Voices from the Lake - Voices from the Lake (2012)

Italiƫ
Electronic
Label: Prologue

1. Iyo (9:53)
  2. Vega (4:13)
  3. Manuvex (4:56)
  4. Circe (4:30)
  5. S.T. [VFTL Rework] (8:17)
  6. Meikyu (9:09)
  7. In Giova (7:25)
  8. Twins in Virgo (5:14)
  9. Twins in Virgo [Reprise] (4:04)
  10. Mika (5:51)
  11. HGS (8:02)
avatar van John Doe
Een sterk staaltje ambient-techno is dit zeker. Kritiekpuntje van mij is dat de losse geluiden geregeld wat prikkelender hadden mogen klinken. Een vloeiend en gebalanceerd geheel is het wel, daar is met name aandacht aan besteed. Het gebrek aan iets specialere drum- en melodiegeluiden zorgt ook mede voor wat rust in de muziek.

(edit:) afsluiter HGS is erg genieten voor mij. Hierbij merk ik weer eens dat de opbouw van het album me er goed ingebracht heeft.

Deze muziek heeft aardig wat gelijkenissen met veel muziek van Ritchie Hawtin en Susumo Yokota/Ebi, alleen worden meer fieldrecordings gebruikt dan doorgaans door hen gedaan wordt.

avatar van T.O.
Lang links laten liggen omdat het solowerk van Dozzy me niet zo lag. Maar dankzij de aanhoudende goede recensies toch een kans gegeven.

En terecht: een solide plaat die van A tot Z beluisterd moet worden. Mooie midtempo grooves die het zowel op een dansvloer als op de koptelefoon goed kunnen doen. Goed idee om het relatief catchy 'S.T.' op de helft van de speelduur te zetten.