Wu-Tang Clan - Iron Flag (2001)

Label: Columbia

1. In the Hood (4:11)
  2. Rules (3:53)
  3. Chrome Wheels (4:14)
  4. Soul Power (Black Jungle) (4:52)

met Flavor Flav

5. Uzi (Pinky Ring) (5:20)
  6. One of These Days (4:13)
  7. Ya'll Been Warned (4:15)
  8. Babies (5:08)
  9. Radioactive (Four Assasins) (3:30)
  10. Back in the Game (4:34)

met Ron Isley

11. Iron Flag (6:26)
  12. Dashing (Reasons) (4:45)
avatar van Jordy
Nog geen jaar na hun teleurstellende 3e album komt de Wu-Tang Clan met Iron Flag. Hier probéren ze tenminste weer om een goed album te maken, maar het voelt (op 2 of 3 uitzonderingen na) allemaal erg geforceerd aan... jammer jongens, bedankt voor de mooie albums, maar 't is voorbij.

avatar van BoordAppel
Niet mee eens. Er valt weer genoeg te genieten met dit album net als (in mindere mate) bij de voorganger. Vooral Rules en Uzi (Pinky Ring) vind ik erg sterk.

avatar van Kos
Kos
Ja, dat zijn zeker sterke tracks.

avatar van Dielie
laat ons eerlijk zijn, Jordy heeft gelijk, het is over met de Wu, kwalitatief mss goede tracks maar geen Wu-sound meer, en dat is wat hij bedoelt denk ik,

avatar van thomzi50
In tegenstelling tot op The W houdt The Wu het hier simpel. Maar het is een vereniging van zulke grote talenten dat zelfs dit kwalitatief goede hiphop oplevert. Ik ben het deels met jordy eens: de échte Wu_Tang sound is hier wel grotendeels verdwenen, maar goed is het wel, dus zo erg voorbij is het niet. 4*

Relax
Zeer frisse oldschool achtige beats.
Toch wel een verassing bij de mensen.
4.0

Marcel²
Jordy schreef:

Ik begrijp wat je bedoeld, toch vind ik dit album goed. De tracks, In The Hood, Uzi, Ya'll Been Warned en Iron Flag zijn goed. Bij Iron Flag krijg ik toch het oude Wu-Tang gevoel. Toch ben ik het een beetje met je eens, het is zeker minder geworden. Na 1997 merkte ik al dat het minder werd. Dit album is dan gewoon goed in mijn ogen, maar daar is alles ook mee gezegt. 3*

eazyfan
Rules vond ik de enige echt goeie de rest was niet slecht
maar ook niet echt zo prachtig.

eazyfan
ik heb deze nog eens herluistert en deze is best goed,Uzi (Pinky Ring) ,de rest mag er ook best zijn,helemaal nieuwe soort beats hier ,wel jammer dat ODB niet meer kon meedoen ,momenteel toch nog 4*:deze is een stuk beter dan The W .

avatar van Niek
Ik vind deze verre van beter dan The W. Die nieuwe stijl van beats staat me absoluut niet aan (sommige klinken bijna commercieel). Verder mis ik de energie in de raps. Het lijkt wel of sommige er niet zoveel zin meer in hebben. Persoonlijk vind ik dit het Wu-Tang dieptepunt. Toch blijft het natuurlijk van goed niveau aangezien je met Wu-Tang altijd sowieso 4 topmc's hebt. Bovendien staan Uzi erop: 3*

CaliLove
Goed album, maar niet zo goed als Enter The Wu-Tang.
In The Hood, Y'all Been Warned,Iron Flag en Rules zijn volgens mij de beste tracks op dit album.
De beats zijn zeker ook goed, maar ook wel minder als Enter The Wu-Tang.
Conclusie: Zeker een goed album, maar het doet op alle vlakken wel onder voor Enter The Wu-tang. (3,5*)

avatar van thomzi50
Ik vind de titeltrack ook erg sterk

avatar van Sjaakspeare
Ik begrijp niet waarom er nou zo negatief gedaan wordt over deze CD...

Er staan toch echt een aantal vette tracks op, namelijk In The Hood, Rules, Iron Flag, Uzi (Pinky Ring), Y'all been Warned en Back In The Game.

One Of These Days kende ik al van Kraak & Smaak, maar ook de Wu-Tang-versie vind ik goed te pruimen. De rest vind ook ik niet echt fantastisch, maar ook zeker niet slecht. Ik baseer mijn stem altijd op hoeveel nummers ik van het totaal goed vind, en ik kom hier op een 3.5 uit.

avatar van Sjaakspeare
Misschien zijn veel mensen hier nog verzonken in negativiteit na The W.

Iron Flag is naast Enter The Wu-Tang (36 Chambers) tot dusver het enige Wu-Tang Clan album dat ik heb. De laatstgenoemde vind ik toch wel een stuk beter, maar het is dan ook niet voor niets een classic. Dit album vind ik toch ook nog goed te pruimen door een paar hele goede uitschieters die het niveau van 36 chambers in mijn ogen halen (Rules, Uzi en Iron Flag).

Ik ben benieuwd naar Wu-Tang forever... toch maar eens snel aanschaffen...

avatar van Niek
Sjaakspeare schreef:

Ik ben benieuwd naar Wu-Tang forever... toch maar eens snel aanschaffen...

Zou ik inderdaad snel doen!

Verder vind ik dit veruit Wu-Tang's slechtste plaat. Er staan inderdaad 2 of 3 heerlijke nummers op met als beste voorbeeld Uzi, maar verder ben ik hierdoor hevig teleurgesteld. The W vind ik nog vele malen beter. Dit album krijgt van mij een 3 omdat hij niet al te lang duurt. Anders had het zo een 2,5 kunnen wezen..

avatar van deagleking
toch wel een erg sterk album hoor

Heb dit album verhoogd naar 4.0*
Staan toch wel sterke tracks tussen hoor : In The Hood ( vooral Inspectah Deck rijmt hierop sterk), Rules (Ghostface opent geweldig, Meth flowt geweldig en de rest van de Clan doet het natuurlijk ook geweldig) , Uzi (dit was de Wu-banga van 2001-2002) en Iron Flag is ook zo'n dope track met zo'n lekkere beat.
Dit album is totaal geen slecht album en zeker het checken waard.
Er is 1 minpunt aan dit album vind ik en dat is dat Ol'Dirty Bastard op geen enkele track te bespeuren is (was toen in jail denk ik).
RIP ODB

avatar van VforVictor
Een middelmatig album , zitte zeker wel een paar toffe nummers op als: Rules, Chrome wheels & Uzi maar toch kan niet elk nummer me bekoren, de raps van de lede vind ik ook niet altijd even sterk....een 3,2

avatar van bver
Ik vind dit ook het minste album, maar slecht is het zeker niet! Een aantal vette nummers, maar zeker ook teveel tracks die ik steeds skip. Mijn favorieten: Rules, Uzi, Iron Flag en The W (deze track staat op mijn cd als bonustrack, dus ik weet niet of het door iedereen gekend is).

Een 3,5.

tuktak
radioactive dan, wat een ontzettend dope beat zit daaronder....
gelukkig een stuk beter dan the w, maar uiteraard niet het niveau halend van wu forever en 36 chambers...ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar 8 diagrams...zal wel zo'n beetje het laatste wu-tang album worden denk ik?

avatar van Kos
Kos
Hte is uberhaupt een wonder dat er nog eentje komt. .

8 diagrams is beter

Staan wel leuke, lekkere nummers op, over het algemeen klinkt het ook prima, maar het is als totaal niet pakkend genoeg om vaak te draaien.

avatar van VforVictor
djeezus schreef:
8 diagrams is beter

es: vele malen

CaliLove
Deze vind ik veel beter dan 8 Diagrams.

Iron Flag heeft dope tracks zoals In The Hood (die beat alleen al is beter dan elke track op 8 Diagrams behalve Take It Back, Life Changes en 16th Chamber), Rules, Uzi, Iron Flag (ILL beat), Y'all been warned etc.
Voor mij is elke track op Iron Flag beter dan de tracks op 8 Diagrams behalve Take It Back, Life Changes en 16th Chamber, deze drie tracks zijn voor mij even goed.

avatar van WeztSide
Ik ben aangenaam verrast door dit album! Had er niet veel van verwacht maar toch een heleboel leuke nummers.
Vooral One of these Days en Dashing

Alleen niet echt de Wu Sound

avatar van Gyzzz
Wat een enorm laag gemiddelde, ik luisterde deze gisteren weer eens sinds erg lange tijd en hij hikt zelfs tegen de 4,5* aan inmiddels. Sterke eenheid met een coole sfeer, waarbij elke rapper er op een bepaalde manier echt zin in heeft. Erg sterke beats bovendien, met een behoorlijk eigen geluid.

Chrome Wheels, Radioactive en Iron Flag zijn toch geniaal allemaal?

avatar van WeztSide
Ik heb deze plaat nu thuis liggen, kan er geen nummer van herinneren, en bang het op te zetten. Waarom? Omdat ik denk dat als ik deze plaat er door heen ram ik gelijk stop met het verheiligen van de Wu.
En dat hoeft niet van mij.

P-DawG
Niet bang zijn, gewoon doen. Overwin je angst.

avatar van ThingMan
Van dit album hebben ze tijdens het concert niks gedraaid vorige week. Ik vind dit ook het minste album. Er staan zeker wel lekkere nummers op zoals In The Hood, Ya'll Been Warned en Chrome Wheels Of Rules. Maar haalt het niveau niet van de andere albums.