Quakers - Quakers (2012)

met Guilty Simpson en MED

4. Smoke (2:10)

met Jonwayne

5. The Lo (0:42)
  6. Russia with Love (2:24)

7. What Chew Want (2:22)

10. Sidewinder (2:13)

met Buff1

11. Mummy (2:15)

met Diverse

12. Belly of the Beast (1:23)

met Emilio Rojas

13. Up the Rovers (1:16)
  14. The Turk (1:31)

met King Magnetic

15. There It Is (2:04)

met The Champs

16. RIP (1:07)
  17. I Like to Dance (2:13)

met Krondon en General Steele

18. Dark City Lights (1:18)

met Frank Nitty

19. The Beginning (1:56)

20. Kreem (1:04)
  21. War Drums (2:30)

met Phat Kat en Guilty Simpson

22. R.A.I.D. (1:34)

met Lyric Jones

23. Fresh (0:13)
  24. Something Beautiful (0:47)
  25. Chicken Livers (1:27)

met FC the Truth

26. Rock My Soul (1:32)

met Prince Po

27. Lost and Found (4:03)

met Estee Nack

28. My Mantra (2:18)

met Dave Dub

29. Hunnypots of Beeswax (0:27)
  30. TV Dreaming (2:30)

met Booty Brown

31. Don’t Make It Worthless (0:50)
  32. Soul Power (3:01)

met dead prez

33. Glide (0:25)
  34. Get Live (2:25)

35. Sign Language (2:16)

met Aloe Blacc

36. Earth Quaking (1:24)

met Akil

37. You’re Gonna Be Sorry (0:45)
  38. Outlaw (1:50)

met Deed

39. The Tax Man (1:40)

met Sareem Poems

40. Chucky Balboa (2:50)

met Silverust

41. Oh Goodness (1:55)

met Finale

Land maar even aangepast naar Verenigd Koninkrijk, aangezien dit een project van Portishead's Geoff Barrow is.

avatar van Slowgaze
Wat te denken van Verenigd Koninkrijk/Australië? Geoff is niet het enige bandlid; naast Portishead-engineer Stuart Matthews maakt ook Katalyst deel uit van de formatie en hij is toch echte een Australiër. Afijn, ik ben wel erg benieuwd naar deze. Overigens zijn Fitta Happier en War Drums al online te beluisteren en zal er een tweede cd met instrumentals toegevoegd worden.

avatar van Osiris Apis
Opmerkelijk project. Mooie lijst aan gastartiesten.

avatar van niels94
Fitta Happier heeft me in één klap zeer enthousiast gekregen Die beat met sample van The National Anthem Hier ben ik zeer benieuwd naar. Hoelang gaat het geheel duren, is dat al bekend? Wordt het een dubbelalbum?

avatar van Slowgaze
Zoals gezegd: op de tweede cd staan de instrumentals. Voor mensen die klagen dat ze rappers haten en zo. De rest gaat op één schijfje geperst worden als ik het goed begrijp; dat gaan dus korte nummers worden.

avatar van jassn
2 prachtige liedjes alleszins al

War Drums

Fitta Happier is echt super inderdaad. Ik raak nu ook wel benieuwd naar dit album.

avatar van shaadiq haynes
'What Chew Want' is misschien wel de dopeste track van het jaar so far...

avatar van niels94
Mijn eerste indruk is zeer positief. Zeer constant hoog niveau, korte tracks die als een trein langsdenderen, een gevoel dat versterkt wordt doordat de nummers zonder pauzes aaneen zijn gesmeed, met stuk voor stuk heerlijke beats waarin van alles gebeurt en vermakelijke verses. Topalbum zo te horen. Sidewinder, What Chew Want en natuurlijk Fitta Happier vallen direct op als hoogtepunten, maar wellicht volgen er nog meer. Na één complete luisterbeurt is de kans namelijk groot dat je iets gemist hebt, zoveel gebeurt er. Heb genoeg moois gehoord in elk geval en niet iets dat ik echt zwak vond. Tot nu toe dus zeer content

avatar van He$$el_01
Is dit niet een beetje te lang? Of zijn de nummers echt zo kort.

avatar van niels94
De meeste hangen rond de twee minuten en er zitten een aantal, soms best korte, instrumentals tussen. Het geheel is alsnog vrij lang (wel meer dan een uur), maar het is niets dan kwaliteit zoals ik al zei.

avatar van He$$el_01
Ok, interessant. Binnenkort maar even checken.

avatar van Slowgaze
Vanwege de positieve reacties van enkele gerespecteerde MuMe-gebruikers en Niels heb ik deze dan ook maar blind besteld; was er toch sowieso benieuwd naar.

Hihi.

avatar van jassn
Geweldig album.

Voorlopige favorieten: War Drums en Dark City Lights maar belangrijker er zit geen enkele slechte track bij en dit album staat vol met kwaliteit.

avatar van tsjong
Prettig kort

avatar van Dielie
MF Doom moest de rijms gedaan hebben, wat een vette instrumentals zitten hier tussen,

jadadde, dadde

DoomQuake!

avatar van FlyLo
Dielie schreef:

jadadde, dadde

DoomQuake!

Betere rappers waren in ieder geval wel een plus geweest ja.

avatar van niels94
Natuurlijk, maar ik kan nu niet zeggen dat ik de rappers matig vind. Zeker geen minpunt voor mij in elk geval.

avatar van niels94
Vergelijk You're Gonna Be Sorry met het Lavender Town muziekje van Pokémon. Het lijkt niet speciaal op elkaar qua melodie, maar toch heeft het er wel wat van weg op de één of andere manier... Je snapt wel wat ik bedoel als je er op let Overigens kan het er niet tegenop natuurlijk.

avatar van bennerd
Nu maak je mij wel benieuwd.

avatar van kobe bryant fan
41 tracks, een hele hoop is dat. En alhoewel sommige hip-hop groepen/rappers het soms moeilijk hebben om een plaat te maken met 16 sterke tracks, komt Geoff Barrow (bekend van de groep Portishead) samen met Katalyst en Stuart Matthews met een ongetiteld debuut.
Fantastische instrumentals worden afgewisseld met heerlijke maar korte songs met raps die altijd komen van sterke gastartiesten. Favorieten kiezen is na 1 luisterbeurt nog te moeilijk, maar als geheel zit het al zeker goed. Ruime 4*.

avatar van Rhythm & Poetry
Matige plaat. Niet direct hele bijzondere producties om over de raps nog maar te zwijgen.

avatar van FlyLo
Producties vond ik wel dik oké. Verder zeker eens over de raps

avatar van niels94
Productioneel vind ik dit buitengewoon goed. Het aantal hoogtepunten is ook enorm groot en echt mindere nummers kent dit album wat mij betreft niet. Wat betreft de rappers begrijp ik jullie wel, ook ik vind ze lang niet altijd even interessant, maar ook nergens slecht.

avatar van tsjong
De rappers zijn vrij zwak, daarom is het erg prettig dat er 2 cd' s zijn.

avatar van niels94
Zonder rappers lijkt het mij dan weer ietwat saai worden. Hoe sterk de producties ook mogen zijn, ze zijn wel gemaakt om over gerapt te worden.

Voledig mee eens.
En ik vind persoonlijk de rappers zeer goed meevallen. Ze passen ook stuk per stuk erg goed bij de beats.

avatar van kobe bryant fan
Na hem zo'n drie keer gehoord te hebben en een aantal tracks eens apart, verhoog ik met een halfje. Ondanks dat er 41 tracks zijn is er een constant hoog niveau. Er is erg veel variatie en de rappers zijn naar mijn mening zoals anderen doen vermoeden alles behalve slecht. Op de teksten heb ik nog niet echt gelet, alleen de sterke diss line tegen Kanye West In Oh Goodness was me al opgevallen.
Een van de betere platen van dit jaar.

avatar van Delars
Big Cat is echt keihard.