Twisted Sister - You Can't Stop Rock 'n' Roll (1983)

Label: Atlantic

1. The Kids Are Back (3:16)
  2. Like a Knife in the Back (3:04)
  3. Ride to Live, Live to Ride (4:04)
  4. I Am (I'm Me) (3:35)
  5. The Power and the Glory (4:21)
  6. We're Gonna Make It (3:44)
  7. I've Had Enough (4:02)
  8. I'll Take You Alive (3:08)
  9. You're Not Alone (Suzette's Song) (4:03)
  10. You Can't Stop Rock 'N' Roll (4:40)
  11. One Man Woman * (3:09)
  12. Four Barrel Heart of Love * (3:04)
  13. Feel the Power * (3:12)
avatar van berwt
Zeer leuke kitscherige vette meezingbare rock. En het gaat erin als koek.

avatar van Wyverex
Het is misschien glam-rock, maar er zitten veel riffs tussen (maar dan vooral Like a Knife in the Back) waar sommige heavy bands nog een puntje aan kunnen zuigen! Dit is voor mij TS op z'n best, samen met Stay Hungry. Sommige teksten zijn wel flauw en zijn heel voorspelbaar, maar de muziek is fantastisch!

avatar van Kronos
De eerste van Twisted Sister die we in huis hadden. Toen heel veel gedraaid en het doet goed het na al die jaren nog eens terug te horen. Smaakt naar meer.

Kronos schreef:

Kan ik geloven dat het naar meer smaakt! Maar dit is volgens mij Twisted Sister op z'n best. Ze comen nog in de buurt met Stay Hungry en met sommige liedjes van Come Out and Play.

avatar van Kronos
En het debuut niet vergeten. Daarop staan toch ook aardige dingen.

avatar van Wyverex
Wou ik ook nog zeggen maar dan leek het alsof ik alle albums van Twisted Sister aanbeveelde . Het debuut is zeker niet mis, maar daar zijn ze nog op zoek naar een 'identiteit'. Overigens, is dit een nieuwe hoes?

avatar van Kronos
Dit is de hoes van het album zoals het in '83 verscheen. Ik heb daar een correctie voor doorgestuurd.

Het plaatje dat er stond was van toen het later op cd werd uitgebracht. Bron

Het plaatje dat er stond was van toen het later op cd werd uitgebracht. Bron

Dan heb ik de heruitgebrachte hoes -.-'. Wist ik niet, maar ben blij dat ik het nu weet . Bedankt voor de correctie! Wel vreemd eigenlijk dat het is aangepast...

avatar van Kronos
Lijkt vreemd want deze is veel mooier. Maar dit ziet er wel minder flitsend uit en met zwarte achtergrond en roze letters werd het album wellicht herkenbaarder omdat het meer doet denken aan Come Out and Play dat goud gehaald heeft.

Kronos schreef:

Dat is waar, ik vind deze ook mooier. Misschien ook wel omdat ik altijd op die zwarte versie heb moeten gapen . Maar de roze letters staan volgens mij ook meer voor Twisted Sister zelf. Ik bedoel maar, iedereen kent Dee waarschijnlijk als die blonde krullebol met rare roze kleren xD. En dat Come Out and Play goud heeft gehaald kan ik moeilijk geloven eigenlijk. Want in dat album stonden er veel middelmatige nummers, terwijl je hier al heel hard moet zoeken om een minder nummer te vinden.

avatar van Kronos
It was not nearly as successful as its predecessor, although it did earn the band a gold album for sales of 500,000 copies.
wiki

Ik vind het trouwens ook niet zo'n goed album. Vroeger nooit gehad en ik moet het nu ook niet hebben. Twisted Sister was leuk maar werd op dat album gewoon flauw.

Kronos schreef:
Vroeger nooit gehad en ik moet het nu ook niet hebben.

Maar gisteren wel gekocht.

Ik wist nog een mooi exemplaar liggen, als nieuw, US print. Die hoes is toch belachelijk leuk.

avatar van Sinnerman
aan dit album van TS de beste herinneringen... Ride To Live, Knife In The Back, Can't Stop RnR, super nummers! Lekkere compacte metal/rock sound!

avatar van Wyverex
En ik heb onlangs deze rode versie aangeschaft op LP! Heerlijk om 'm eens zo te zien. De rode kleur staat dit album echt veel beter! Al lijkt het nu alsof het heeft moeten 'shoppen' om een nieuwe te vinden . Twisted Sister staat niet voor het zwarte en het donkere, maar voor de fun die ze erin hadden. Al zijn de titels hier eigenlijk iets serieuzer dan normaal, het blijft en heerlijk album ! Ik bedoel maar, zelden een coolere riff gehoord dan de opener in Like a Knife in the Back.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Rare gedachte, ik was ook nooit zo'n fan van Twisted Sister, maar ze hadden de joker mee: een heel charismatische zanger/frontman. Goud waard, samen met een aantal geweldige nummers: Ride to Live, Live to Ride en The Power and the Glory. Dat rechtervoetje blijft toch niet stilstaan bij die songs, hun verdienste .

avatar van Brutus
Heerlijk album van Twisted Sister. Swingt de pan uit.
Er staat maar 1 nummer op, die ik wat minder vind.
We're gonna make It

avatar van Kondoro0614
Een veel beter album dan het debuut album van de heren van Twisted Sister. 'You Can't Stop Rock 'n' Roll' speelt een prima rol in de rock scéne en ze vechten mee met de grote jongens in de wereld in de tijd van de jaren '80 waarin ze veel maar ook ontzettend veel goeie concurrentie hadden maar ik denk dat ze met 'You Can't Stop Rock 'n' Roll' toch wel prima mee kunnen vechten. Ook dit album kent zijn minpunten maar met nummers als 'Like A Knife In The Back' knalt de band toch wel heerlijk door mijn geluidsinstallatie heen.

Ook begin ik wat meer in te wennen aan de zang werken van Snider die ik vooral op het debuutalbum niet echt top vond. Twisted Sister zet met 'You Can't Stop Rock 'n' Roll' toch een prima rock album neer met geweldige riff's, solo's en een toch prima zang waarop de bassline soms ook wel erg tof klinkt.

Tussenstand:

01. You Can't Stop Rock 'n' Roll
02. Under the Blade

avatar van BoyOnHeavenHill
Zoals veel platen uit het verleden is dit misschien beter te waarderen als je erbij was toen dit uitkwam – niet precies jeugdsentiment, maar eerder extra waardering wanneer je weet hoeveel impact dit ten tijde van de release had. Twisted Sister is indertijd geheel langs mij heengegaan (afgezien van die briljante hoes van Stay hungry die je maar één keer gezien hoeft te hebben om hem voor altijd te onthouden), maar ik ben nu op "haar" spoor gezet vanwege de geweldige bijdrage van Dee Snider aan Ayreons Transitus in 2020. De outfits en de kapsels plaatsen deze band onmiskenbaar in de eerste helft van de jaren 80, maar de produktie is opmerkelijk tijdloos dankzij de zang die niet krijst maar gewoon hard is, de gitaren die sober klinken, en de afwezigheid van gedateerde synthesizers en zo'n opgefokte snaredrum. De nadruk ligt op ambachtelijke hardrock met veel zweet en swagger, en hoewel het niveau van de eerste twee nummers pas weer gehaald wordt op het slotnummer (direct na het melige dieptepunt You're not alone) zakt de plaat verder ook nergens door de ondergrens. Het is niet zo'n openbaring als de vijf Iron Maiden-platen van tussen 1982 en 1988 een paar jaar geleden voor mij waren, maar achteraf kan ik alsnog spijt krijgen dat ik er in 1983 niet bij was toen dit uitkwam. (Maar ja, in 1983 zat ik nou eenmaal meer in Echo & the Bunnymen en de Waterboys, niets meer aan te doen.)