Justin Bieber - Believe (2012)

Canada
Label: Island

1. All Around the World (4:02)

met Ludacris

2. Boyfriend (2:53)
  3. As Long as You Love Me (3:49)

met Big Sean

4. Take You (3:54)
  5. Right Here (3:40)

met Drake

6. Catching Feelings (3:24)
  7. Fall (4:08)
  8. Die in Your Arms (3:57)
  9. Thought of You (3:50)
  10. Beauty and a Beat (3:48)

met Nicki Minaj

11. One Love (3:54)
  12. Be Alright (3:09)
  13. Believe (3:42)
  14. Out of Town Girl * (3:33)
  15. She Don't Like the Lights * (3:59)
  16. Maria * (4:08)
Dikkop
Beauty and a Beat is inderdaad zo slecht nog niet.
Het is in elk geval zijn beste single vind ik.

Music27
GEEN ONZINNIGE BERICHTEN. Alleen een bericht plaatsen als je écht iets te melden hebt. Aan berichten als "mee eens" of "Goed album, 4 sterren" hebben we niets.

Nog geen tien minuten zit ik op deze site en al een keer of 30 kom ik totaal onzinnige berichten tegen. Hoezo nog geen één ster voor dit album?? Wat een onzin!!

Wat is het doel van deze site dan nog als er geen realistische beoordelingen worden gegeven.

Ik dacht dat deze site was voor muziek liefhebbers en niet voor kansloze bediebel die waarschijnlijk artiesten als Justin Bieber lage beoordelingen geven omdat ze hun persoonlijke bagage gaan projecteren op een jongen die hard genoeg werkt om dit succes te bereiken.

Grappig ook dat het vaak jongens zijn die dit gedrag vertonen en gezien de leeftijd midden in de pubertijd zitten. Jongens jullie luisteren ook alternatieve rock uit de jaren '90. Stoer! Lekker afzetten tegen de wereld anno 2012.

Leer eerst die idolen van jullie een keer beter kennen. Volgens mij waren zij zo uniek omdat ze anders waren dan de rest. Neem de band Nirvana als voorbeeld. Ze waren cool uit zichzelf.. niet omdat ze een ander de grond in zaten te trappen. Dat is sneu.

Gegroet met de site. Ik ga wel naar een forum waar mensen zitten die écht verstand hebben van muziek.

avatar van Gloeilamp
Ben ik wel met je eens, de gemiddeldes bij de albums van Bieber zijn niet serieus te nemen.

Enne, ik ben 16, luister ook naar rock uit de jaren '90 maar ik hou gewoon niet van deze muziek, daar kan ik verder niet veel aan doen. Jij houd misschien niet van de muziek waar ik van houd. Heb daarom besloten om dit album niet te gaan beluisteren en dus ook niet te stemmen. Boyfriend is wel een beter nummer dan zijn eerdere singles, er zit dus wel een kleine vooruitgang in

avatar van Korreltje Zout
Ik zou graag een goed onderbouwde recensie van dit album willen lezen van iemand uit de doelgroep van Bieber. Wat maakt dit album voor de doelgroep zo goed? Waar moet ik op letten bij het beluisteren van dit album? Wat maakt dit album beter dan andere albums in dit genre?

Kan iemand mij verwijzen naar zo'n recensie?

Dikkop
Ik denk niet dat de doelgroep waar een artiest als Justin Bieber op doelt echt veel kritisch luistert naar wat er eigenlijk allemaal te horen is. Het gaat vooral over Bieber zijn looks, eenvoudige teksten en toegankelijke catchy melodieën gemaakt door een hele resem producers.
Of het album daadwerkelijk beter is dan de andere albums in dit genre zou ik niet onmiddelijk durven zeggen. De jongen is toch vooral een hype volgens mij. Of was het de bedoeling om je bericht met een korreltje zout te nemen?

Ponty Mython
Ik vind het allemaal nogal zielig gedrag en geef Music27 groot gelijk. Maar het schijnt normaal te zijn om dit soort jochies de grond in te trappen omdat ze muziek maken voor een bepaalde doelgroep. Waarom zie ik diezelfde gebruikers nou nooit bij K3? Het zal toch voornamelijk te maken hebben met jaloezie. Het zal ongetwijfeld moeilijk te verkroppen zijn voor deze Calimero's dat zo'n ventje - die nog niet eens droog achter de oren is - al meer heeft gepresteerd, meer heeft verdiend en meer aandacht heeft gekregen dan zij in hun hele zielige benadeelde leven.

avatar van NewYorkCityLight
Ik kan het me eerlijk gezegd best voorstellen dat als een jongetje als Justin Bieber bekend wordt omdat hij er leuk uit ziet en een paar liedjes covert op youtube met een middelmatige stem en vervolgens voor de rest van zijn leven gebakken zit, ja dat je daar dan niet helemaal goed van wordt en/of je gaat ergeren aan hem. Maar goed, dat soort ''verschijnselen'' krijg je waarschijnlijk steeds meer met de vordering digitale revolutie. Ik kan er ook misselijk van worden als ik me realiseer dat de cast van Jersey Shore honderdduizenden verdiend per seizoen.

Maar ja, dat staat natuurlijk wel los van de muziek. Dit album is best leuk, al moet het het vooral hebben van de singles en 'Take You Home'. En op sommige momenten vind ik zijn stem nog net iets te kinderlijk, zoals het ook op 'Baby' en dergelijke te horen was. Maar qua muziek vind ik dat het in ieder geval met grote sprongen vooruit gaat. Ondanks dat het precies thuispast in de hedendaagse musicscene vind ik het toch nog behoorlijk eigenzinnig. Er was een duidelijke visie over de richting van dit album en het steekt daarom ook zeker aardig in elkaar.

NewYorkCityLight schreef:

Kan ik mij heel goed voorstellen. Toen ik zijn muziek voor het eerst hoorde, waaronder de single 'Baby' en de albums 'My world' en 'My world 2.0' hoorde, vond ik dat allemaal slecht klinken. Alleen de hype eromheen, (waaronder jonge meisjes en andere fans die zeiden 'Bieber is geweldig') maakten het nog erger. Zo vond een collega van mij op het kringloopmagazijn van Den Bosch vier albums van Bieber (waaronder My world 1 en 2, en deze), en heeft hij die opgezet. Ik werd er niet goed van, en het eerste wat ik deed was een halfje uitdelen aan zijn albums die ik zijn geheel (verplicht) hoorde (Under the mistletoe) vind ik nog steeds zijn slechtste album). Believe heb ik ook gehoord, maar ik heb intussen alweer zoveel goede albums thuis en op het werk afgedraaid dat ik enkele nummers van dit album 'Believe' ben vergeten. En dan denk ik 'Is mijn stem dan nog echt geldig'. Ook het hekelen aan de hype rond hem weegde mee, maar die is de laatste tijd wat wegge-ebt. Ik heb overwogen om mijn stem weg te halen en dat heb ik vandaag mijn gedaan. Ik denk niet dat ik hier nog eens op ga stemmen trouwens, want ik ben momenteel niet van plan om dit album nog eens te gaan beluisteren. Ik heb 'My world 1 en 2 een aantal keren uitgeprobeerd, en die klonken in mijn gehoor nergens naar.

avatar van .Fee.
Ook op dit album staan een paar écht lekkere nummers! Het is simpele pop met een bijna-volwassen stemmetje van Justin, maar het zingt wél lekker mee. Als ik zo'n 12 jaar jonger was geweest was ik schaamteloos fan geweest en nu... ja, nu ook wel een beetje, het is in ieder geval lekkere muziek!

avatar van adri1982
Ik moet toegeven .Fee., dat ik mij in je bovenstaande mailing deels kan vinden. Zelf had ik een jaar of 5 geleden een hekel aan Justin Bieber, om zijn beperkte muziekkwaliteiten die hij leverde tegenover het aantal (vrouwelijke) fans die hij toen had, maar dat was mijn mening destijds. Ik was gewoon jaloers.
Niet alleen op musicmeter had ik het behoorlijk veel over hem, maar ook tegen kennissen en vrienden. Op een dag werd ik ervoor gestraft. Vijf maanden geleden kreeg ik van een zwemgenoot van de zwemvereniging waarvoor ik waterbasketbal speel (in 's-Hertogenbosch), een pakje in mijn brievenbus, en daar zat Jawel! Deze cd daar in. Het was als cadeau bedoelt, zei mijn zwemgenoot.

Het gevolg was dat ik niet van plan was deze cd weer te gaan luisteren. Ik heb dit album al eens voor de helft gehoord, 6 á 7 nummers; en dus was de stem van 0,5* die ik hier ooit op uitbracht, niet legaal. Op een dag besloot ik die stem toch maar te verwijderen. Ik wil hierbij aan iedereen dit erg vind, mijn excuses aanbieden dat ik dit ooit heb gedaan. Sorry!

Deze cd bleef zo'n 3 maanden in het www.bol.com-doosje zitten. Daarna haalde ik hem er maar eens uit om te laten zien aan iedereen dat ik deze cd gekregen van een zwemgenoot had gekregen. Moest ik me daarvoor schamen, want ik schaamde mij ook voor deze muziek? Nee, want schaamte blokkeert. En Bieber kan wel goed zingen, en dit album reuze mee. Niet dat ik het echt goed vind, maar dit album is veel meer waard dan een 0,5*. Ik heb het vandaag voor het eerst in zijn geheel geluisterd, en 'Beauty and the beat' springt er hierbij bovenuit. Ikzelf denk eraan om deze cd een 2,5* á 3,0* te geven, maar ik stem voorlopig niet. Ik weet ook niet of ik dat nog wel mag doen.

Ik ben bang dat ik je toch gelijk moet geven Gloeilamp.

avatar van .Fee.
Ik lees nu pas je reactie adri1982, maar wat ik dan op mijn beurt wil zeggen is dat ik het erg tof van je vindt dat je dit zo durft toe te geven
Ik nodig je uit om te stemmen en het gemiddelde van dit album iets meer naar waarheid te laat zijn

avatar van adri1982
Ik heb dit album nog maar eens geluisterd, na het in een lange tijd af en toe overwogen te hebben.
Toch blijf dit maar een matig album vinden. Is wel beter dan zijn voorganger My World 2.0, maar van de eerste 3 tracks zitten wel 2 van de 3 besten ertussen. As Long as you Love Me steekt daarvan met kop en schouders er bovenuit (daarom heb ik die toch aangevinkt).

Verder vind Take You veel lijken op As van Stevie Wonder (uit 1976), en is Beauty and the Beat een van de slechtste nummers op dit album. One Love vind ik overigens wel een de 3 betere tracks (evenals Boyfriend) en doet mij denken aan Adam Young van Owl City (kennen jullie hem nog van On the Wing en Fireflies?)

Op de coverfoto vind ik Justin Bieber echter best veel lijken op Elvis Presley (1935-1977) in zijn jongere jaren, en op een matig album staat bij mij een 2,5*.

avatar van trebremmit
Troll-bericht verwijderd.