Melody Gardot - The Absence (2012)

Wereld / Jazz
Label: Decca

1. Mira (4:13)
  2. Amalia (3:00)
  3. So Long (3:46)
  4. So We Meet Again My Heartache (4:24)
  5. Lisboa (5:25)
  6. Impossible Love (3:46)
  7. If I Tell You I Love You I'm Lying (3:32)
  8. Goodbye (3:38)
  9. Se Voce Me Ama (4:52)
  10. My Heart Won't Have It Any Other Way (2:35)
  11. Iemanja (18:13)
avatar van Choconas
De Amerikaanse Melody Gardot werd op haar negentiende aangereden door een idioot die door rood reed. Die dag zette haar leven op z'n kop. Muziek maken werd haar therapie en een zonnebril beschermt haar constant tegen het felle zonlicht, waar ze sindsdien overgevoelig voor is. Voor haar derde album The absence deed ze inspiratie op in Brazilië, Argentinië, Uruguay, Portugal en Marokko. Het resultaat mag er wezen: een prachtig, werelds album, waardoor ik meteen weer zin krijg om op vakantie te gaan. Neem nu Mira: door het Braziliaanse ritme en de zonnige uitstraling krijg ik spontaan zin om het eerste vliegtuig naar Rio de Janeiro te pakken! Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het fabuleuze Lisboa, dat een prachtige ode is op de Portugese hoofdstad. Wat mij betreft is de wereldmuziek in de jazz van Gardot dan ook een verrijking!