Brother Ali - The Bite Marked Heart (2012)

Label: Rhymesayers

1. Shine On (4:13)

met Nikki Jean

2. Electric Energy (4:18)
  3. I Can’t Wait (3:16)
  4. I’ll Be Around (4:25)

met Phonte en Stokley Williams

5. Years (4:09)
  6. Haunted House (4:29)

met Aby Wolf

7. The Bite Marked Heart (2:38)
avatar van tobiasik
hier gratis te downloaden.

Rene1979
Ben hier heel benieuwd naar.. Ali is wel een held

Jazeker ! Vijf beats van Jake One en 2 van Ant

Tracks 1,2,3,6,7 Produced by Jake One
Tracks 3,4 Produced by Ant

avatar van -marco-
Dope, leuk kadoo van Ali! Ff snel geluisterd en op eerste gehoor is het lekker! Jake doet ook weer goed werk

Binnenkort nog even beter en aandachtig luisteren

Deze hakt er meteen in. Geweldige shit, Brother Ali & Jake One = Golden Combo.
Album is onderweg.

avatar van ThingMan
Kom deze net tegen. Ben erg benieuwd. Heerlijke shit die Brother Ali!

avatar van thgryda
Wow deze EP is vet! Ik begin bij 4 maar kan zelfs nog verhogen, dat Ant en Ali een goeie combinatie zijn dat wist iedereen al. Maar ook die Jake One beats zijn uitermate geschikt voor BA.

thgryda schreef:

Ook de combi van Jake-One en Brother was al een geslaagde bekende Althans bij mij.

Nope, hij is zo

1,2,4,6 & 7 door Jake One
3 & 5 door Ant

avatar van Delars
Hmm.. een nieuwe Brother Ali.

avatar van thgryda
Fuck it, halfje omhoog. Ik hoop dat hij dit niveau op zijn album kan aanhouden!

Damm dat is lang geleden! Brother Ali. Wat een held. Heerlijke beats! rating volgt

avatar van thomzi50
Ligt het aan mij, of klinkt dit allemaal wel erg soft/gezapig? Hopelijk is het geen voorbode voor Ali's nieuwe album.

Ligt aan jou

Ik hoop wel dat dit een voorbode is voor zijn album. Hoop dat hij dit niveau juist vasthoud.

Heerlijke ep

avatar van ThingMan
Geen echte dikke bangers, maar wel heerlijke hip hop. Hopelijk komen er op het album wat bangers bij en dan komt het helemaal goed. Voor nu een 4!

avatar van MAS
MAS
Woow in een keer een nieuwe EP. Gelijk ff checken ben benieuwd!

avatar van Game
thomzi50 schreef:
Ligt het aan mij, of klinkt dit allemaal wel erg soft/gezapig?

Daarom is het ook op Valentijnsdag uitgekomen neem ik aan.

Ik mis ook wat power.

-marco- schreef:
Nope, hij is zo

1,2,4,6 & 7 door Jake One
3 & 5 door Ant
Ik zie het nu ook ja .

Rene1979
Ik mis de power totaal niet.. Ali hoort zo te rappen.. Rustig kalm en met schitterende teksten.

-marco- schreef:

Ligt aan jou

Heerlijke ep

Ik sluit me hier bij aan, al weet ik niet of hij dit pakweg 16 tracks lang kan aanhouden. Ik snap de commentaar ivm gezapigheid wel maar ik vind het net als rene eerder rustige, kalme muziek dan gezapige brol...

avatar van kobe bryant fan
Vermakelijke EP, jammer dat er maar drie echte uitschieters opstaan voor mij zijn dat: Shine On, Years en de titeltrack. Omdat die beats zich vooral focussen op een zo natuurlijke mogelijke instrumentatie. De andere beats zijn me iets te electronisch wat ik niet echt bij Brother Ali vind passen. Hij komt beter op zijn recht bij een beat als die van The Bite Marked Heart vind ik.

Hij rapt opnieuw erg lekker en maakt me benieuwd naar de nieuwe plaat.
Hopelijk lijkt de nieuwe plaat wat meer op mijn 3 opgenoemde tracks want dan kan het wel eens zijn dat we een hedendaagse hip-hop klassieker kunnen krijgen.

avatar van Jordyp
Het mist misschien soms wel wat power, maar wat maakt mij het uit met een openingstrack als Shine On?

Mb.
Shine On is de absolute topper op dit EP'je. De rest is me iets te matig om enthousiast van te worden.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind het bij vlagen ook wat gezapig klinken, maar het lijkt me niet dat dit representatief gaat worden voor het nieuwe album gezien dit natuurlijk een ''love-EP'' is en het album erg serieus wordt. Ik heb daarom ook nog steeds erg hoge verwachtingen daarvoor, ondanks dat ik deze EP een niet al te hoog cijfer geef: 3*.

avatar van MAS
MAS
Een leuk EPtje voor tussendoor maar ik vind het allemaal net iets te soft. Ondanks dat blijft Brother Ali een sterke rapper dus toch een 3,5.

avatar van pqt
pqt
Bij de European Rhymesayers Tour in de Melkweg te Amsterdam een paar maanden geleden praatte Brother Ali nog vol haat over de liefde. Je laat jezelf er volledig inslepen, en op je meest fragiele moment keert je partner je de rug toe, zo zei hij voorafgaand aan het nummer Walking Away. Nu lijkt hij zich er toch weer aan te hebben overgegeven. Zo erg zelfs dat hij op Valentijnsdag, volledig onverwacht, gratis een zeven tracks tellende EP uitbracht, met als titel: The Bite Marked Heart.

Lees hier de gehele recensie.

avatar van Fredericus
Di 15/5 in de Melkweg Brother Ali/ Grieves & Budo

avatar van Booyo
Rene1979 schreef:

100% eens. Years... Pff. Kom maar op met die cd! Kaartje kopen voor Melkweg klinkt ook erg goed..