Miss Montreal - I Am Hunter (2012)

Label: 8ball

1. Everything (2:51)
  2. Come on Already (3:22)
  3. Just for Today (4:12)
  4. Wish I Could (3:09)
  5. Better When It Hurts (3:08)
  6. I am Hunter (3:36)
  7. Giving Up on You (3:22)
  8. I Know I Will Be Fine (2:31)
  9. Trapped Inside a Heart (3:05)
  10. So Cold (3:06)
avatar van Editoor
Niemand op MuMe die geinteresseerd is in Miss Montreal?

Wel eens wat liedjes van gehoord, maar heb daar nooit wat aan gevonden eigenlijk. Maar slechts 1 schamele stem voor een van de populairste artiesten van Nederland is wel opvallend inderdaad.

Nieuwstad
Niet zo zeuren. Plaat is net 2 dagen uit.

avatar van Amicus
Stel dat Miss Montreal niet uit ons Nederland zou zijn gekomen maar gewoon uit Canada, dan zouden wij ons hier toch helemaal niet bezig hebben gehouden met dit album....

Qua stem zingt ze beter dan ze praat maar qua sound is het gewoon teveel van het zelfde

Sorry, ik kan er niks meer van maken dan dit, misschien vermakelijk maar zo inwisselbaar.

Dit zie je, net als bij Ilse DeLange, over een jaar bij Blokker liggen voor €4,-.

avatar van IntoMusic
1,0
Nee, niets voor mij. Jammer dat Sanne nog steeds de poppie-achtige rockkant uitgaat en niet haar eigen geluid meer gebruikt voor Etheridge-achtige songs (ik bedoel dan de Melissa van de laatste jaren). De titelsong en Come on ready zijn echt één uit duizenden en ook bijvoorbeeld de ballad I Know I Will Be Fine kan zo op Sky Radio uitgezonden worden. Wish I could is bij mij inmiddels de top 3 binnengekomen van meest irritante songs.
Ik vond en vind haar stem nog steeds erg lekker, maar niet in deze stijl. Mijns inziens moet die stem juist rauw blijven i.p.v. begeleid worden door koortjes, beats, overbekende riedeltjes e.d. Twee tracks zijn positief en gaan richting datgene wat ik hierboven bedoel met rauw en zelfs natuurlijk: Just for today en Better when it hurts.

Kortom: teleurgesteld, hoog Sky Radio gehalte en hoop op een knallende opvolger.

avatar van frisk
Als een album productioneel goed gemaakt is en de liedjes zijn poppy van opzet moet je dan 1 of 2 sterren geven?Ik vind het een aardig album en geef 3 sterren. Het is niet geheel mijn smaak, maar de algemene indruk is positief. Er zijn alleen geen uitschieters op deze plaat te vinden.

avatar van IntoMusic
1,0
frisk, even iets verder lezen dan de eerste zin en misschien kom je dan meer redenen voor deze onvoldoende tegen. Tevens bepaal ik zelf wanneer iets een onvoldoende is en in dit geval is dat het voor mij ook. Echter zijn 2 van de 10 tracks in orde en zou ik zelfs op een 1 uitkomen.

Soms is het voor sommige op MuMe nogal vreemd als er lager dan een 2,5 wordt gegeven, maarja... dat heb je met een mening .

avatar van Ralph.
Ik heb haar ooit gezien bij 'Waar is de Mol'. Daar ging ze met Johnny naar America en zong ze in paar van die local bars oude songs en ik dacht; zij heeft talent. Nou ze doet er in ieder geval niets mee. Alle liedjes die ik tot nu toe van haar heb gehoord zijn 13-in-een-dozijn. Retesaai en reteslecht.

avatar van Edwynn
Het titelnummer is favoriet bij de 3fm dj's. Een vervelend zeurnummer. Jammer want ik vind dat ze best een goede stem met ballen heeft.

avatar van ChrisX
Edwynn schreef:

Hoorde dat nummer vandaag ook voor het eerst en dacht eerst "Jeetje, wat voor R&B zangeres heeft nu in eens zin in een potje rocken gekregen?". Ik vond de zang echt totaal a-typisch Miss Montreal en toen ik de titel van de song voor bij hoorde komen in het liedje besefte ik me ineens dat het dus zij was ... jammer.

Editoor schreef:
Niemand op MuMe die geinteresseerd is in Miss Montreal?

Het is dat mijn zusje een groot fan is, anders had ik deze droeftoeterij niet mee hoeven krijgen. Muzikaal steekt het net wat beter in elkaar dan de voorgangers, maar het blijft plat en standaard, perfect covermateriaal voor schoolbands met zangeresjes die zichzelf heel assertief vinden. De teksten zijn bovendien nog steeds zo vreselijk zwak en onzinnig; bij 'Giving Up On You' moest ik nog even denken 'Goh, die tekst is best wel zoals het ook met Ladygaze V2 is gelopen', maar daar heb je het al, een hoop clichés achter elkaar gezet met behulp van het woordenboek Nederlands-Engels waar uiteindelijk iedereen zichzelf wel in kan herkennen, zelfs m'n zusje die geen enkele ervaring heeft met relaties, behalve dat Jacqueline Govaerts er over zingt.

avatar van Slowgaze
Toffe plaat hè, 21 van Adele. Sanne Hans moet dit ook gedacht hebben, want in 'Trapped Inside a Heart' moet ook gebeunhaasd worden met flink aangezette drums en in afsluiter 'So Cold' wordt zelfs de melodielijn van 'Rumour Has It' nagedaan. Het zijn 'vernieuwingen' die Miss Montreal wat verder van Krezip af doen dwalen.

Maar om nou te zeggen dat de muziek iets omgooien nou een aanzienlijk beter eindresultaat oplevert dan die obligate poprock van de vorige twee albums, nee. Het zijn nog steeds de zielloze, slappe liedjes, maar dan in een ander jasje. Onderwijl is het tekstueel nog steeds inspiratieloos en clichématig; toen Sanne in een interview aangaf dat de teksten gewoon begonnen te stromen nadat haar relatie uit was gegaan, vertrouwde ik het al niet meer. En dat slechte voorgevoel is ook waargemaakt; als er al een metafoor wordt gebruikt, is die bijna net zo uitgekauwd als de methode gewoon maar roepen wat je voelt.

Het levert weer een dertien-in-een-dozijnplaatje op. Ga er dan ook alsjeblieft niet over doen alsof het heel diepzinnig en bijzonder knap in elkaar steekt, relationele problemen vanuit meer perspectieven dan Bracques uitgelicht worden en dit echt iets voorstelt. Pretentieloos valt nog wel te slikken zolang er inderdaad geen pretenties aan gehangen worden, maar van dat laatste heeft dit ceedeetje nog wel geregeld last.

avatar van Emile93
Tja... Toch de minste van Miss Montreal tot nu toe. Weinig nieuws...

Een fijne plaat maar het voelt aan als een ep, veel te kort! Je zult een paar heerlijke nummers vinden naast de berg singles. I like it better when it hurts is een heerlijk rauw blues nummers terwijl come on already de tweede single had moeten worden.

Een toegankelijke fijne popplaat die niet te makkelijk is zodat er ook na meerdere luisterbeurten nog goede nummers overblijven.

avatar van Madjack71
I Am Hunter heeft in het begin van dit album veel weg van het niveau a la April Lavigne en dat is m.i. geen compliment. Naar mate de nummers elkaar opvolgen wint het iets meer aan ruimte, maar het blijft beperkt. Standaard dat is vooral de gedachte die bij mij opkomt bij het luisteren naar dit album. Dat heeft Alanis Morrisette bij haar Jagged Little Pil destijds met haar liefdesverdriet veel beter aangepakt. Montreal is er echt eentje voor de middenmoot.

avatar van Slowgaze
Gruffalo toch! Avril Lavigne is beter, haar eerste twee platen tenminste.

avatar van Madjack71
Zou kunnen, het is meer een gevoel dan dat het op geluisterde feiten berust.

avatar van Twinpeaks
Ooit aangeschaft omdat het wel lekker wegluisterde. Al jaren niet meer gedraaid , tot afgelopen weekend. Gewogen en te licht bevonden. Het blijft allemaal tussen de lijntjes en ondanks de geringe speelduur heb ik de boel vooruit zitten kijken qua tijdsduur. Nee, soms kom ik iets tegen in de collectie , wat beter af zou zijn geweest in het rek van de winkel. Dit is er zo 1 . Geheel inwisselbaar en bovenal saai. 2 sterren