Sonny Rollins - A Night at the Village Vanguard (1957)

Jazz
Label: Blue Note

1. Old Devil Moon (7:43)
  2. Softly, as in a Morning Sunrise (8:02)
  3. Striver's Row (5:46)
  4. Sonnymoon for Two (8:49)
  5. I Can't Get Started (7:53)
  6. A Night in Tunisia (4:30)
Sonny Rollins zoekt het hier in heel andere hoeken dan op z'n eerdere platen. Waar hij op Saxophone Colossus en Plus4 met een stevige peppy toon speelt, gaat het er hier bedachtzamer aan toe. Bedachtzaam maar trefzeker en het mooiste voorbeeld daarvan is 'softly, as a morning sunrise' waar Rollins het gezelschap van de bas opzoekt. Zacht maar doelgericht en trefzeker waar bij voorbeeld Devil Moon wel steviger is, maar zonder te willen overweldigen. Niet langer de grote vriendelijke reus maar de verhalenverteller zelf, zoiets.

En een kleine tip: ik heb 'the complete night...' maar de originele song selectie is super dus wat mij betreft is de waarde van 'the complete....' t.o.v de oude uitgave beperkt. Ik ga iig de nummering van mijn opnames aanpassen zodat mijn luisterbeurt begint met de originele opnames.