Carole King - The Legendary Demos (2012)

Label: Hear

1. Pleasant Valley Sunday (2:29)
  2. So Goes Love (2:55)
  3. Take Good Care of My Baby (2:20)
  4. (You Make Me Feel Like) a Natural Woman (2:54)
  5. Like Little Children (3:15)
  6. Beautiful (2:25)
  7. Crying in the Rain (1:51)
  8. Way Over Yonder (3:26)
  9. Yours Until Tomorrow (3:18)
  10. It’s Too Late (3:31)
  11. Tapestry (3:02)
  12. Just Once in My Life (4:05)
  13. You’ve Got a Friend (4:10)
avatar van musician
Lijkt mij een prachtig album. Als ik het goed begrijp, demos van Carole van legendarische classics, door anderen in eerste instantie groot gemaakt. Maar het zijn wel nummers die zijn geschreven door Carole King.

Zoals Crying in the Rain van The Everly Brothers en You've got a Friend van James Taylor.

En dan nu haar originele demos op een cd, een paar nummers die ze zelf ook al had uitgebracht, A natural woman, It's too late en Tapestry.

Ben benieuwd, men is, wat ik er dan van lees, nogal positief. Ik heb de demos ervaringen ook met Crosby, Stills & Nash en een losse van Stephen Stills maar heb ook hier alleen maar positieve ervaringen.

Prachtige orginele versies, van alle opsmuk ontdaan en de desbetreffende artiest(en) nog jong, fris en een onbeschreven blaadje.

avatar van wilbur
Pleasant valley sunday is al het leukste nummer van de Monkees, de uitvoering van Wedding present is nog meer geweldig maar die van Carole zelf mag er ook zijn.

Het is heerlijk om Carole haar eigen songs nu eens zelf te horen zingen, voor zover we dat al niet eerder hebben gehoord.

avatar van musician
Het heeft allemaal ook een beetje een te demo-achtige touch.

De "gloedvolle" uitvoeringen die ik meestal van haar ken, ontbreken hier toch wel. Herbewerkingen of de eerste versie van eigen werk die ze later op "normale" albums heeft gezet zijn niet beter.
3,5*** is voor mij wat aan de lage kant, maar Carole King heeft wel mooiere uitvoeringen op haar naam staan. Al blijft het aardig dat we hier nog een aantal onbekende versies van eigen werk voor anderen aantreffen.