menu

The Hunger Games (2012)

Alternatieve titel: Songs from District 12 and Beyond

mijn stem
3,81 (16)
16 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Rock
Label: Universal Republic

  1. Arcade Fire - Abraham's Daughter (3:22)
  2. The Secret Sisters - Tomorrow Will Be Kinder (3:25)
  3. Neko Case - Nothing to Remember (2:58)
  4. Taylor Swift - Safe & Sound (4:00)

    met The Civil Wars

  5. Kid Cudi - The Ruler and the Killer (4:33)
  6. Punch Brothers - Dark Days (3:53)
  7. The Decemberists - One Engine (3:01)
  8. Carolina Chocolate Drops - The Daughter's Lament (2:46)
  9. The Civil Wars - Kingdom Come (3:42)
  10. Glen Hansard - Take the Heartland (2:45)
  11. Maroon 5 - Come Away (5:13)

    met Rozzy Crane

  12. Miranda Lambert - Run Daddy Run (2:45)

    met Pistol Annies

  13. Jayme Dee - Rules (3:27)
  14. Taylor Swift - Eyes Open (4:04)
  15. The Low Anthem - Lover is Childlike (4:15)
  16. Birdy - Just a Game (4:01)
totale tijdsduur: 58:10
zoeken in:
avatar van Justinx
Ik ben hier wel benieuwd naar eigenlijk. Ik zat op de artiestenpagina van The Decemberists te kijken, toen ik deze soundtrack erbij zag staan. Ik begrijp dat er op deze cd speciaal voor de film geschreven muziek staat? Volgens mij zijn alle nummers eerder nog niet uitgebracht. De artiesten die een bijdrage hebben geleverd komen in ieder geval niet uit dezelfde muzikale hoek, wat zeker voor de nodige verrassingen kan zorgen!

avatar van Metalhead99
Ik heb de film nog niet gezien, maar komt er zoveel muziek voorbij? Naast deze verzamelaar van verschillende artiesten die ergens in de film voorbij komen, is er ook nog een complete score van James Newton Howard!

avatar van herman
De muziek viel in mijn herinnering wel mee, Arcade Fire en Birdy zitten bv. onder de aftiteling.

avatar van Papartis
Taylor Swift & The Civil Wars - Save and Sound is zo mooi. Ook de clip.

avatar van Nicole_1989
4,0
Arcade Fire - Abraham's Daughter
Taylor Swift & The Civil Wars - Safe & Sound
The Civil Wars - Kingdom Come
Maroon 5 & Rozzy Crane - Come Away To The Water

Ook al is bijna het hele album mooi, dit vind ik toch wel de toppers!
(en de 'bijna' is vanwege The Ruler & The Killer en Take The Heartland...die vind ik helaas ronduit verschrikkelijk...)

avatar van west
4,5
De film The Hunger Games vond ik sterk gemaakt en geacteerd en fraai in beeld gebracht. Alleen gaf het mij een raar dubbel gevoel: want wat werd in beeld gebracht? Je zat namelijk toch ook echt mee te kijken naar die vreselijke Hunger Games. Er gebeuren mooie dingen in de film, maar ook echt vreselijke dingen. En dat hoor je op deze zeer geslaagde soundtrack terug.

Het lijkt mooi te klinken, maar het blijkt een dreigend nummer te zijn, precies dus zoals de film The Hunger Games het bedoeld heeft, Abraham's Daughter van the Arcade Fire. Dat is één van mijn favoriete bands, die ik al vier keer live heb gezien.
Hoop klinkt door in de mooie countrysong Tomorrow Will Be Kinder van The Secret Sisters. Ik heb deze meiden die in 50's kleding /stijl op het podium staan, samen met Ray LaMontagne hier in Utrecht nog zien optreden.
Taylor Swift featuring The Civil Wars brengen ook een song met een country-inslag, rustig en erg mooi: Safe & Sound. You'll Be Allright zingt ze. Toch hoor je ook hier een donker randje: is dat wel zo?

Echt donker is het op The Ruler and the Killer. Sterk nummer, door de drums en de zang. Over die Dark Days gaat ook het fraaie countryliedje van the Punch Brothers, met een prachtige viool (wauw!). De bekendere The Decemberists komen met een aardig nummer wat lekker loopt, wat je in de titel terugziet: One Engine. Toch niet heel bijzonder.

Gelukkig zijn daar The Civil Wars weer, met het fraaie Kingdom Come. Come Away To The Water is een soort gedragen nummer, best aardig gedaan door Maroon 5. Echte goede country keert terug met (let op!) Miranda Lambert featuring Pistol Annies ( ) die de verschrikkelijke Hunger Games terecht koppelen aan the Devil in Run Daddy Run.
En daar zijn ineens The Low Anthem. Hun Lover Is Childlike is een wat complex maar mooi liedje. En het mooie Just A Game van Birdy zit onder de aftiteling van de film.

Een album vol met (vrij / hele) sterke songs, op enkele niet echt bijzonder nummer na, zoals Take the Heartland & Eyes Open. Maar de nummers hierboven beschreven zijn niet alleen goed, maar vormen ook een fraai geheel, een mooie sound(-track) voor the Hunger Games. Eén van de betere albums van 2012.

avatar van west
4,5
Even nog erbij vermelden dat de opvallende consequentie in stijl en sound mede is, dankzij Producer T Bone Burnett, die niet alleen de gehele soundtrack produceerde maar op 1 track na ook alle individuele nummers van de verschillende artiesten.
Daarnaast verschijnen deze songs uniek op dit album.

avatar van Shelter
4,0
Klinkt goed tot nu toe, erg folks en inderdaad donker.
Ik moet er wel ff aan wennen, ken deze muziek nog niet echt goed.
Voor nu 3,5* met groeimogelijkheden

avatar van Shelter
4,0
Gaat naar 4*, staat veel moois op.
Volgende tracks zijn mijn favoriet: 1, 2, 4, 9, 10, 11, 12, 14.
De rest behalve Kid Cudi is gewoon ok. Kid Cudi is het gedrocht van de plaat, skip moment.

avatar van dynamo d
2,5
Allemaal originele nummers op deze soundtrack. Nu spreken mij de Hunger Games films niet zo aan maar de artiesten op deze soundtrack zoals Glen Hansard, Arcade Fire en Taylor Swift wel. Helaas leiden deze klinkende namen niet tot klinkende songs, althans zo denk ik erover. Had er meer van verwacht maar de nummers sprankelen helaas niet. Eyes Open van Taylor Swift wellicht dan nog het beste liedje van dit album.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:56 uur

geplaatst: vandaag om 17:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.