The Fixx - Shuttered Room (1982)

Label: MCA

1. Some People (3:01)
  2. Stand Or Fall (4:00)
  3. Cameras in Paris (3:52)
  4. Shuttered Room (2:47)
  5. The Fool (5:21)
  6. Lost Planes (3:23)
  7. I Live (4:53)
  8. Sinking Island (3:16)
  9. Time in a Glass (3:32)
  10. Red Skies (4:20)
  11. I Found You * (3:38)
  12. The Strain * (3:33)
  13. Stand Or Fall [Extended Mix] * (4:48)
Ozric Spacefolk
deric raven schreef:
Ik heb alleen Shuttered Room, Walkabout en Calm Animals.
Van die drie vind ik Shuttered Room toch wel de mooiste, maar dat komt ook grotendeels door de zeer sterke singles Stand Or Fall en Red Skies.
Volgens mij haalden beide ook de tipparade.

Toch bijna schandalig dat je Phantoms en Reach the Beach niet hebt.

Calm Animals is trouwens best een interessante plaat.
Voor een plaat uit 1988 klinkt ie verrassend grungie...
Vooral Driven Out, I'm Life en de titelsong zijn erg rauw, bijna alt.rock, en dat terwijl dat genre nog niet was ingedaald in die tijd.

avatar van divart
The Fixx. In de jaren 80 compleet langs me heengegaan. Niet dat ik er niet naar geluisterd heb maar voor mij klonk het toen niet relevant. Een kleine 20 jaar geleden heb ik het opnieuw geprobeerd en ik kon er niet warm of koud van geraken. Onlangs heb ik kennis gemaakt met Phantoms en was aangenaam verrast van de kwaliteit. Een heel fijn album.
Net als Phantoms kon ik vorige week dit debuutalbum voor weinig op lp kopen. Mijn verwachtingen waren hoger dan bij Phantoms maar wederom aangenaam verrast. Stand Or Fall en Red Skies ken ik heel goed en komen op het album beter tot hun recht dan op een willekeurig new wave lijstje of verzamelalbum.
Wat verder opvalt is de ijzersterke productie van beide albums. De krachtige en haarzuivere (clean maar toch warme) productie zorgt ervoor dat de muziek van The Fixx nog steeds staat als een huis. De productie heeft er misschien ook wel gezorgd dat ik dit in het verleden altijd heb beschouwd als een voorbeeld van Amerikaanse New Wave. Komen die gasten gewoon uit Groot Brittannië.
Nu nog Reach the Beach gaan aanschaffen

avatar van Premonition
divart schreef:

Nu hun nieuwe album binnenkort uitkomt, dit album ook weer eens afgestoft. Wat divart hier aanstipt, komt doordat de band weigert de originele versies op compilaties te plaatsen. In plaats daarvan worden opnieuw ingespeelde nummers geplaatst, die de urgentie en de kristalheldere productie van Hine missen van de orginelen. Gelukkig hebben we dit album nog....
De thematiek van dit album is helaas wel weer heel actueel.

avatar van kaztor
Stand Or Fall en Red Skies zijn natuurlijk ijzersterke singles, maar de andere nummers zijn ook van een hoog niveau, met name I Live, Cameras In Paris en Lost Planes.

Geweldige plaat. Elke zichzelf respecterende pop liefhebber moet gewoon elk the Fixx album in huis hebben.

Leonidas55 schreef:

heb ik ook. Zag ze live in 2012 in de Boerderij. Nog niks geen sleet op deze top band

avatar van Chameleon Day
Leonidas55 schreef:

De eerste drie vooruit, maar wat er op volgt…?

Ok de jaren 80 albums. Ten minste

Die zie ik trouwens hier op mume een hogere waardering hebben dan de eerste drie. Bizar

avatar van gaucho
Dan moet-ie wel normaal verkrijgbaar zijn. Dit debuut in elk geval, want die is al jaren out-of-print. Staat nog steeds op m'n verlanglijstje.