't Hof van Commerce - Ezoa en Niet Anders (2005)

Belgiƫ
Label: Petrol

1. Oed Under Grjid (4:09)
  2. Niemand Grodder (3:38)
  3. Zonder Fans Gin Bands (3:02)
  4. Jaloes (4:13)
  5. Skit Omoage (En Kopt Drip) (1:00)
  6. Lop Mo Deure (3:54)
  7. Achter 8 Jaer (3:35)
  8. 20 Frang da Aufgeplakt (0:45)
  9. Leegaert (4:04)

met Brahim

10. Super Commerce Bros. (3:50)

met Peter Lesage en Nina Babet

11. In de Rayoeng (4:33)

met Gabriel Rios, Riemeloare, Balo en Tlp

12. Ik Wil U Geld (3:54)
  13. Borsjt (1:11)

met Lazy Horse

14. Gisternaevend Laete (3:56)
  15. Driekartkilo Tekstn (4:09)

met Spok en Statiek

16. Van de Fakteur (1:20)
  17. Oei Gin Vlams Verstaet (7:03)
Schitterend! Respect vo 't Hof. Dikke 5*

avatar van Plakband
Ik begin het steeds meer te begrijpen, wellicht dat het een 4 wordt

De plaat is wel chill en bevat goeie beats. De teksten zijn vaak grappig maar ik versta niet altijd alles, weet er iemand waar je wat lyrics kan vinden.

't Hof van Commerce is echt zoalig nji

tis echt zoalig oj de teksten verstaet
Kopt toch dien cd nji
Lexn

Woehoeee, West-Vlaams

En ik begrijp ook nog wat er staat eey, wow... Ik ken ook een zinnetje!

Moe je nen lekstok?

Ik vraag me overigens ook af waar er lyrics zijn te vinden van de tracks...

avatar van thyson
"In de Rayoeng" vinne kik een geskift goe schijve, de beste van de plate ojt mij vroagt.

buzze, kowlier en 4t4 roeleren geweunweg!

avatar van Dielie
ik ben da nu toch zoooo beu hoort eh, de eerste plaat "En In Izzegem" vond ik een meer dan geslaagde grap, leuk plaatje, maar om een grap nu 4 keer proberen te vertellen,

beu

Ik heb deze plaat omdat ik mij min of meer verplicht voelde om hem te kopen als west-vlaming (vraag me niet waarom), en vind hem ook heel erg leuk omdat ik alle teksten perfect kan begrijpen, maar ik snap totaal niet dat bijvoorbeeld Nederlanders deze plaat zouden kopen. Je kan niet echt toegeven dat de muziek prachtig is en de teksten ,tja , als je die voor geen meter begrijpt heb je er ook niet veel aan. Ik vind ook dat de invloed van 4T4 hier te veel aanwezig is, maar ach, dat zal wel voor de 'commerce' zijn zeker.

Zeker geen slecht album, maar niets kan tippen aan Rocky 7 .

szyn.

nicolas
daa es zu hjiestig veur oes te zin! Jaloes is echt cool!

tis precies e dulle ploate

kan nie beter!!

ik kom uit noord-holland, versta er heel weinig van, eigenlijk niets maar vind het wel een hele goede plaat. op pukkelpop 2005 wilde ik ze zien maar de tent stond al vroeg helemaal vol, jammer. volgende keer beter

Zondr twifln de beste cédé woit gemakt deurt T'hof (nogn kjir zegn: min stadsgenootjes)

De andere cd's van T'hof kregen van mij al een 5, dus deze zeker ook, verdiend eigelijk meer!
Kan niet meer leven zonder het T'hof, onmisbaar in min leven

FuckFace
Na het laatste nummer komt er een kleine skit van 4t4.
Ik lag plat toen ik dat hoorde!

4 sterren

Berichten verplaatst naar \'t Hof van Commerce

avatar van Devoo
Beste 't Hof Van Commerce plaat! Geweldige teksten, die ik allemaal uit mijn hoofd ken, en vaak meerap. Ik ben zelf ook West-Vlaming, en deze mannen wonen ongeveer 20 kilometer van me vandaag. Geweldige CD! 4.5*!

avatar van Devoo
Dit blijft gewoon een geweldig album. Mijn favoriete Nederlandstalige album ooit. Samen met Yevgueni zijn dit mijn favoriete Vlaamse artiesten. Yevgueni kun je omschrijven als kleinkunst, maar 't Hof van Commerce is ook kunst. Kunst met woorden, kunst met teksten, en de perfecte flow om die humoristische teksten tot uiting te brengen.

Op dit album wordt er gerapt in het West Vlaamse dialect. Een dialect die ik erg goed begrijp, aangezien ik in West-Vlaanderen woon. Voor mensen die geen West Vlaams kunnen, is dit album al meteen een stuk minder denk ik, aangezien de teksten de essentie vormen van de muziek. De teksten zijn zeer humoristisch, en vaak ook gewoon niet serieus te nemen, maar toch zo schitterend en geniaal gevonden. Er zitten veel grappen in, geniale rijmpjes en veel hillarische zinnen. En dat allemaal typisch West Vlaams. Als je dit zou vertalen naar en het beschaafde Nederlands, zou een groot deel van de charme verloren gaan. En zouden veel dingen ook niet meer rijmen.

Een nummer zoals Super Commerce Bros, is echt indrukwekkend. De MC's rappen hier de longen uit hun lijf. De indrukwekkende snelheid waarmee alle West Vlaamse zinnen toch duidelijk uitgesproken worden is echt schitterend. Voor een niet West-Vlaming zal dit waarschijnlijk gewoon gebrabbel lijken, maar als West-Vlaming begrijp je gewoon alles wat BZA en Flip Kowlier laten horen. Super Commerce Bros kent heel veel verwijzingen naar het spel Super Mario Bros, en dat allemaal met een humoristische tint.

In ieder geval een schitterend album, met grappige lyrics, goede beats en over het algemeen ook geweldige producties. De beste rapper van het gezelschap is BZA. Die heeft perfecte rauwe flow, een perfecte stem, en de geniaalste teksten.

Father McKenzie
Een plaat geheel buiten mijn genre, waar ik toch erg van hou. Rappen in het West-Voms, ik kan dat appreciëren. Ik ben een Oost-Vlaming, maar begrijp dat Westvlaamse taaltje zéér goed.
of hoeëd, zoals ze dat daar zehheu....
Goede beats en een plaat die "goe vooruut goat".

avatar van Facedown
Father McKenzie schreef:
of hoeëd, zoals ze dat daar zehheu....
Goede beats en een plaat die "goe vooruut goat".

Tzelfste iere, behalve dak nen echte west-vlamink benne. Maar inderdaad, totaal niet 'into hiphop of rap', maar dit is geweldig.

avatar van Shelter
Ik versta die shit niet en ik kan het gewoon niet waarderen kwa sound.
Klinkt gewoon niet nice die taal, misschien omdat ik geen Vlaming ben..ik weet het niet. Maar nee dit doet het echt niet voor mij.

Onleesbaar bericht + reactie verwijderd.

Graag ABN gebruiken op de taal en geen dialect dat bijna niemand hier kan lezen.

avatar van Arrie
Berichten verplaatst naar \'t Hof van Commerce

avatar van frolunda
Aanvankelijk was ik wat teleurgesteld in dit album,te veel gasten en ik mis de donkere beats van hun eerste twee albums (de enige andere die ik ken).Na een aantal draaibeurten begin ik Ezoa en niet anders steeds leuker te vinden en kom voorlopig uit op 3,5.Deze van 't Hof van commerce is wat toegankelijker en ik heb het gevoel dat ik het ook steeds beter ga verstaan.Misschien dat er in de toekomst nog wel meer in zit.