David Gray - White Ladder (1998)

Label: East West

1. Please Forgive Me (5:35)
  2. Babylon (4:25)
  3. My Oh My (4:37)
  4. We're Not Right (3:03)
  5. Nightblindness (4:23)
  6. Silver Lining (5:59)
  7. White Ladder (4:14)
  8. This Year's Love (4:05)
  9. Sail Away (5:15)
  10. Say Hello, Wave Goodbye (8:58)
  11. Babylon II * (3:38)
  12. Lights of London * (4:44)
  13. Over My Head * (4:22)
  14. Monday Morning * (3:28)
  15. Tired of Me * (3:36)
  16. Roots of Love * (4:30)
  17. Walking in Circles * (3:49)
  18. Through to Myself * (1:57)
  19. Over My Head [Demo] * (2:39)
  20. What on Earth [Demo] * (5:04)
  21. Silver Lining [Demo] * (6:13)
  22. This Year's Love [Demo] * (3:57)
  23. Please Forgive Me [Demo] * (5:01)
Ace
mariatobi schreef:
Het is me duidelijk, alleen de mensen met diepgang vinden dit album mooi.
En daar hoor ik zeker bij. De tekst + melodie + stem maakt dit een prachtig emotioneel album. I m a sucker for emotional music

Dank je! Mooi compliment Dat heb je snel gezien dat ik diepgang heb, in die 20 minuten dat je hier rondspookt

avatar van Darkshines
Nee hij raakt me helaas voor geen meter. En laat ik nou net iemand zijn die van diepgang houd!!

David gray is gewoon een mooie liedjes maker met een Keltisch-melancholische inslag.
Zou de gemiddelde Sky radio luisteraar eens moeten beluisteren of is dat weer teveel gevraagd ??

Ik vind het wel grappig dat velen 'My oh my' en 'Please forgive me' en 'Sail away' steeds aanhalen. Ik heb heel veel met 'We're not right' en 'Say hello, wave goodbye'....

avatar van musicfriek
Afsluiter Say Hello and Wave Goodbye is het absolute pronkstuk van dit album. Kan er geen genoeg van krijgen, heerlijk dat ie zo lang duurt

This Years Love is een heerlijk gevoelig nummer wat ook niet kapot kan.

Tsja, en Babylon blijft ook waanzinnig lekker, dat nummer blijft me in ''trance'' houden. 4,5*

[quote]musicfriek schreef:

This Years Love is een heerlijk gevoelig nummer wat ook niet kapot kan.

quote]

this years love

fredpit
De laatste 3 nummers van dit schijfje zijn van een werkelijk wonderbaarlijke schoonheid...Je moet toch echt van beton zijn wil je er niet lichtjes door geraakt worden.

album blijft 4,5* en Sail Away

avatar van Migo
Ik vind zeker niet elk nummer even geweldig. In sommige nummers vind ik zijn stem erg mooi, maar in andere wordt het me wat te zeurderig.
Ik heb al zijn albums wel eens geluisterd maar deze spreekt me dan nog het meest aan. 3.5 *

Wow, heerlijk. De meeste nummers hebben iets magisch... Erg fijne muziek voor onderweg.

musicfriek schreef:

Als zeer groot liefhebber van het origineel van Soft Cell moet ik concluderen dat Gray er inderdaad een mooie versie van heeft gemaakt. Ik zal niet zeggen dat hij het origineel heeft overtroffen want daarvoor verschillen de versies toch wat te veel van elkaar, maar dat het een meer dan geslaagde cover is is een feit.
Overigens heb ik de versie waar dit nummer niet de afsluiter is maar Babylon II. Wat mij betreft had dat nummer voor Say Hello Wave Goodbye mogen staan (want dat is nu eenmaal een geschikt nummer om mee af te sluiten).
Verder moet ik toegeven dat dit album niet echt een blijvertje is voor mij. Mijn interesse is duidelijk aan het afzwakken.

this years lovin heb ik grijs gedraaid op een zomervakantie in 2001 ,
aaaah sweet memories

EVANSHEWSON
vanh schreef:
WAAAAANzinnig deze cd, echt een weergaloze mix. Ben na het horen van deze cd opslag Gray fan geworden. Heb nu al zijn cd's. Hoge muziek kwaliteit. Hoop dat ie snel es in NL komt toeren.

Voor mij is deze Gray één van de zovele interessante singer-songwriters die ik graag mag horen. Maar hij steekt niet boven het peloton uit, een goeie coureur die af en toe een rit kan winnen, om het in beelsprakerige wielertaal te zeggen.

Meest consistente plaat vind ik wel.

4 sterren * * * *

Uwibami
Ik luister regelmatig naar David Gray. Ik hoorde jaren geleden voor het eerst een nummer van hem, ik dacht bij Larry King. Dat was het nummer 'My Oh My' en die song is tot nu toe altijd mijn favoriete geweest. In een Ierse pub in Rotterdam werd vaak 'Babylon' van hem gecovered; altijd erg leuk.

David Gray heeft 1 tik echter, hij schudt enorm en altijd met z'n hoofd als ie zingt

avatar van timhardt
Slecht is anders, maar pakken doet het toch ook niet: 3*

avatar van Yeahz
Mooi. Simpelweg mooi. Ik zou deze cd ook tekort doen door hem nu te gaan beschrijven. Hint: het gaat over gevoel.

mooie melancholieke liefdesverdrietmuziek

Indrukwekkend album, 1 van mijn absolute favo's

avatar van Carolaah
Verhoog m'n stem naar een 5,0.
Eén van de weinige albums die ik keer op keer kan draaien.

Misschien geen overweldigende muziek, of superuniek/orgineel, of zeer indrukwekkend,

maar wel gewoon geniaal, mooie collectie aan nummers, geweldige vocals, een prachtig geluid wat ik waarschijnlijk nooit zat zal worden. De lyriek zit mooi inelkaar, de beats zijn fijn..

Gewoon echt mooi, is mooi, blijft mooi en ergens speciaal. Daarom een 5

avatar van Yeahz
Deze cd een keer van mijn vriendin gekregen; het blijft hoe dan ook enige sentimentele waarde behouden..

Geweldigenoten
Voor mij even wennen, maar al met al een zeer interessant album. Zijn stem doet me aan een ander artiest denken, maar kom er even niet op...

DonDijk
Ace schreef:

avatar van lauradance
toen deze uitkwam kon ik er geen genoeg van krijgen.

DonDijk
Waarvan?

avatar van lauradance
van kroketten.

deze cd of course, hji kwam nooit uit de cd speler

avatar van Carolaah
Heh toch maar weer een halfje omlaag gegooid haha..
Ondanks dat dit een prachtplaat blijft.. Er zijn maar weinig albums die een 5,0 verdienen..

Deze komt in de buurt, maar toch is het niet bijzonder genoeg voor die 5,0 sterren.. dus toch maar weer terug naar een 4,5

CTK
Dit album is er zo 1 die ik om de zoveel tijd echt eens moet draaien. Wondermooie nummers met de stem van David.

This Year's Love is voor mij nog steeds het allermooiste en allerbeste nummer allertijden.

CTK
Gisterenavond mijn vriendin ten huwelijk gevraagd met het nummer This Year's Love op de achtergrond.

avatar van twelve
CTK schreef:

( ze zei ja btw!! )

Hmm, dat moet romantisch geweest zijn. Gefeliciteerd!

Jazzthieve
Waarom staat hier als label "EastWest" terwijl deze artiest en dit album onder Dave Matthews's (van Dave Matthews Band) label ATO-records staat?

avatar van ZERO
CTK schreef:

( ze zei ja btw!! )

Mooi, mooi! Rijkelijk laat, en wat off-topic (mag het voor één keer? ) maar toch:

proficiat!

Sinds gisteren deze cd ontdekt door de puberfilm 'The girl next door'. Op een vrije dag een puberfilm zien, altijd fijn, vooral omdat de muziek in de film ook vrij goed was.

This Years Love was dus ook één van de nummers die in de film gespeeld worden, waardoor ik érg benieuwd werd naar dit album. Op dit moment aan het luisteren, vind het nog niet zo goed als vele anderen hier...