapture doet mij vertrouwen dat de muziek in ieder geval beter wordt

Vind het wel een leuke hoes.

Ik ben ook benieuwd naar het album. KJ staat altijd garant voor fijn ragwerk.

Wie zijn er nog meer bij op 11 april in de Melkweg?

kaztor schreef:
Wie zijn er nog meer bij op 11 april in de Melkweg?

Moi

avatar van The_CrY
Ik wil graag maar ik moet eerst wat mensen mee zien te krijgen.

Wat de titel betreft, daar zal wel, Jaz Coleman kennende, een paranoïde gedachtegang achter schuil gaan: 2012, Maya's: 1 + 1 = 2. Daarbij vraag ik me gelijk af of hij dit jaar dan weer eens naar IJsland gaat verkassen. Spitsbergen is nog een andere optie als de Icesave-affaire hem gevoelig ligt...

avatar van starsailor
The album’s key is the end of times, an age of flux, a shift in consciousness

“It’s in many different calendars – the great unveiling, the sky and the earth coming together. It’s a significant date. In the autumn, there is a major planetary alignment, and on that day I’m doing this rock festival, ‘A Party At The End of The Earth’, which is going to be in New Zealand. Everything is speeding up. It’s not just our minds shrinking. We are heading towards the Eschaton and no-one really knows what’s going to happen.”

‘2012’ is an end-of-time album that somehow finds moments of optimism in the downward swirl of the planet.
Finding hope in the apocalypse, this album just could be their masterpiece.

Bladiebladiebla.....

avatar van Premonition
Dertig jaar geleden dacht Jaz ook al aan "the end of times" en vertrok met Geordie (en tassen vol spirituele middelen) naar IJsland. Nieuw Zeeland is weer eens wat anders...

avatar van starsailor
Jaz woont al jaren in Nieuw Zeeland.....

Ik bespeur toch degelijk nog wat 'westerse' civilisatie in dat land.

Of zou Antarctica te koud voor hem zijn? Een festival vol pinguïns is tenslotte ook niet alles...

avatar van c-moon
Weer iets om naar uit te kijken.. Rapture is al een snoepje dat me het beste doe verhopen ))

Geen Melkweg, maar wel Gent... misschien een van de UK dates...

avatar van starsailor
Clip van de single 'In Cythera' toegevoegd. Mooi nummer!

avatar van The_CrY
Klinkt weer lekker als 80s KJ! Dit wordt vast weer een gevarieerde plaat als ik zo die twee nummers hoor.

avatar van CWTAB
ondertussen weeral "uit gekomen", is eigenlijk een druk jaar al geweest voor killing joke, na de live cd/dvd down by the river nu alweer een album... (nog redelijk snel na absolute dissent) te vroeg om nog te oordelen, klinkt wel weer goed

avatar van starsailor
Dit album is weer van een enorm hoog niveau, wat mij betreft (hoe objectief kan ik nog zijn?).
De 8 minuten durende, epische opener Pole Shift verveelt geen seconde. De gitaarrif in Fema Camp doet me heel erg denken aan Frenzy (Fire Dances). Het album wordt vergeleken als een mix tussen What's THIS for...! en Extremities, Dirt & Various Repressed Emotions maar daar kan ik me zelden in vinden. Het album knalt weer aan alle kanten en bevat absoluut geen fillers.
Het vorige album Absolute Dissent heeft al bewezen dat Killing Joke in de originele bezetting de sterkste Killing Joke is. De samenwerking tussen Jaz, Geordie, Youth en Big Paul blijkt uitstekend te werken.
2012 is het jaar van Killing Joke en kan niet wachten tot 11 april in de Melkweg!!

avatar van starsailor
Herken ik daar het basloopje van Pssyche in het nummer Trance?

avatar van judgepaddy
Lijken beiden op elkaar. Alle twee uit D gespeeld in een harmonische mineur toonladder (voor wat dat waard is) als ik het goed heb.
Niet precies hetzelfde maar wel redelijk met elkaar inwisselbaar.

avatar van starsailor
Kolere wat zijn Colony Collapse en On All Hallow's Eve geweldig!!

avatar van Thomas91
Dat is een verrassing. Ik ben er zo een die alleen Love Like Blood en Eighties kent. Totaal niet wat ik verwacht had. Zit af en toe ook een metalen randje aan, vooral bij de opener en Glitch. Maar klinkt zeker niet verkeerd. Ik heb al eens eerder een album van KJ geprobeerd, maar die kon me niet meteen boeien. Dit wel.

avatar van Castle
End of time album, zegt de hoes en de titel het niet, dan wel de informatie links in de hoes bij de nummers. Na Absolute Descent waren de verwachtingen (met enkele nummers eerder gehoord te hebben) erg hoog, wat doen de mannen het op hun leeftijd nog vol energie overtreffend goed.

Pole shift, titel waar je niets aan hoeft toe te voegen,boeiend intro en krachtig knallen erna,met ene metalen randje.
Femma Camp zoals al eeder vermeld lekker nummer met een duidelijke link (zeg maar overname) naar Fire dances(Frenzy ).
Rapture vet.
Colony Collapse, Damn wat overdonderd dit nummer je, wat een goede opbouwen energie.
Corporate Elect, gaat wennen, duidelijk KJ nummer zoals die in de Firedances en Pandemonium tijd kennen. Goed en knalt lekker.
In Cythera neigt meer naar Night Time en Brighter than a thousend suns, mooie synth tapijt waar dit nummer op drijft, een rustpuntje?
Primobile opent dreigend met synths en de tekst beloofd ook al weinig goeds, Coleman maakt zich meer dan zorgen over onze planeet.Vorig rustpuntje maakt nog meer tijd voor bezinning. Ik vermoed dit nummer het meest voor de hoes model heeft gestaan.
Glitch Zit je net lekker na te denken over de toekomst van de aarde, gaan de mannen weer lekker los. De steden zijn stroomloos, zonnestormen komen, de laatste dag is gekomen.
Trance overduidelijk Killing Joke, niks meer niks minder, don't need to say more.
On all Hollow's Eve Wat een afsluiter met een sprank hoop.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ik zag ze vorig jaar nog live, en heb ze toen herontdekt.
Geweldige opvolger van Absolute Dissent . Killing Joke al meer dan 30 jaar een begrip en terecht.

Ook nu weer een goeie rock plaat met sfeer en ballen. De heren staan nog steeds aan de top van de alternatieve rockscene!
Einde der tijden of niet? Dan zou dit een waardige afsluiter zijn van hun carriere!!

By the Way prima hoes.

avatar van robk1964
Wat mij betreft hun beste album sinds Night Time waarbij met name Cythera doet denken aan dat album en de rest van de nummers meer aan de rauwe periode voor Night Time. Sterk staaltje!

avatar van Bartjeking
Het is NU voor mij de tijd om eindelijk eens kennis te maken met deze ouwe gruizaards. In mijn missie om al goede muziek ter wereld te beluisteren kan ik het me niet permitteren om geen kennis gemaakt te hebben met Killing Joke.

Als ik over een aantal jaar op mijn sterfbed lig, mijn laatste adem uitblaas en op de radio een fantastisch nummer hoor; stel ik de vraag aan mijn lieve vriendin die wat zweetdruppels van mijn voorhoofd afveegt. Welke band is dat? Killing Joke zei de D.J. schat (als ik het niet weet kan zij het ook niet weten mag ik hopen), die band bestond al ver voordat jij ook maar een zaadcelletje was en hebben een geweldig oeuvre waar jij helemaal NIETS van hebt gehoord. Je ultieme doel heb je dus niet gehaald en daarmee is je leven nog nuttelozer dan je dacht. Auf Wiedersehen Bartje.

Ja dan zou ik balen. Maar nu weer even met de voetjes terug op de vloer. De eerste klanken zijn goed, dus ik kom terug met een verslag. Rauwdimensionale muziek zou mijn beschrijving zijn.

musictraveller
Wat is dat Pole Shift een weergaloos goed nummer!

avatar van The_CrY
Killing Joke is weer terug! Nou vind ik MMXII een goed album, maar niet zo goed als ik had gehoopt. Het is Killing Joke die doet wat Killing Joke goed doet; een heerlijke bak herrie neerzetten. Dat is natuurlijk nooit verkeerd, maar ik had toch gehoopt dat we wat meer variatie hadden gekregen met de nummers onderling, maar ook in vergelijking met de rest van het oeuvre. Nummers als Fema Camp, Rapture, Corporate Elect en Colony Collapse luisteren altijd wel lekker weg, maar hebben we natuurlijk al vele malen eerder gehoord. Maar toch heeft elk nummer ergens wel een lekkere haak of een lekkere drive waardoor het trucje tóch weer werkt. Uiteindelijk is het daarom toch wel weer een lekker album geworden, maar ergens vind ik toch dat het geen eigen gezicht heeft. Maar Killing Joke heeft na al die jaren natuurlijk wel het recht gewoon te klinken als zichzelf, dus zo erg is het nou ook weer niet.

Mjin favoriete nummers tot nu toe zijn In Cythera, Primobile en Trance.