MF DOOM - Operation: Doomsday (1999)

Label: Fondle 'Em

1. The Time We Faced DOOM (Skit) (2:04)
  2. Doomsday (4:58)
  3. Rhymes Like Dimes (4:18)

met DJ Cucumber Slice

4. The Finest (4:01)

met Tommy Gunn

5. Back in the Days (Skit) (0:45)
  6. Go with the Flow (3:36)
  7. Tick, Tick... (4:04)

met MF Grimm

8. Red and Gold (4:42)

met King Geedorah

9. The Hands of DOOM (Skit) (1:50)
  10. Who You Think I Am? (3:24)

met King Caesar, Rodan, Megalon, Kamakiras en Kong

11. DOOM, Are You Awake? (Skit) (1:12)
  12. Hey! (3:46)
  13. Operation: Greenbacks (3:46)

met Megalon en King Geedorah

14. The Mic (3:02)
  15. The Mystery of DOOM (Skit) (0:21)
  16. Dead Bent (2:22)
  17. Gas Drawls (3:43)
  18. ? (3:09)

met Kurious

19. Hero v.s. Villain * (2:55)

met E. Mason

20. I Hear Voices (Part One) * (3:04)
avatar van Jordy
M'n interesse in MF werd later pas gewekt (met Vaudeville Villain), waarna ik dit album eens een kans gaf. De eerste keren viel het me nogal tegen. De strakke topproducties op het eerdergenoemde album zijn een ander verhaal dan dit (op eerste gehoor) rommelige album, met korte tracks, lange cartoon-samples en wisselende stijlen waar geen lijn in te vinden is. Maar met elke luisterbeurt werd het beter, heel erg fijn album waar je steeds nieuwe dingen in ontdekt. Een grote verademing vergeleken met 95% van de hiphop van tegenwoordig.

E
Niet mijn soort hiphop, echter hoor liever bijv. "prince of thieves-Prince Paul" of andere,
meer grappigere rap. Nwe C-Mon & Kipsky is fantastisch, incl. SUPER strak clipje-komt naar 't schijnt ook wel 'ns langs op de Box of MTV.

Nog grappiger dan dit?

avatar van Jordy
out of print, en 100 dollar waard!

avatar van Dielie
dit is één van "DE" weinige hiphopplaten voor mij, eigen sound, sfeer, geluid, warmte, kleur, vibe, noem maar op..

dit is een album met een eigen gezicht, alhoewel er een metalen masker voor zit,

grote favoriet van mij

en Doom is een man naar mijn hart

avatar van Outlaw88
Ik heb gehoord dat ze deze binnenkort weer opnieuw gaan releasen. Ik weet niet of dit ook in Europa zal zijn, maar denk het wel...

avatar van Dielie
de originele heeft track 19 "I Hear Voices pt1" niet,

die is geld waard,

die heb ik

over vijftig jaar vraag ik er 2miljoen voor

avatar van thomzi50
Ja ik keek laatst ook op amazon daar was hij iets van $50,-

Relax
Was #19 dan een single of bedoel je dat alleen gedownlaode versies dat nummer hebben ? dan kan ik er ook 2 miljoen voor krijgen alhoewel ik dit album met alle macht origineel wil krijgen.

En produceerd DOOM hier zelf ook ?

avatar van thomzi50
Volgens mij heeft Doom allse geproduceerd ja

avatar van psychonaatje
Ja, Doom heeft alles geprobeerd. Een tip als je dat soort dingen wilt weten: discogs.com

Pauper
Echt een heel vet album dat mij doet denken aan de gouden oude "36 Chambers" ivm de invloeden en de geluiden aanwezig op het geluiden.

avatar van MJ_DA_MAN
4* voor nu. Langere beoordeling volgt.

avatar van Niek
Verslavend plaatje zeg! Luistert erg lekker weg. En ik moet zeggen dat ik MF Doom op geen enkel ander album zo lekker vind komen, zoals wel vaker het geval is bij debuutalbums. Ik ga hem zeker aanschaffen en voor nu net als MJ nog een 4. Maar zou wel eens goed kunnen gaan stijgen.

Niek schreef:
Ik ga hem zeker aanschaffen [...].

Dan moet ik je teleurstellen: het album is niet meer te krijgen. In ieder geval niet gemakkelijk.

psychonaatje schreef:

Dat is een bijzonder grote teleurstelling. Enige tips van hoe ik het zou kunnen proberen?

Niek schreef:

E-Bay, amazon miss ook.

avatar van Osiris Apis
Rhymesayers gaat hem opnieuw uitbrengen.

Osiris Apis schreef:
Rhymesayers gaat hem opnieuwe uitbrengen.

Prachtig, dan moet ik hem ook , erg bedankt voor de info.

Hé, goed nieuws!

avatar van Niek
Heel erg klasse. En voor de goede orde: 16 dollar is hoeveel euro? 12 ofso?

Melle K
Dat word gewoon 20 euro in Nederland wegens import kosten van de tussenhandelaar etc.
In Amerika zijn albums nieuw bijna altijd tussen de 12 en de 17 dollar.
Maar ik ben echt de eerste die hem koopt hier wacht ik al jaren op.

Melle K schreef:
Ik ben echt de eerste die hem koopt hier wacht ik al jaren op.

. Ik ben erg blij voor je (en natuurlijk voor mezelf).

Relax
4*, geweldige teksten, goede rijmschema's en een unieke track met MF Grimm - Tick, Tick.... die beat, geweldig.
Maar sommige nummers zijn toch beetje simpel gesampled lijkt wel.

Melle K
Wat boeit het nou weer hoe iets gesampled is gaat er toch gewoon om dat het lekker klinkt.

Melle K schreef:

Omdat dit album om Producties en Rapskills gaat, MF Doom heeft alles zelf gedaan..
Want anders is hij net als P. Diddy, gewoon een beat jatten inplaats van redelijk samplen.

Melle K
Ik volg je redenatie niet zo.

Lees dit maar http://blog.qn5.com/2006/general/sampling-in-2006-aka-primo-should-slap-you
Zinnig stukje over samples in hiphop.

Not only that, but these same dorks will love a song, yet when they finally do scour the internet hard enough to come up on the song Alchemist sampled for the latest Mobb Deep track they’ll say “I don’t like the beat anymore because its just a loop. ALC didn’t FLIP IT ENOUGH“

Relax
Ik ga niet meteen zeuren van dat het niet goed genoeg aangepast is ofzo ik noem het gewoon simpel werk, maar MF Doom heeft genoeg fratsen toegepast heb ik wel gehoord om de eentonigheid eruit te halen

eazyfan
Momenteel 3,5*. MF heeft erg vette raps, de producties moet ik nog effe wennen. Ik verwachte wel wat meer, maar is ook nog maar mijn eerste luisterbeurt. Ik denk wel dat dit 4* gaat worden.

Raekwon the chef
dit bevalt me wel heel goed, vette producties en ook een prima rapper. Tot nu toe is m'n favoriet The Finest