Go Back to the Zoo - Shake a Wave (2012)

Label: Universal

1. Weekend America (2:22)
  2. Somebody Else (3:33)
  3. Summer Ends (3:41)
  4. I Get Up (4:06)
  5. Please Don't Leave Me (2:01)
  6. Flashlight (4:16)
  7. I Can't Stop My Feet (3:53)
  8. Fire in the Streets (3:14)
  9. Hold Forever (3:12)
  10. What If (3:40)
  11. Secret (4:06)
  12. Keep on Running (5:52)
avatar van Gloeilamp
Redelijk mooie hoes, de eerste single What If is weer een typisch Go Back to the Zoo nummer.

avatar van oceanvolta
Staat nu op de luisterpaal.

avatar van SoNick
Ook op Spotify

Sterk album! GBTTZ is, vind ik, een van de beste nederlandse bands!

avatar van midnight boom
Go Back To The Zoo was zonder twijfel de Nederlandse hitband van de afgelopen jaren. Met een hand vol ontzettend aanstekelijke popliedjes wisten Cas, Teun, Lars en Bram binnen no-time heel Nederland te veroveren. Met springende festival weides en uitverkochte zalen als gevolg. Nu is het tijd voor een nieuwe stap. De 'moeilijke tweede' van GBTTZ werd opgenomen in Frankrijk, Duitsland en België. Maar zo moeilijk klinkt Shake A Wave niet, sterker nog: dit sterke tweede album is een stuk beter dan het debuut.

Shake A Wave is een opvallend goed album. Wat ten eerste opvalt aan het tweede album van Go Back To The Zoo is dat het een echt band album is geworden. We hebben hier te maken met vier jongens die duidelijk plezier hebben in het spelen. Het levert twaalf diverse en overtuigende rocksongs op. Het maakt Shake A Wave tot een leuke luisterbeurt. Ten tweede valt de stijlwisseling op. De nummer rocken meer en bevatten een minder groot meezing gehalte. Het nieuwe geluid wordt met een gezonde dosis zelfvertrouwen overgebracht. Om de term 'volwassener' maar weer eens te gebruiken. De band blijft niet in het succes van 'Benny Blisto' hangen en doen gewoon wat ze leuk vinden. Het blijft echter zalig om naar te luisteren: zijn het niet de Dikke gitaar en basriffs dan is het wel de saxofoon in Can't Stop Me Now die zorgt voor een 'feel good' gevoel. Maar het ontbreken van een 'Beam Me Up' of 'Electric' is opmerkelijk te noemen. Er staan geen grote radiohits op Shake A Wave, in plaats hiervoor krijgen we een een verslavend en verfrissend rockalbum dat je van A tot Z wil afluisteren. Hierin zit ook het grootste verschil met het debuut, waar welgeteld alleen de eerste vier nummers er echt toe deden. Hoogtepunten zijn er veel: Flashlight, Summer Ends en single What if zijn bijvoorbeeld om van te smullen. Dat de plaat even in zakt met 'I Get Up' is ze daarom vergeven. Ik ben wel benieuwd in welke maten het nieuwe materiaal live aanslaat. Door de speakers is Shake A Wave iniedergeval een feestje voor het oor.

Een verassend goed album van Go Back To The Zoo. Met dit geslaagde tweede album bewijst de band een blijver te zijn.

van: http://daanmuziek.blogspot....

avatar van twijn
Wat een verbetering ten opzichte van de vorige plaat! Al het duffe geneuzel is verdwenen! 4 sterren!

avatar van JeroenBanthum
Vanmiddag hebben ze bij That's Live van 3fm een aantal nummers van het nieuwe album gespeeld en dat klonk verdomd goed! Meer melodie en meer gedurfd! Absoluut een vooruitgang!

avatar van woutorrmusic
Gloeilamp schreef:

Komt denk ik door de mankementen die deze band kent, ook al dwepen de bandleden met cultuurgerelateerde studies....

record.ed
Simpele sound , afgekloven riffjes , veel gespin en weinig wol ( zoals zoveel wat voor het voetlicht word gebracht in dwdd ) , na één minuut gaat het alweer vervelen -:)

record.ed schreef:

Heb besloten om hier niet op te reageren...

avatar van Koerok
Mmm, na Beam Me Up, het meesterlijke Electric en het vermakelijke Hey DJ blijkt de liedjespoel toch alweer snel leeg te zijn. Geen enkel nummer op dit album spreekt met echt aan. Gewoon 13 in een dozijn, ook al zijn het er dan 12.
Jammer...

Vind er helaas ook helemaal niets aan. Hun debuut vond ik best leuk, lekker catchy en vrolijk.
Dit is het jammergenoeg allemaal net niet.

avatar van Chronos85
Summer Ends = een willekeurig Post-Tommy-Whonummer
Somebody Else = U2's Even Better Than the Real Thing/Gone

Niet?

avatar van TonyT
Middle of the road. Niet onaangenaam, maar helaas bevat dit album geen enkele uitschieter naar boven.

avatar van SoNick
Ik vind het een lekker plaatje...Staan nauwelijks slechte nummers op en na enkele luisterbeurten kun je al flink mee-neuriën, zonder dat de nummers de eenvoudigheid van het eerste album hebben.

Ik vind Shake A Wave een erg sterk album geworden.

Aan de ene kant bevat het album toch die catchy-popsongs van Benny Blisto; melodieus, leuk, songs die blijven hangen.

Aan de andere kant heeft de band duidelijke stappen voorwaarts gemaakt:
Zo is het album als geheel vele malen sterker als Benny Blisto. Hun eerste album het moest hebben van enkele radiogevoelige hitsongs. Het tweede deel van het album was goed te beluisteren, maar niet echt bijzonder. Dat is misschien wel de grootste verandering die Go Back To The Zoo heeft ondergaan: ik vind Shake A Wave als geheel veel sterker. De nummers hebben nu allemaal een eigen karakter, maar toch die karakteristieke Go Back To The Zoo smoel. De nummers onderscheiden zich veel meer (een enkele keer denk je inderdaad sommige riffs/melodieen te herkennen, zoals Somebody Else en U2's The Edge gitaarspel), maar zorgen samen toch voor een compleet en goed te luisteren bandalbum.

Uitschieters zijn voor mij Somebody Else en I Get Up. Dit zijn echt dé nieuwe GBTTZ nummers; muzikaal veel sterker, maar nog steeds die catchy-sound.

Als ik de recensies tot nu toe bekijk zijn die overwegend positief, maar de term ''middle of the road'' hoor je ook vallen. Daar ben ik het niet geheel mee eens, maar ik begrijp het wel enigszins. Het is een heerlijk album, goed te beluisteren, maar inderdaad geen echte uitschieters. De nummers houden elkaar goed in evenwicht, maar sommige nummers zijn wel iets beter. Maar dat ''beter'' tipt niet aan het ''uitzonderlijk'' van de gewichtige classic songs. Maar het is wel de vraag of je dat ook van GBTTZ moet verwachten.. Hun specialiteit ligt denk ik meer bij leuke pop/songs, geen klassiekers.

Al met al ben ik zeer te spreken over Shake A Wave. Duidelijke vooruitgang t.o.v. het eerste album qua continuïteit en muzikaliteit, toch goed het karakter van de eerste plaat behouden. Lekker te luisteren, maar inderdaad geen uitzonderlijk album.

Eindoordeel: 3,5 ster

Goed album. Vanmiddag live te beluisteren in Wageningen! Ik be ner bij. Het album voorspelt veel goeds. Ben benieuwd hoe ze live zijn.

Goede plaat, meer ook niet.

Beste nummers: I Get Up, Hold Forever en Secret

avatar van Madjack71
De trukendoos is m.i. na 1 album al aardig leeg geraakt. Veelal zeurrock naar mijn smaak.

avatar van Booyo
Niet mijn muziek dit. Echt zo'n typisch door 3FM en DWDD gehypte band, wat eigenlijk helemaal niks voorstelt. Alle nummers lijken op elkaar, en maken dusdanig weinig indruk dat je ze na het luisteren gelijk weer vergeten bent.

avatar van Funky Bookie
Ik weet niet goed wat ik nu van dit album moet vinden.
Als ik 2 nummers hoor, vind ik het lekker fris, maar een volledig album gaat me toch vervelen. In mijn ogen veel te weinig variatie.