Europe - Bag of Bones (2012)

Zweden
Label: earMUSIC

1. Riches to Rags (3:05)
  2. Not Supposed to Sing the Blues (5:13)
  3. Firebox (3:44)
  4. Bag of Bones (5:30)
  5. Requiem (0:29)
  6. My Woman My Friend (4:24)
  7. Demon Head (3:58)
  8. Drink and a Smile (2:21)
  9. Doghouse (3:57)
  10. Mercy You Mercy Me (4:29)
  11. Bring It All Home (3:39)
  12. Beautiful Disaster * (3:57)
avatar van richiedoom
Yeah!! Altijd tof een nieuwe Europe, ze zijn echt geweldig bezig sinds ze weer bij elkaar zijn gekomen.

avatar van richiedoom
En het schijnt dat Joe Bonamassa meespeelt op de titeltrack, dus dat belooft ook wat

avatar van vielip
De eerste single (Not supposed to sing the blues) al menig keer voorbij horen komen op Planet Rock. Prima nummer al riekt het aardig naar Black Country Communion. Ben benieuwd naar de rest van het album. De laatste (Last look at Eden) vond ik niet zo'n geslaagd project. Hopelijk heeft Shirley het beste in de mannen naar boven weten te halen. Aan het artwork zal het niet liggen trouwens. Wat een prachtige hoes!

avatar van akira124
Ben benieuwd, Last Look at Eden heb ik lang aan moeten wennen.

avatar van Killeraapje
Gaaf een nieuwe Europe. Ik ben blij dat ze zo productief zijn. Elke nieuwe release sinds ze weer zijn begonnen is een verbetering van de voorganger. Vooral het Almost Unplugged album draai ik nog regelmatig.

avatar van vielip
Heb via volgende link al vast wat 'snippets' van de nummers gehoord. Staan een aantal zeer interessante nummers op zo te horen maar ook zeker wat mindere. Blijft sowieso altijd lastig beoordelen op een halve minuut maar toch....

YouTube - Europe // Bag Of Bones (Official Samples)

avatar van Kronos
Ik wacht wel tot het album uit is. Nog twee weken geduld.

avatar van vielip
Is inderdaad wellicht het verstandigst. Zoals ik al zei is het lastig beoordelen op fragmenten. De enige nummers die ik tot nu toe in z'n geheel heb gehoord zijn Doghouse en Not supposed to sing the blues. Met name de eerste vind ik een geweldig nummer!

avatar van richiedoom
Heb firebox ook gehoord, erg lekker! Doghouse doet me eigenlijk niet zo veel, veel te basic klinkt het....Maar wellicht dat ie op het album wel tof klinkt!

avatar van vielip
Doghouse klinkt zeker basic maar dat vind ik juist het mooie eraan. Niet te interessant doen maar gewoon een prima degelijke hardrock song afleveren.

Bastiaan Prasath
Geweldige hardrockplaat. Ben niet bekend met het recentere werk van Europe, maar dit doet me sterk denken aan Black Country Communion. Erg goed.

avatar van richiedoom
Waar hebben jullie de plaat al kunnen luisteren? Of ligt ie al in de winkel?

avatar van richiedoom
Eerste luisterplaat is uitgelopen op een enorme teleurstelling! Waar Europe zo enorm goed bezig is sinds de reunie, vind ik deze plaat eigenlijk een mindere kopie van last look at eden, met een klein beetje van secret society.

De nummers zijn over het algemeen zeker ok, maar als album stelt het me teleur.
Riches to Rigs is een lekker nummer met een megatoffe gitaarsolo. Goeie opener.
Not supposed is een tof nummer, maar t haalt als 2e track wel gelijk een beetje de vaart er uit. Verder prima song.
Firebox doet denken aan de sound op secret society, toffe riff, catchy refrein, goed nummer!
Bag of bones is weer een midtempo nummer, en ik hoor er weinig bijzonders in na 1 keer luisteren.
Requiem, wat heeft dit voor zin? Een tussenstukje van een halve minuut, plak dat dan verdorie aan het volgende nummer en zet nog een extra nummer op de plaat, echt onzinnig vind ik dit.....
My Woman My Friend begint met piano en hakt er dan zoo lekker in met Norums riff, erg goed nummer!
Drink and A smile, folk achtig tussendoortje van 2 minuten, komt op mij over als vuller materiaal. Ik word er niet warm van helaas.
Doghouse, ontzettend standaard AC/DC riffwerk, maar ok Vielip het klinkt op zich best lekker
Mercy You Mercy Me heeft weer een lekkere riff, ik vind alleen het refrein niet echt aanslaan.
Bring It All Home is gewoon New Love In Town part 2 (nummer van het vorige album) maar dan een stuk minder. Geen goeie afsluiter van de plaat dus wat mij betreft.

Daarnaast moet ik opmerken dat ik de speelduur van 41 minuten vrij kort vind. Nou weet ik dat dit voor veel bands gewoon is, is dan ook niet echt een kritiekpunt, maar van mij mogen albums altijd wel wat langer duren. Duurt ie dan toch 40 minuten, dan moet ie wel verdomde goed zijn en dat vind ik Bag of bones niet.

Joey Tempest is wel ontzettend goed bij stem! Er staan een aantal nummers op deze plaat die het live zeker goed gaan doen, maar als geheel vind ik de plaat een teleurstelling. Ik zal deze echter nog vaker gaan draaien en maar hopen dat het een groei album is...

avatar van vigil
richiedoom schreef:

Heb firebox ook gehoord, erg lekker!

zozo, hoge verwachtingen!

Eerste luisterplaat is uitgelopen op een enorme teleurstelling!

enkel niet waargemaakt geloof ik

avatar van Dr.Pat
Wat een sterk album!
Heerlijke grooves, vette riffs, beetje jaren 70 feel. Het zijn toch een stel goede muzikanten.
Zelf ben ik ook van hoe harder en sneller hoe beter, maar Europe doet het altijd al met wat rust en lager tempo. Ik vind het zelfs op deze cd wel meevallen. Ik vind dit een lekker hard rock album waar ik veel plezier mee ga hebben.

avatar van richiedoom
Idd Vigil, echt balen want ik vind Europe zo'n geweldige band! Maar ik ga zometeen nog een keertje luisteren

avatar van pos
pos
Eerste keer luisteren bevalt prima. Los van het niemendalletje Requiem louter sterke nummers. Minder bombast en meer recht toe recht aan. Lekkere plaat.

richiedoom schreef:
vind ik deze plaat eigenlijk een mindere kopie van last look at eden

Dat ben ik niet met je eens! Deze klinkt me na 1x luisteren al stukken beter in de oren dan Eden. Dit album is meer rechttoe rechtaan en niet teveel poeha. Gewoon rocken!

avatar van richiedoom
Ik hield juist wel van dat bombastische vielip! Last look at eden echt een wereldtrack, en verder no stone unturned klinkt erg bombastisch maar verder viel dat toch wel mee?
Ik moet wel zeggen dat de eerste luisterbeurt van last look at eden ook wat tegen viel destijds, dus wat dat betreft is er nog hoop.

avatar van vielip
Je noemt met die twee songs ook zo'n beetje het beste wat het album te bieden heeft op. The beast, In my time en Only young twice mogen er van mij nog bij maar dan is de koek wat mij betreft echt op. Songs als Mojito girl, Gonna get ready, Catch that plane en U devil U vind ik echt te matig voor een band als Europe. Dit album klinkt wat organischer, levendiger op de één of andere manier en dat bevalt me beter.

avatar van petdetect
Lekker album, zeg. Ben overigens ook een liefhebber van LLAE; hoor de overeenkomsten met "New Love in Town", maar "Bring it all home" is wat mij betreft een geslaagder zusje hiervan.
Firebox!!! Supertrack.
En wat een opener met "Riches to Rags"!
In het geheel een prachtig gevormd en coherent stukje muziekles!

avatar van Lexicon Devil
Een beetje jammer vind ik het wel.....

Een grote crisis in Europe en desondanks toch lopen te coqueteren met je nieuwe album.

avatar van Madjack71
...maar de titel is dan weer wel treffend voor de unie.

avatar van petdetect
Al diverse luisterbeurten er op zitten. Kinderen hebben het verzet opgegeven Vind hem goed staan.

avatar van Madjack71
Goed in het gehoor liggende (hard)rock muziek, met gevoel voor melodie en prima gitaarspel. Met dit Bag of Bones kunnen ze nog makkelijk mee met de huidige ook uitstekende plaat van Van Halen.

Steven Mo
Ze hadden hem beter Bag of Shit kunnen noemen . Een halve ster.

avatar van richiedoom
ennnnn daar is ie weer!!! Steven Mo ladies and gentlemen!!!

avatar van Kronos
Inderdaad, a bag of shit, dit album.

Europe blijft eigentijds klinken maar laat hier en daar ook wat LedZep-achtige gein horen. Daarbij een passende productie, wat meer organisch dan voorgaande releases. Echt van die goeie straffe shit dus.

avatar van vielip
Over groei-albums gesproken. Dit is er één! Niet gaan vergelijken met de oude albums maar gewoon beoordelen in het hier en nu. Het enige nummer waar ik echt moeite mee heb is My woman my friend. Dat kabbelt me teveel voort. Gebeurt te weinig in. De rest wordt naarmate je 'm vaker hoort beter en beter. Bring it all home is kippevel! Drink and a smile is heerlijk on-Europe maar daarom misschien wel zo lekker. De stem van Joey is soms wat schor (hees) en dat bevalt me prima! Ik heb er trouwens nog een (bonus) nummer achteraan; Beautifull disaster. Eén van de beste nummers op het album wat mij betreft!

avatar van Heer Hendrik
Ja dit is echt een prima album , hoor. De jaren 70 sfeer viel mij ook direct op.

Het album begint al lekker met Riches to Rags

het titelnummer, Bag of bones( met 6 - stringguitar) is echt een juweeltje

My woman , my friend heeft een hoog Uriah Heep gehalte, Compositie, zang( achtergrondkoortje) en outtro bewijzen die insteek. Heerlijknummer.

Met drink and smile en Doghouse krijg ik inderdaad een Led zepplin gevoel

Alleen Bring it all home vindt ik wat minder