Iron Maiden - Rock in Rio (2002)

Label: EMI

1. Intro (1:56)
  2. The Wicker Man (4:42)
  3. Ghost of the Navigator (6:48)
  4. Brave New World (6:07)
  5. Wrathchild (3:05)
  6. 2 Minutes to Midnight (6:27)
  7. Blood Brothers (7:15)
  8. Sign of the Cross (10:49)
  9. The Mercenary (4:43)
  10. The Trooper (4:33)
  11. Dream of Mirrors (9:38)
  12. The Clansman (9:19)
  13. The Evil That Men Do (4:41)
  14. Fear of the Dark (7:41)
  15. Iron Maiden (5:52)
  16. The Number of the Beast (5:00)
  17. Hallowed Be Thy Name (7:24)
  18. Sanctuary (5:17)
  19. Run to the Hills (4:54)
Tot nu toe is dit voor mij het beste maiden concert tot nu toe. Ik ben benieuwt of death on the road nog beter is.

avatar van Tekh
de dvd hiervan is zeker goed

avatar van Eddie
Tekh schreef:
de dvd hiervan is zeker goed

Beter als de Death On The Road dvd iig.

avatar van eddy_lives
hij is echt beter als death on the road ja. vind dit toch wel het ultieme maiden concert moet ik zeggen. wat een emotie bij het publiek! heerlijk gewoon om 200.000 mensen te horen schreeuwen en meezingen!! kreeg echt kippevel toen ze het podium opkwamen na de intro, meteen met het heftige gitaarwerk van the wickerman

de setlist is verder heel compleet, staan eigelijk geen mindere nummers op. nee zeker een sterk staaltje wat maiden hier afleverd. LEVE DE COMEBACK VAN BRUCE ALMIGHTY!!

eddy_lives schreef:

Ja echt wel wat een emotie, ben net in Den Bosch geweest (erg goed) maar niet te vergelijken.
Persoonlijk mijn favoriet album ooit.

avatar van ricardo
Ik vind deze live registratie van Iron Maiden de op een na beste van deze band,vind alleen Life After Death nog een stukje energieker en nog levendiger dan deze live plaat.Een album maken van een concert in Rio kan ook wel goed gaan dus,ik heb laatst de cd van Rush in Rio beluisterd,maar daar is het publiek er veel te nadrukkelijk in aanwezig,en moet de band er teveel moeite voor doen om boven het publiek uit te komen,iets waar dit album opgenomen in Rio geen last van heeft,en als live album zeer goed geslaagd is dus.(een kwestie van goed mixen volgens mij)4* voor dit goede live album.

avatar van Sebashuis
ja die intro zalig... deze DVD ook magisch!

toen ik op vakantie was liep ik een keer in een media markt in Oosterrijk. ineens hoor ik die intro tune van maiden (dat klassieke gedeelte) dus ik denk. "ooh ze zijn daar verder op vast klassieke muziek aan het testen, hoe deze klinkt uit de speakers, maiden.. nee vast niet" maar ineens hoorde ik publiek. dus ik loop naar die afdeeling HiFi/Grote TV's. en ja hoor!!

op 1 onwijs groote plasma TV maidens intro dr uit knallen. ik was nog net op tijd voor het gitaar werk van adrian. was denk ik door de hele zaak te horen...

ik kreeg tranen in me ogen bij het zien van maiden daar. (op vakantie)

en wat een goede comeback! ik luister deze vaker dan LAD. maar dat komt denk ik door sign of the cross.

Up the irons!!! 4*

avatar van Sebashuis
mijn stem verandert naar een 5.0 omdat dit de beste live plaat ooit gemaakt is vind. ik vind hem zelf beter dan Live After Death.

maar dat komt misschien omdat ik Grave New World 1 van de beste Maiden albums vind.

en het belangrijkste wat ik van een live plaat vind: de nummers klinken beter live.

avatar van Tijmennn309
Dit is een heeele goede live plaat van Iron Maiden. De oude rockers kunnen nog heeel behoorlijk spelen! Vooral Bruce vond ik erg sterk op deze plaat.

avatar van rudiger
mijn stem verandert naar een 5.0 omdat dit de beste live plaat ooit gemaakt is

Goh dat wist ik niet , ik heb hem deze week de deur uitgedaan via Marktplaats .

avatar van AGE-411
rudiger schreef:

Goh dat wist ik niet , ik heb hem deze week de deur uitgedaan via Marktplaats .

Er zijn ook veel betere live-(metal)albums:

Men kan nooit genoeg hebben van Maiden

avatar van AGE-411
Axl_Rose schreef:

Men kan nooit genoeg hebben van Maiden

Speel eens al hun albums na elkaar. Na 1,5 Bruce-albums zul je wel van mening veranderd zijn.

avatar van ricardo
Goed album met de beste nummers van Brave New World hier ook op, zodat je dat album niet meer hoeft te kopen omdat wederom de live versies superieur aan de studio versies zijn. samen met Live After Death verplichte kost voor Maiden liefhebbers, en ook als instap album erg goed en aan te bevelen.

avatar van crosskip
Geweldig live album van the boys, misschien wel hun beste.

De setlist is dik in orde, alleen mis ik nummers van SiT...
Maar verder is daarover weinig te klagen.
Bruce is uitstekend bij stem zingt de hele show door geweldig. Ook de blaze-nummers worden uitstekend gezongen door Bruce.
Instrumentaal is het zoals altijd dik in orde. Harris rent weer als een jonge hond over het podium, Nicko blijft maar doorrammen met die onafgebroken grijns op z'n gezicht en het gitaristen-trio heb ik op geen enkel foutje kunnen betrappen.
De show wordt uiteindelijk gestolen door het 250.000 man tellende publiek schreeuwt de longen uit, wat vooral tijdens Fear Of The Dark kippenvel oplevert..,.

Goed energiek live-album met een schitterende sfeer. Het publiek gaat helemaal los en dat is goed te horen. Muzikaal gezien wordt er over het algemeen strak gespeeld.

Wel enkele minpuntjes: Blood Brothers heeft een beetje een hoog Bon Jovi gehalte, het main-riff van The Trooper wordt slordig gespeeld (de gitaristen spelen niet gelijk) en het intro van Dream of Mirrors klinkt natuurlijk helemaal nergens naar. Dickinson zet zichzelf daar compleet voor schut. Er is ook iets misgegaan met het mixen van The Number of the Beast. Vanaf 1.32 zit er een tijdje (lichtjes) wat rare ruis doorheen, jammer.

Nicko McBrain ontkomt hier eens een keer aan mijn kritiek, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het album Somewhere in Time is er hier niks op zijn drumwerk aan te merken.

Goed, nu moet ik ophouden met zeuren. Ik ben niet vaak enthousiast over Iron Maiden, maar dat is een goede CD. Hoogtepunten zijn: Brave New World, toch ook The Trooper, Fear of the Dark en Hallowed By Thy Name.

Sebashuis schreef:

ondertussen heb ik heel wat meer live platen mijn oren voorbij laten komen nog steeds vind ik deze niet slecht. in zijn geluid en sfeer vind ik deze plaat nog steeds geweldig. alleen beste live plaat ooit gemaakt? nee.

The Oath
Sebashuis schreef:
alleen beste live plaat ooit gemaakt? nee.

natuurlijk niet!

avatar van Leonard91
The Clansman klinkt alvast geweldig, ik ben benieuwd.
Beetje een kleinzielige review op Allmusic, trouwens.
allmusic ((( Rock in Rio > Overview )))

avatar van Leonard91
Goed concert, ze hadden eindelijk weer wat power en enthousiasme. Minpuntje zou kunnen zijn dat ze zoveel materiaal van "Brave New World" speelden, maar aangezien er genoeg live cd's zijn met de gebruikelijke nummers vind ik dat alleen maar leuk.
Lekker enthousiast publiek ook.

PriestMaiden
Ik vind dit toch het beste Maiden live album. (Hoewel Live after Death ook dicht in de buurt komt)
Waar Blaze Bayley faalde in twee nummers (the Clansman en Sign of the Cross) komen die nummers hier met Bruce wel meesterlijk over.

avatar van Mr. Rock
Dit album bevat toch wel dé ultieme live-versie van Fear of the Dark. Verder een goeie setlist met veel nummers van hun destijds nieuwe (en naar mijn mening beste) album Brave New World. Beter dan Live After Death wat mij betreft.

waterboy schreef:

Ik moet u teleurstellen maar in tijde van DOTR was Bruce verkouden
En dat is ook hoorbaar, want het is de zwakste live plaat van Maiden.
Wil je nog wat van dit niveau zou ik eens luisteren naar
Maiden England en Live After Death, laat DOTR maar achterwege.
Ook Live At Donington en A Real Live Dead One zijn niet zo een aanraders

Yann Samsa
Vocaal, Muzikaal is het een topplaat!
Spijtig v/d setlist : teveel van BraveNewWorld (het was dan ook de BraveNewWorldTour maar toch) waardoor ook het concert te chaotisch is en lyricaal teveel herhaling bevat, net als het album

avatar van Mr. Rock
Ach nee, de setlist is juist geweldig . Behalve dan dat er niks van Somewhere in Time gespeeld wordt.

Mr. Rock schreef:

Inderdaad spijtig dat er geen SIT song tussenzit!

avatar van muismat
Hoe vet is Fear of the Dark live (met Bruce op die camera's die voor het podium op en neer gaan), hemels!

Yann Samsa
Fear Of The Dark is zo een prachtig voorbeeld van die songs die veel beter tot hun recht komen live... De sfeer en de kracht die de song dan bijkrijgt heeft het een meerwaarde...

avatar van metallica1997
hele goeie live cd
ze spelen al hun beste nummers

5* lager kan niet

avatar van Guinness1980
Ferre Clabau schreef:

Ik moet u teleurstellen maar in tijde van DOTR was Bruce verkouden
En dat is ook hoorbaar, want het is de zwakste live plaat van Maiden.

Dat moeten ze zelf toch ook gehoord hebben... Waarom word het dan toch uitgebracht? Want dat is natuurlijk zonde.

Dit album is inderdaad erg goed. Heb hem op dubbel (picture)vinyl en op dvd.

Ik weet niet welke ik beter vind, deze of Live After Death.

In ieder geval wel beter dan Death On The Road en Flight 666