The Hives - Lex Hives (2012)

Zweden
Rock / Punk
Label: Disques Hives

1. Come On! (1:08)
  2. Go Right Ahead (3:05)
  3. 1000 Answers (2:07)
  4. I Want More (2:52)
  5. Wait a Minute (3:01)
  6. Patrolling Days (4:00)
  7. Take Back the Toys (2:53)
  8. Without the Money (1:53)
  9. These Spectacles Reveal the Nostalgics (1:56)
  10. My Time Is Coming (2:34)
  11. If I Had a Cent (2:01)
  12. Midnight Shifter (3:36)
  13. High School Shuffle * (3:02)
  14. Insane * (2:47)
  15. Go Right Ahead [Live] * (3:40)
avatar van Koerok
'Go Right Ahead' is een complete 'Don't Bring Me Down' rip-off. Het hoeft voor mij niet heel erg origineel te zijn (liever niet eigenlijk), maar als je bij de eerste tonen al mee gaat zingen met ELO, dan is er toch wel iets mis.
Maar goed, tzt de rest van het album maar eens luisteren...

avatar van WinterBase
1000 Answers klinkt toch wel erg tof! Heerlijk energiek nummer Klik!

avatar van JVT
JVT
toch wel zin in, in deze nieuwe plaat van de Hives!

avatar van oceanvolta
Best wel lekker no nonsense rock 'n roll plaat.

avatar van midnight boom
Na een plaat geproduceerd door sterproducers als Timbaland en N*E*R*D, verdwenen The Hives even van de radar. Het duurde vervolgens maarliefst vijf jaar voordat deze Zweedse rockers hun nieuwe plaat klaar hadden. Zélf produceren bleek toch lastiger dan gedacht. Maar dat valt niet te horen aan 'Lex Hives'. Het is een aardige maar niet schokkende 'back to basis' plaat geworden.

De opener is misschien wel het stomste nummer dat deze Zweden ooit schreven. 34 keer in één minuut schreeuwt Howlin' Pelle Almqvist 'Come on'. Hoe stom dit op papier ook klinkt in de praktijk komen The Hives er gewoon net zo makkelijk mee weg. Hoogtepunt van Lex Hives is single 'Go Right Ahead'. Hier horen we het heilige vuur dat ook 'Walk Idiot Walk', 'Tick Tick Boom' en 'Die, All Right' bezitten. Andere leuke momenten zijn 'Wait A Minute', 'Take Back The Toys' en bijvoorbeeld 'If I Had A Cent'. Probleem met Lex Hives is alleen dat het album zo veel lijkt op ouder werk van the Hives. Als je deze plaat naast 'Tyrannosaurus Hives' (2004) zou leggen zou je veel overeenkomsten vinden. Oké, van de garage invloeden is niet veel meer te merken, the Hives zijn gewoon een nette rockband geworden. Maar ben je nog niet bekend met deze rockers dan is 'Lex Hives' een mooie plaat om in te stappen. Gewoon een opgewekte No-Nonsense plaat.

Ze zijn nog niet afgeschreven, maar het leuke van The Hives is er naar bijna 20 jaar wel een beetje af. Maar dat neemt niet af dat Lex Hives een vermakelijk, maar ook wat voorspelbaar, plaatje is geworden.

van: Daan's Muziek Blog: The Hives - Lex Hives - daanmuziek.blogspot.com

Case4
Helemaal niets wat vernieuwend is aan deze plaat. Teleurstellend eigenlijk, ik had er best wel wat van verwacht. Maar helaas. 'Take Back The Toys' en 'My Spectacles Reveal The Nostalgics' zijn wel aardige nummers geworden, de rest is gewoon glanzend op z'n Hives raggen.

Maar dat deden ze de vorige platen ook en in mijn ogen waren die toch echt beter. Misschien door de producing zoals midnight bloom post?

avatar van Oldfart
Het truukje is te simpel; haak bij veel nummers halverwege al af......helaas.

avatar van AOVV
Zwakke plaat van The Hives, een band waar ik vroeger toch veel naar mocht luisteren. Niet geweldig, gewoon een leuk bandje. Enkele nummers op 'Lex Hives' zijn ook wel leuk ('Patrolling Days', 'Taking Back the Toys', 'My Spectacles Reveal the Nostalgics'), maar het merendeel van de songs zijn inspiratieloos, zoutloos en veel minder effectief dan de krachtige sound van bijvoorbeeld 'A.K.A. I.D.I.O.T.

2 sterren

avatar van iHateDolphins
Als ik dit zo lees hierboven ga ik teleurgesteld worden. Was altijd een van mijn favoriete bands. Tyrannosaurus Hives en Veni Vidi Vicious steken er toch wel bij hun boven uit qua albums. The Black and White album vond ik al iets teveel gepolijst en te commercieel klinken, maar ook daar stonden wel wat topnummers op. Zonde dat ze niet gewoon verder zijn gegaan met rauwe punk-rock, in combinatie met een goede liveshow zijn ze dan ijzersterk. Zonde.

Ik ga het in ieder geval proberen deze plaat.

avatar van bver
Serieuze tegenvaller, de nieuwe van The Hives. Op een paar lichtpuntjes na een dikke onvoldoende. Jammer, want ook altijd 1 van mijn favoriete bandjes geweest....

avatar van iHateDolphins
een half jaar later blijkt dit toch echt een enorme teleurstelling. Net nog eens even geprobeerdaar ik vind het nergens op slaan. Voor de zekerheid ben ik nog ff door de nummers van veni vidi vicious en tyrranosaurus hives geskipt omdat ik bang was dat ik deze band te hoog had staan in mijn optiek. Maar tot mn geluk konden ze vroeger wel degelijk goede muziek maken. Jammer deze plaat.

avatar van Poeha
Net erachter gekomen dat Come On! wordt gebruikt voor de NOS Sotsji promo. Ik vond het een erg lekker stukkie muziek. Verder ken ik echt niets van The Hives. Ik zal die andere albums die jullie hierboven aangeven, dan maar eens gaan proberen.