Tyketto - Dig in Deep (2012)

Label: Frontiers

9. Sound Off
  10. Let This One Slide
  11. This Is How We Say Goodbye
avatar van permafrost
Wat is dit joh ????? Zijn ze weer bij elkaar na 100 jaar ? Als het net zo sterk is als Strength In Numbers wil ik het wel proberen.

avatar van BlauweVla
Ben benieuwd, eindelijk een nieuwe Tyketto! Hopelijk is het niet een van de vele Frontiers platen die wel aardig is maar verder niet bijzonder. En hopelijk is het geluid een keer ouderwets knallend en niet te nieuwerwets... (de laatste Unruly Child: gaap gaap gaap). Inderdaad a la "Strength In Numbers" zou al zeer zeer leuk zijn. We wachten maar af...

avatar van sinkthepink
Heb goede hoop dat dit wel weer teruggaat naar hun beginperiode. Het zal er inderdaad van afhangen of het een goede productie heeft ? Hopelijk hadden ze een redelijk opname budget en is hij niet zo erg met de computer in elkaar geflanst. Ze spelen ook weer op Firefest in Nottingham, mijn jaarlijkse uitje

avatar van Metal-D78
een keertje beluisterd, maar ben nog niet onder de indruk. het is Tyketto van de eerste twee cd's, Danny zingt erg goed, maar echte uitschieters staan er niet op.

Ozric Spacefolk
Ik ben ook benieuwd. Was niet eens op de hoogte.

avatar van BlauweVla
Ik vind het gewoon een hele leuke CD en wat mij betreft is het oude geluid naar nu vertalen Tyketto zeer goed gelukt; mooi in balans. Ook een mooi helder geluid.Van mij mogen ze nog meer albums maken met deze kwaliteit

avatar van Metal-D78
Hier wat ik er uiteindelijk van vind.

Tyketto - Dig In Deep - ZwareMetalen.com

Ozric Spacefolk
Zang is inderdaad ijzersterk. De riffjes ook. Lekkere metal-achtige openingstrack. Mag wat mij betreft ook de single worden....

Als ik deze plaat luister is het alsof er helemaal niet zo 15 tot 20 jaar tijd verstreken is.
De sound en de composities maar dus ook de zang klinken alsof het begin jaren 90 is.

Erg knap gedaan, dit....

avatar van BlauweVla
Nou "Strength in Numbers" hoor ik enigszins terug in het geluid en toch is het anders, wat dat betreft heeft Tyketto op ieder album iets nieuws te bieden.

Wat me nog te binnenschoot van de week, want dit album wordt steeds aanbevolen voor de Tyketto fan, maar ik denk dat iemand die bijvoorbeeld Aerosmith goed vind, hier ook wel raad mee weet.

Ik vind hem kwalitatief van hetzelfde niveau als Strenght in Numbers, de hoge lat die ze met het debuut gelegd hebben word zeker nier gehaald. Daarvoor ontbreken echte top nummers als Forever Young, Wings, Burning Down....
Toch heeft deze plaat ook zeker sterke nummers Faithless en The Fight left in Me

avatar van sinkthepink
Als alles zo sterk was geweest als "Faithless" had het een topper geweest. Helaas vind ik dat niet, maar moet hem nog wat vaker draaien, heb wel het idee dat ik hem iets beter ga vinden. Maar er zijn te veel nummers die een beetje voortkabbelen vind ik nu.

avatar van BlauweVla
Blijf het een lekker album vinden wat ik graag opzet
Hopelijk duurt het niet weer een eeuw voor er een nieuwe Tyketto komt...

avatar van vielip
Na de eerste luisterbeurt zat ik toch met een behoorlijk ongemakkelijk gevoel in m'n maag. Dit was niet waarop ik gehoopt had. Mijn fout natuurlijk aangezien ik diep van binnen had gehoopt op een benadering van het fantastische debuut. Had ik niet moeten doen maar ja...
Nu ik het album een aantal maal gehoord heb moet ik toch concluderen dat het best in orde is. Het zit af en toe behoorlijk dicht in de buurt van Strength in numbers. Het klinkt allemaal lekker fris en spontaan. Over de stem van Danny hoeven we het niet te hebben. Die behoort namelijk tot de allerbeste wat het genre (en ver daarbuiten) te bieden heeft wat mij betreft! Uiteindelijk heb ik met deze hetzelfde als met de nieuwe van Europe (Bag of bones). In eerste instantie teleurgesteld maar naarmate je 'm vaker gehoord hebt blijkt het toch van een meer dan gemiddeld niveau te zijn. Hoe noemen ze zulke albums ook alweer? Iets met groei ofzo?

avatar van jailhouserocker1
Wil toch nog eens aandacht vragen voor dit heerlijkealbum. Typisch Tyketto album met de fantastische stem van Danny. Ze zijn nog steeds actief. Ga dat zien als ze in de buurt komen!!!!!