Wax - American English (1987)

Label: Renaissance

1. American English (4:28)
  2. In Some Other World (4:45)
  3. Ready Or Not (3:35)
  4. Call It Destiny (4:06)
  5. Bridge to Your Heart (4:15)
  6. Share the Glory (3:59)
  7. Alright Tonight (4:17)
  8. The Promise (3:17)
  9. Heaven in Her Bed (4:38)
  10. Bug in the Machine (4:21)
Pieter Paal
'Bridge to your heart' vind ik nog steeds een gaaf nummer. Toen ik het voor het eerst op de radio hoorde dacht ik dat het een nieuwe single van Level 42 was. De rest moet ik nog eens gaan ontdekken.

avatar van buckingham
American English is ook leuk. Voor de rest niet echt boeiend.

avatar van bikkel2
Niet onaardig samenwerkingsverband tussen 10CC's Graham Gouldman en de Amerikaanse duizendpoot Andrew Gold .
Wel heel tijdsgebonden en nu feitelijk achterhaald .
Maar toch staan er een aantal aardige popliedjes op . Bridge To Your Heart stemt mij nog altijd vrolijk , een echte zomerhit toendertijd . Niet schokkend , maar ook niet dramatisch dit album .

avatar van vigil
Ik snap het lage gemiddelde niet zo heel erg. Het is best een zeer aardige popplaat van twee behoorlijk grote namen uit de muziek. Uiteraard klinkt het typisch 80's en dus tijdsgebonden maar is het dan ook gelijk achterhaald/gedateerd? Dat klinkt altijd zo negatief. De hit blijft voor vrolijke gezichten zorgen (het intro blijft legendarisch) en de rest van de plaat staat vol met niks aan de hand popmuziek. Maar die niets aan de hand muziek is wel gemaakt door twee vakmensen die zich al keer op keer hebben bewezen en dat ook hier wel doen met twee handen vol perfecte popliedjes al zullen ze zelf vast ook erkennen dat deze plaat niet het "spannendste" stukje muziek is wat ze ooit gemaakt hebben.

Ik ben er in ieder geval wel blij mee en laat de zomer maar komen

Parlotones
vigil schreef:

Ik ben er in ieder geval wel blij mee en laat de zomer maar komen

Leuk bericht heb je er van gemaakt Virgil. Ik heb dit album nog op muziek cassette. En ik las onlangs dat de MC's weer langzaam aan het terug komen zijn. Op eBay word er soms flink veel geld voor gevraagd.

Leonidas5
Prima tweede popalbum van deze oude rotten met opnieuw een aantal verdienstelijke tracks. Perfecte popmuziek. 4 sterren