Son of a Bitch - Victim You (1996)

Label: I.R.S.

1. Bitch of a Place to Be (4:19)
  2. Drivin' Sideways (5:33)
  3. Past the Point (3:50)
  4. No-One's Gettin' Over (5:46)
  5. Treacherous Times (4:47)
  6. Love Your Misery (3:47)
  7. I Still Care (5:14)
  8. Old School (4:53)
  9. More for Me (4:32)
  10. Evil Sweet Evil (3:26)
  11. Victim You (3:07)
avatar van RonaldjK
Interessant cd'tje voor fans van Saxon, omdat hier drie oerleden van die band spelen. Heavy metal volgens het boekje, degelijk maar weinig opzienbarend; van de stem van Ted Bullet moet je houden (wat mij niet lukt).

Drummer Pete Gill had indertijd Saxon tijdelijk verlaten wegens een blessure; vervanger Nigel Glockler beviel zo goed, dat hij niet meer terug hoefde te keren. Bassist Steve Dawson verliet Saxon uit onvrede met de commerciële koers die midden jaren '80 werd ingezet, plus omdat hij (haantje) botste met Byford (ook een haantje); Gitarist Graham Oliver was uit Saxon gezet omdat hij buiten medeweten van band en management had geprobeerd liveopnamen te verkopen.
Dit soort feitjes zijn te zien in de prima 2dvd Heavy Metal Thunder - The Movie (2010), die ik laatst weer eens heb bekeken. Dawson en Oliver krijgen daarin alle ruimte om hun kant van het verhaal te vertellen, Gill wilde kennelijk niet meewerken.

Beste nummers op Victim You: Past the Point en More for Me, met een lekker drumintrootje. Het gitaarwerk is genieten, aanbevolen voor de liefhebbers van uiteraard Saxon en genregenoten.
Het jaar nadat deze cd verscheen gingen Dawson en Oliver ook als Saxon werken, maar in de rechtszaal werden ze gedwongen onder de vlag van Oliver/Dawson Saxon te varen. Onder die naam werd van 2000 - 2014 vooral livewerk uitgebracht, plus deze studioplaat. Gill en de andere twee mannen op het schijfje dat hier wordt besproken waren toen alweer vertrokken.